Algemene Info

Secretaris

Stijn Van Buynder

Gavermolenstraat 13 9111 Belsele

Tel.: 0494 70 97 91

vksteels@telenet.be

Sponsors

Trappen 'Luc Steels'

Hoge Bokstraat 9111 Belsele

http://www.lucsteels.com

lucsteels@scarlet.be

Garage Carrosserie Vincke

Gentstraat 118 9111 Belsele (Sint-Niklaas)

https://www.vinckebvba.be/

garage.vincke@skynet.be

Terrein

Vleeshouwersstraat 4

9112 Sinaai

Geschiedenis

In 1973 ontsproot bij het duo Willy Boon – André De Roos het idee om een liefhebbersvoetbalclub uit de grond te stampen. Beide pioniers waren trouwe bezoekers van café “Den Dekpriem” en zij vonden vrij snel een schare stamgasten bereid om de uitdaging aan te gaan. Omdat de firma Delforge optrad als sponsor startte men onder de naam “Select Dekpriem”. Select was immer een roos die Delforge op de markt bracht. Het clublokaal werd uitgebaat door Luc Steels, die tevens fungeerde als voorzitter.

Het eerste jaar werd beperkt tot het betwisten van vriendschappelijke wedstrijden. Deze partijen werden afgehaspeld op het terrein van “De witte staak”, na een éénjarig bestaan werd het daar voor bekeken gehouden en vond men een nieuwe, definitieve thuishaven in de Bergstraat te Belsele. Eén jaar na de oprichting stak Select Dekpriem van wal in het toenmalige verbond Stevra, waar het een plaats in derde zaterdagreeks toebedeeld kreeg. Er werd ondermeer een tweede en een derde plaats veroverd in de eindklassering maar om praktische redenen werd er geopteerd om in 1978 aan te sluiten bij het Walivoverbond.

Er werd eerst opnieuw gespeeld in de derde afdeling, maar door een reeksherschikking vertoefde Trappen Steels een vijftal jaar in de tweede afdeling. Wat Trappen Steels in die periode zo uniek maakte was de uitgave van een kroniek. Deze kroniek was grotendeels het werk van Patrick Bijnens en de toenmalige ondervoorzitter Jos Thijs. Behalve de vaste items, zoals wedstrijdverslagen, kwam alles wat verband had met de club aan bod. Het blad werd uiteraard enkel verspreid onder de clubleden, maar door gebrek aan kroniekschrijvers verscheen het maar tot begin van de jaren ’90.

In de volgende decennia's is VK Trappen Steels nog steeds een vaste waarde in het verbond van Walivo. Op sportief vlak draait het momenteel goed, dit mede dankzij de verfrissende inbreng van enkele nieuwe jeugdige spelers en een basis van enkele oudere ervaren spelers. Op 28 april 2007 beleefde VK Trappen Steels een topmoment in hun 35-jarig bestaan door voor de eerste maal de kampioenentitel te veroveren. In een spannend competitieslot werd er, na winst in de allerlaatste competitiewedstrijd, thuis tegen Squadra Nera kampioen gespeeld.

In de nacht van 4 maart 2012 sloeg echter het noodlot toe. Door een laffde daad ging de historische en charmante kantine van VK Trappen Steels in enkele minuten tijd in vlammen op, waarbij wat materiele, maar vooral veel sentimentele waarde verloren ging. Dat jaar werden de resterende wedstrijden nog afgewerkt op het terrein van VK Rodeo. De volgende twee seizoenen werd er gespeeld op het plein van de Sinaai-Girls en vanaf het seizoen 2015-2016 vond men een nieuw onderdak op de gemeentepleinen van Ter Beke in Sinaai.

In 2013 vierde VK Trappen Steels zijn 40-jarig bestaan.

Op 7 mei 2016 veroverde VK Trappen Steels voor de tweede maal in zijn bestaan de kampioenentitel door in de laatste wedstrijd van het seizoen thuis met 10-0 te winnen tegen VC Reinaert.
Hierdoor promoveert het na drie seizoenen terug naar de tweede afdeling.

VK Trappen Steels is meer dan een voetbalploeg alleen, een groot stel vrienden bij elkaar die doen wat ze graag doen, voetballen, plezier maken voor, tijdens en vooral na de wedstrijd met een sfeer die onbeschrijflijk is.