Competitie - Speeldag 24 | 10/04/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Joris Van Der Gucht | Terrein Achter De Kerk Velle

VK VELLE

  4-3

VK TRAPPEN STEELS

Opstelling

 Kristof 

Dieter Steven V.H. Kenny M.

 Kenny DM Wesley Hans Puif

Landerik Stefan

Wissels

/

Scoreverloop

30 1-0 X ; 35 1-1 Stefan ; 50 2-1 x ; 55 2-2 Kenny DM ; 70 3-2 x ; 83 3-3 Landerik ; 87 4-3 x

 

 

Verslag

Voorbeschouwing

Reeds enkele weken was duidelijk dat het zeer moeilijk zou worden om aan 11 spelers te raken. Enkelen waren op weekend, enkelen waren op reis, iemand moest zo nodig Parijs-Roubaix gaan rijden met de fiets en op vrijdag sloeg zelfs het noodlot toe bij Steven Raes die zijn teen brak. In allerijl is Stefan nog opgebeld die al enkele maanden geen wedstrijd meer gespeeld had. Kenny Mathees maakte zijn wederoptreden na de geboorte van zijn zoontje. Alles bij elkaar konden er dan toch 10 spelers gevonden worden om de wedstrijd te spelen.

Opstelling

Met slechts 10 spelers present was het een puzzelwerk om de ploeg op te stellen. Er werd geopteerd voor een 3-4-2 opstelling. Steven VH laatste man met als flankverdedigers Kenny M en Dieter. Op de flanken stonden Puif en Kenny DM. In het centrale middenveld stond Hans verdedigend en Wes aanvallend geposteerd. In de spits moesten Landerik en Stefan voor het gevaar zorgen.

Verslag 1ste helft

Het veld is zoals geweten aan de kleine kant, bovendien lag het er niet goed bij wat goed voetbal dan ook moeilijk maakte. Trappen Steels begon vol goede moed aan de partij. Met een Wesley die overal was en een Hans die in het begin eerder aanvallende voorstopper dan verdedigende middenvelder was, was het middenveld goed bezet . Dit was ook nodig om de organisatie op punt te krijgen. De eerste bescheiden kansen waren voor de bezoekers. Een afstandschot van Landerik dat over ging en enkele gevaarlijke corners waren dan ook het gevolg. Velle had wel duidelijk het middenveldspel. De man meer situatie liet zich vooral in het centrale deel van het veld merken. Wesley en Hans liepen zoveel ze konden maar de thuisploeg kon toch enkele keren gevaarlijk door het midden komen. Na een schermutseling tussen Landerik en de doelman van de thuisploeg kreeg de doelman een gele kaart na commentaar op de leiding. Bij de eerste goede aanval van de thuisploeg was het meteen raak. De bal werd mooi voorgezet en aan de verste paal binnengekopt door de thuisploeg. 1-0 Trappen Steels was echter niet aangeslagen en ging vol voor de gelijkmaker. Deze liet niet lang op zich wachten. Landerik kon zich op rechts doorzetten en de bal bij Kenny DM leggen. Die zette mooi voor waar Stefan aan de tweede paal de bal enkele nog moest binnenleggen. 1-1. De bezoeker werden na de gelijkmaker heel gevaarlijk en de thuisploeg kwam bijna niet meer in het spel voor. Na een corner kon Wesley uithalen maar de bal belandde op de paal. Na alweer een corner kon Dieter aan de tweede paal koppen maar de bal ging over doel. Bij het rustsignaal stond de stand in evenwicht.

Verslag 2de helft

De thuisploeg kwam een pak gemotiveerder uit de kleedkamer dan de bezoekers. Het begon ook duidelijk te worden dat de gaten groter zouden worden door de man meer voor de thuisploeg. Vanaf het begin nam de thuisploeg de wedstrijd in handen. De verdediging en keeper van Trappen Steels werden enkele malen op proef gesteld maar konden de zwakke schoten telkens wegwerken. De bezoekers begonnen meer en meer op de counter te loeren. Zo kon Landerik langs de rechtse kant mooi doorgaan maar de keeper was sneller op de bal waardoor een mooie kans weg was. Na 50 minuten was het dan toch raak. Trappen Steels kreeg de bal niet weg in de eigen zestien waarna de bal nog werd voorgezet. De bal werd van buiten de zestien in 1 tijd binnen geschoten. 2-1. Velle had meer en meer balbezit maar de bezoekers bleven zeer gevaarlijk op de counter. Na balverlies van de thiusploeg kon Landerik langs de rechtse kant doorgaan. Hij zette de bal mooi voor doel waar Kenny de bal binnenduwde. Er was veel protest voor buitenspel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. 2-2. De wedstrijd ging goed op en neer met kansen langs beide kanten. Het was echter alweer de thuisploeg die op voorhand kwam. Een afvallende bal werd niet goed genoeg weggewerkt waarna de bal in de verste hoek werd binnengeschoten door een speler van Velle. 3-2. Dit was wel een goal die hard aankwam voor de bezoekers. De bal ging vlot rond bij de thuisploeg en de bezoekers waren niet meer bij machte om achter elke bal te gaan. Het was vooral de thuisploeg die gevaarlijk was. Wesley moest een speler foutief stoppen vooraleer de speler alleen naar de goal kon vertrekken. Aangezien er nog een verdediger op dezelfde hoogte van de speler was oordeelde de scheidsrechter dat de speler niet alleen door was waardoor de rode kaart op zak bleef. Tien minuten voor het einde zette Trappen Steels alles op alles. Achteraan werd er man op man gespeeld, soms bleef er zelfs maar 1 speler achteraan. Er kwamen kleine kansen maar de verdediging had weinig moeite om deze te verdedigen. 7 minuten voor het einde achtte Landerik het tijd om zijn schot te testen. Hij dribbelde zich mooi vrij en trapte de bal vanop 20 meter in de verste benedenhoek. 3-3. Aangezien geen enkele ploeg veel opschoot met dit gelijkspel gingen de twee ploegen vol voor de overwinning. Nadat de verdediging van de thuisploeg de bal kon wegwerken konden ze een counter opzetten. De bal belandde uiteindelijk bij de spits die de bal voorbij de bezoekende keeper legde. 4-3. Trappen Steel ging nog vol voor de gelijkmaker maar er restte te weinig tijd om nog eens te scoren. Eindstand 4-3

Nabeschouwing

Gezien de numerieke minderheid wist Trappen Steels op voorhand dat het niet makkelijk zou worden. Achteraf gezien zat er meer in, zeker als je 5 minuten voor tijd nog gelijk staat. Misschien had een gelijkspel rechtvaardiger geweest maar echt onverdiend was de overwinning van de thuisploeg ook niet. Met deze overwinning konden ze hun aantal gewonnen wedstrijden verdubbelen. Ook een grote dank aan Stefan die na maanden afwezigheid de ploeg uit de nood hielp en zelfs de eerste goal van Trappen Steels maakte. Het verlies tegen de laatste in de stand is nooit tof maar volgende week is er alweer een nieuwe wedstrijd.

(Steven Van Haute)