Competitie - Speeldag 20 | 27/02/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Patrick Verbeke | Terrein Salamander

fc salamander

  3-4

vk trappen steels

Opstelling

Joeri 

Dirk Steven V.H. Jenny Steven R.

Hans Puif Wesley Stijn

Landerik Kenny

Wissels

65' Hans ( Kristof)

Scoreverloop

10' X (1-0),  25' Landerik (1-1),  50' X (2-1),  65' Kenny (2-2),  70' X (3-2),  75' Puif (3-3),  80' Wesley (3-4)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Na de pandoering van vorige week tegen FC The Cup ging Trappen Steels op zoek naar eerherstel. De terugronde is tot hier toe niet veel soeps geweest voor de roodgroenen. Er worden teveel en gemakkelijk doelpunten geďncasseerd en er langs de andere kant te weinig gescoord. Een wedstrijd tegen een ploeg uit de onderste regionen kon misschien terug de lont aan het vuur steken en de Trappen Steels trein doen daveren als weleer. FC Salamander heeft het moeilijk om uit de kelder van de klassering te kruipen, een overwinning voor de Lokeraars zou vandaag welgekomen zijn, want ondanks een verschil van twee punten met de derde laatste wordt het toch heet onder hun voeten.

Opstelling

 Ei zo na stond de heflt van de ploeg op de terreinen in Daknam na een misser van de Trappen Steels secretaris, die de helft van de ploeg had wijsgemaakt dat de wedstrijd doorging op de pleinen van Daknam. Dit werd in allerijl, een uurtje voor de wedstrijd, gelukkig nog rechtgetrokken. De opstelling dan, waar coach Bert toch nog altijd kopzorgen heeft om aan elf spelers te geraken. Zo moest alweer Dirk opgetrommeld worden om niet in problemen te komen en een voltallig elftal op de mat te brengen. Ondanks de 40 lentes jong is Dirk nog steeds van goudwaarde voor zijn ploeg, meer in het wedstrijdverslag hieronder. Dirk begon op de positie van rechtsachter, met Steven Raes op die van de linksachter. Joeri stond door de elleboogblessure van Kristof opnieuw het Trappen Steels doel te verdedigen. Kenny & Landerik waren de spitsen, met in hun rug Puif en Wesley. Kristof was de enige reserve op de invallersbank.

Verslag 1ste helft

Het hoofdterrein in de Hamstraat ligt er nogal kleinschalig bij, de afmetingen deden wat denken aan het terrein van VK Velle. Toch mocht Trappen Steels blij zijn dat het nog eens kon opdraven op een mooi effen grasmat, wat toch even wennen was. Ook het weer was aangenaam, met een warme gevoelstemperatuur en weinig wind. VK Trappen Steels had het van bij het begin van de wedstrijd alweer moeilijk. De thuisploeg had de bovenhand in het eerste deel van de eerste helft en kon reeds in de openingsminuten de score een eerste maal openen. Op een knap afstandsschot van een Salamander had interim doelman Joeri geen verhaal: 1-0. Hiervoor had de thuisploeg reeds een aantal malen de neus aan het venster gestoken, een voorsprong was dus terecht. VK Trappen Steels kwam slechts zelden over de middellijn en voetbalde lusteloos in de beginfase. Een aantal keer werd het geluk beproefd vanop afstand, maar zonder succes. Aan de andere kant ging een Salamander speler langsheen de rechterkant tot in de zestien meter, maar deze vond geen medemaat om de score te verdubbelen. FC Salamander speelde trouwens heel breed en bouwde steeds mooi de aanvallen op vanachter uit. VK Trappen Steels had geluk dat doelman Joeri een aantal keren sterk tussenbeide kwam zodat een Salamander actie in laatste instantie alsnog in de kiem werd gesmoord. Gaandeweg de eerste helft herstelden de bezoekers het evenwicht en begon er beterschap te komen in het spel. Een heel mooie combinatie over vier stations luidde de 1-1 in. Een korte resumé: Jenny bediende Stijn die op zijn beurt terugspeelde naar de voorstopper van Trappen Steels, deze kon Kenny vinden langsheen de linkerflank, die op zijn beurt Landerik diep stuurde. De Trappen Steels topscorer zette zich sterk door in de zestien meter en prikte de gelijkmaker tergend traag tegen de netten. Mooi combinatiedoelpunt van de Belselenaars. VK Trappen Steels had hierna het overwicht en begon de druk meer en meer op te voeren. Dit resulteerde in een resem hoekschoppen en vrijschoppen, maar hier werd niets nuttig mee gedaan. Wesley had eens een mooie loopactie in huis, maar eens in de zestien meter trapte hij met de linkervoet ongelukkig tegen de bal. Beide ploegen gingen de rust in met een terechte 1-1 ruststand. Tijdens de rust werd ook duidelijk waarom de grasmat van de Salamander jongens er nog steeds zo mooi groen bij ligt.

Verslag 2de helft

De scheidsrechter liet nogal lang op zich wachten om de tweede helft aan te vatten. Misschien had dit wel te maken met de bemestte geur die nog op en rond het terrein hing. Beide ploegen begonnen om iets over half vier aan de tweede helft. Meteen kreeg Trappen Steels een reuzekans nadat de bal in de zestien meter werd gedropt en voor de voeten van Puif kwam, maar deze mistte compleet zijn schot. Heel spijtig, want vrijwel onmiddellijk aan de overkant viel de 2-1, nadat de Trappen Steels achterhoede in een scrimmage voor doel iets te lang aarzelde en een Salamander speler van kortbij de bal in de verste hoek joeg. De wedstrijd ging goed over en weer met toch wel de beste kansen en het meeste balbezit voor de thuisploeg. De uitbraken van de geelzwarten waren steeds gevaarlijk en gingen over een aantal stations. Op een uitbraak kon een Salamander mooi zijn medemaat aanspelen, maar deze schoot iets te wild het leder over doel. Bij Trappen Steels kon Stijn eens uithalen vanop afstand waarbij de doelman de bal nog in hoekschop kon verijdelen. VK Trappen Steels speelde weinig kansen bij elkaar in de tweede helft, maar was wel efficiënt. Kenny ging op een hoge bal het duel aan met de lokale doelman, deze werd aan het wankelen gebracht buiten zijn grote rechthoek waardoor hij het leder verloor en Kenny van kortbij de gelijkmaker kon binnensteken: 2-2. VK Trappen Steels kon weliswaar niet lang genieten van de gelijkmaker want de scheidsrechter floot toch wel een onbegrijpelijke penalty voor vermeend handspel van Dirk, die verre van het leder met de hand toucheerde. De penalty werd keurig omgezet in de linkerbenedenhoek: 3-2. VK Trappen Steels alweer op achtervolgen aangewezen. Ondertussen was Kristof Vincke ingevallen in de plaats van Hans. Hierdoor ging Kenny op zijn vertrouwde rechterflank spelen en Kristof nam de plaats over van Kenny in de spitspositie. Het waren trouwens de eerste echte veldminuten van Kristof in drie jaar Trappen Steels. De Belselenaars gingen op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam bijna letterlijk uit de lucht gevallen, nadat Puif vanop de rand van de grote rechthoek het leder pardoes in de rechterhoek deponeerde, onverwachts, maar wel een lekker doelpunt: 3-3. FC Salamander moest alweer op zoek gaan om de score trachten uit te diepen. Een aantal vrijschoppen aan de rand van de zestien meter waren een ideaal moment om te scoren, maar deze werden niet precies gegeven. VK Trappen Steels was blij met een punt, maar tien minuten voor tijd borstelde Dirk De Cock de bal op het hoofd van Wesley, die van dichtbij de bal via de paal in doel kopte: 3-4. FC Salamander drong in de slotfase nog aan, maar vond geen gaatje in de Trappen Steels defensie meer.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels kan dan toch nog doelpunten maken én een wedstrijd winnend afsluiten. Na de ware debacles tegen FC Everslaar en The Cup neemt Trappen Steels nog eens de drie punten. FC Salamander was een gelijkwaardige sparringpartner en verdiende zeker en vast een punt. Volgende week staat de derby thuis tegen VK Rodeo op het programma. Het ideaal moment om verder op het elan van de overwinning door te gaan. Wees paraat!

(Stijn Van Buynder)