Competitie - Speeldag 21 | 06/03/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Willy Laheyne | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  8-0

vk rodeo

Opstelling

Joeri 

Steven R. Steven V.H. Jenny Dieter

Hans Puif Wesley Stijn

Landerik Kenny

Wissels

45' Steven R. ( Kevin),  80' Landerik (Kristof)

Scoreverloop

5' Kenny (1-0),  10' Hans (2-0),  20' Hans (3-0),  50' Kenny (4-0),  55' Landerik (5-0),  65' Landerik (6-0),  70' Landerik (7-0),  80' Landerik (8-0)

 

Verslag

Voorbeschouwing

VK Trappen Steels is bezig aan een wisselvallende terugronde. Vorige week won het wel, maar niet echt overtuigend tegen FC Salamander. Vandaag nam Trappen Steels het op tegen de voorlaatste in de klassering. VK Rodeo is met 7 punten bijna een vogel voor de kat, om toch nog enigszins aanspraak te maken op een verlengd verblijf in de tweede afdeling moest het vandaag absoluut winnen. Voor VK Trappen Steels moet echter niets meer, want mathematisch kan het niet meer degraderen en niet meer stijgen. Toch moet er getracht worden om de ambitie van een top zeven plaats te realiseren. Vooral voor VK Rodeo was het vandaag nog eens een nostalgische dag, want zij speelden in de negentiger jaren hun thuiswedstrijden op de 'heilige grond' van Trappen Steels.

Opstelling

 Sinds lang was er geen probleem om op het scheidsrechterblad elf spelers aan te kruisen. Coach Bert plaatste dezelfde elf op de mat van vorige week, met het verschil dat Dieter ipv Dirk op de rechtsachter stond. Dit wilde dus zeggen dat Kristof Vincke nog steeds niet verlost is van zijn elleboogblessure en daardoor Joeri voor de tweede week op rij het Trappen Steels doel verdedigde. De reservespelers waren Kristof en Kevin Van Haute. VK Rodeo had net voldoende spelers om de wedstrijd aan te vatten.

Verslag 1ste helft

Het terrein is zich stilletjes aan het herstellen, maar toch hier en daar nog serieuze modderstukken. Vooral op de flank waar de kantine geposteerd staat ligt het serieus drassig en oneffen. VK Trappen Steels nam een blitzstart. Kenny De Munck, die opnieuw naast Landerik in de spits stond, stoorde goed op de verdediger en keeper wat hem één van z'n makkelijkste doelpunten uit zijn voetbalcarrière opleverde: 1-0. Al vrij snel werd duidelijk dat VK Rodeo over een trage en onzekere verdediging beschikte, daar lagen de mogelijkheden voor de thuisploeg. Bij VK Rodeo stonden voorin de punt wel twee goede spitsen, maar deze werden zelden bereikt door hun middenvelders. Kort na het openingsdoelpunt wel een reuzekans voor de bezoekers wanneer een foutje in de Trappen Steels achterhoede een Rodeo spits loslaat naar doel. Eens voor doel plaatst deze de bal onbegrijpelijk enkele meters naast de verste paal buiten. Vrijwel onmiddellijk hierna dolt de in vorm verkerende Kenny met een aantal tegenspelers aan de rechterflank om dan de bal perfect voor te brengen naar de vrijstaande Hans die van dichtbij koelbloedig afwerkt: 2-0. VK Trappen Steels leek op een zorgeloze namiddag af te stevenen, zeker wanneer opnieuw Hans De Block even later vrijgeleide krijgt naar het Rodeo doel en met een Hanaldoiaanse beweging de doelman op het verkeerde been zet: 3-0. VK Trappen Steels had nog niet veel kansen gekregen, maar was alweer heel efficiënt. VK Rodeo van zijn kant begon het evenwicht te herstellen en het tweede deel van de eerste helft namen de hemelsblauwen voor hun rekening. Een verraderlijk schot van binnen de zestien meter viel maar net over de kruising. Tevens mag de rubriek 'penalty is penalty' vandaag zeker niet in het verslag ontbreken, want VK Rodeo kreeg tot tweemaal toe van de scheidsrechter geen terechte penalty. In eerste instantie raakt Steven Van Haute het been van een Rodeo speler aan in de zestien meter, daarna toucheert zijn naamgenoot nogal ongelukkig het leder met de hand in de eigen zestien meter. Enkele minuten later na de niet gefloten handsbal van Steven Raes fluit scheidsrechter Willy Laheyne wel een penalty, deze leek wel compensatie van de twee niet gefloten penaltys van daarvoor. Enfin, VK Rodeo kreeg wat het verdiende, maar kon helaas de elfmeter niet verzilveren. VK Trappen Steels had ook nog een aantal mogelijkheden. De beste kans kreeg Hans die van dichtbij de doelman niet kon verschalken. Het wederkerende leder kwam in de voeten van Landerik die zijn schot niet kon kadreren.

Verslag 2de helft

In de tweede helft ging Steven Raes naar de kant en in zijn plaats kwam Kevin Van Haute, die zich op de positie van linksachter nestelde. De tweede helft werd er eentje om te heugen, want Trappen Steels kon nog vijfmaal de netten doen trillen. Het werd een 'one-man-show' van topschutter Landerik, die na een periode van de spreekwoordelijke droogte, op een halfuur er vier stuks in het mandje legde. Eerst presenteerde hij kort na de rust nog zijn medespits Kenny De Munck de 4-0 op een dienblaadje nadat Trappen Steels een mooie aanval in elkaar knutselde. Daarna had hij een fenomenale beweging in huis, blijkbaar goed gekeken naar Hans, om met een pirouette-kapbeweging een Rodeo speler in de wind te zetten waarna een aan de grond genagelde Rodeo doelman nog aan het nagenieten was van zoveel schoons en alleen maar het leder uit zijn netten kon vissen: 5-0. Om inderdaad lyrisch van te worden. Nog was de honger van de Trappen Steels nummer tien niet gestild, want even later liet hij vijf verdedigers ter plaatse in de zestien meter om dan vanuit een scherpe hoek toch nog te scoren: 6-0. VK Trappen Steels leek als boter doorheen de defensie te snijden van de bezoekers. VK Rodeo kon nog weinig klaarmaken in de tweede helft, maar lag met zijn aartsgevaarlijke spitsen steeds op de loer om toch nog een doelpuntje mee te graaien. Zo werd doelman Joeri te grazen genomen en leek het leder tergend traag in doel te hobbelen, maar daar was echter Steven Van Haute, die in eerste instantie zijn turbo niet vond, maar toch nog in allerijl het leder van de doellijn kon weren. Een goede voorbereiding voor de libero van Trappen Steels, die over een dikke zes weken voor eenentwintig lange kilometers uitkijkt. Ondertussen plezierde Landerik de KLJ boys/supporters aan de zijlijn door op aangeven van Puif zijn derde van de namiddag in de verste hoek binnen te koppen: 7-0. Aan de andere kant kreeg VK Rodeo opnieuw een penalty nadat Wesley de hielen van een Rodeo speler aanraakt in de zestien meter. Opnieuw een penalty voor de bezoekers en kans op de eerredder. Dat was echter buiten doelman Joeri gerekend, die met een mooie reflex de geplaatste bal uit zijn netten ranselde. Een tiental minuten voor tijd bracht uitblinker Landerik de definitieve 8-0 cijfers op het bord op aangeven van Wesley. Daarna kreeg hij zijn verdiende applausvervanging en mocht doelman Kristof de laatste tien minuten nog volmaken. De scheidsrechter hield de blessuretijd beperkt en floot de sportieve wedstrijd ten einde.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft zijn doelpuntensaldo terug op nul gebracht en neemt vandaag zijn grootste zege van het seizoen. Er vielen een aantal mooie doelpunten te noteren in de Bergstraat. Door deze zege stijgt Trappen Steels terug naar plaats nummer zes. Volgende week wacht er alweer een derby tegen de nummer twee van de klassering: FC Belsele. Deze wedstrijd wordt reeds gespeeld om 14.00uur op de terreinen in Nieuwkerken. Vergeet zeker geen aangepast schoeisel mee te brengen!

(Stijn Van Buynder)