Competitie - Speeldag 15 | 16/01/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Paul Raes | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  0-3

athletic rif

Opstelling

 Kristof 

Dieter Steven V.H. Jenny Steven R.

Kevin Stijn Hans Kenny

Landerik Dirk

Wissels

45' Dirk (→ Wesley),  45' Kevin (→ Joeri)

Scoreverloop

20' X (0-1),  43' X (0-2),  80' X (0-3)

 

Verslag

Voorbeschouwing

De overvloedige sneeuwval van de voorbije weken had twijfels gezaaid of deze wedstrijd al dan niet kon plaatsvinden. Bijna alle liefhebbersverbonden gingen over tot een algemene afgelasting, behalve Walivo die er voor kozen om toch te spelen. Een juiste beslissing zo bleek want alle sneeuw was op twee dagen (bijna) volledig ontdooid. Voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe decennium moest VK Trappen Steels tegen een ploeg uit de hogere regionen van het klassement. Athletic RIF bezet een vijfde plaats en heeft enkel tegen de topploegen punten laten liggen. In de heenwedstrijd verloor Trappen Steels nipt met 2-1, maar over negentig minuten gezien zat er toen veel meer in voor de roodgroenen.

Opstelling

Met enkele last-minute afzeggingen voor aanvang van de wedstrijd kreeg coach Bert voor de eerste maal dit jaar bijna echte kopzorgen. Gelukkig kan Trappen Steels in penibele spelerstekorten rekenen op enkele anciens, waaronder Dirk. Met de afwezigheid van enkele sterkhouders moest er wel fameus gesleuteld worden aan de opstelling. Zo begon Dirk in de spits naast topschutter Landerik. Centraal in het middenveld stonden Stijn en Hans, met op de flanken Kevin en Kenny. Steven Raes, normaliter een voorstopper, stond op de linksachter.

Verslag 1ste helft

Ongeveer een 95 procent van het terrein was volledig gedooid, wel lagen hier en daar nog enkele ijsplekken, maar deze waren zo minuscuul dat beide ploegen hier praktisch geen hinder van ondervonden. Athletic RIF begon van bij de start van de wedstrijd het tempo te commanderen. VK Trappen Steels had het bijzonder moeilijk met de opstelling van de bezoekers, die achteraan een mannetje minder hadden, maar in het middenveld een mannetje meer waardoor steeds een vrije pion werd bereikt. De flankspeler Kenny en Kevin werden bij momenten horendol gedraaid door hun snelle rechtstreekse opponenten. Een eerste verwittiging kwam er reeds in de openingsminuten wanneer een schot van de bezoekers niet adequaat genoeg bleek. Wat typerend was aan de bezoekers was de vlotte combinaties, soms iets te vlot want in plaats van een afstandsschot te proberen werden tal van aanvallen gestokt door Trappen Steels verdedigers die een korte RIF combinatie, in de zestien verijdelden. Iets over het kwartier infiltreert een RIF speler in de zestien meter, waar Steven Raes probeert tussen te komen en de RIF speler tegen de sompige Trappen Steels ondergrond terechtkomt: penalty. VK Trappen Steels doelman kon de penalty in eerste instantie stoppen, maar het leder kwam in de voeten van de penaltynemer die heel simpel de 0-1 kon binnenduwen. Athletic RIF op een verdiende voorsprong. VK Trappen Steels stelde daar weinig tegenover. Landerik kon profiteren van een aarzeling in de RIF achterhoede, om dan de keeper te omspelen, maar de hoek was te scherp om nog voor doel te brengen. Een andere goede mogelijkheid kreeg Dieter, na een hoekschop van Dirk, die van dichtbij het leder aan de tweede paal naast kopt. Athletic RIF kon ook nog bijna scoren wanneer een scherpe voorzet door iedereen werd gemist, ook zwiepte een schot van net buiten de zestien meter maar een halve meter naast de korte hoek. VK Trappen Steels leek met een niet onoverkomelijke achterstand te gaan rusten tot een RIF speler in de kleine rechthoek werd aangespeeld en deze met een lage schuiver de bal onder doelman Kristof tergend traag in doel deed belanden: 0-2.

Verslag 2de helft

Aan de tweede helft kwamen de broertjes Smet in de plaats van Dirk en Kevin. Wesley nam zijn vertrouwde plaats in op het middenveld waardoor Hans een rij naar voor schoof. Kleine broer Joeri nam die over van Kevin Van Haute waardoor Steven Raes de linkerflank voor zijn rekening nam. Bij de bezoekers werd de kapitein gewisseld voor een minstens even goed exemplaar. VK Trappen Steels kon opnieuw weinig klaarspelen in de tweede helft en liep opnieuw achter de feiten aan. Toch waren de kansen voor beide ploegen ongeveer gelijk. Athletic RIF leek met een extra speler op het terrein te staan, waardoor Trappen Steels bij momenten achter een onhaalbare bal leek te hollen. Met Wesley Smet op het terrein had Trappen Steels opnieuw een vechter in de ploeg, maar één speler breekt ook alleen het ijzer niet. Athletic RIF kreeg nu ook wel niet die resem uitgespeelde kansen, maar probeerde toch ook voornamelijk om de bal in de ploeg te houden. Zo werden aan aantal korte infiltraties in laatste instantie geweerd door een degelijke achterhoede. Bij VK Trappen Steels kreeg Landerik een goede mogelijkheid, maar een uitstekende redding van de bezoekende doelman verijdelde de aansluitingstreffer. Een Athletic RIF speler had ook nog een klein spektakeltje in huis, maar zijn retro kick naar doel miste efficiëntie. Een dik kwartier voor tijd dé kans voor de thuisploeg om de aansluitingstreffer aan te tekenen, maar een infiltratie van een voor het overige goed spelende Steven Raes werd in laatste instantie in de zestien meter gedevieerd door een RIF speler waardoor de bal in hoekschop verdween. Athletic RIF kreeg ook nog een reuzekans wanneer een verloren bal in de zestien meter in de voeten kwam van een medemaat en deze van kortbij er toch nog in slaagde om de bal in de handen van doelman Kristof Vincke te trappen. Hans had ook nog een mogelijkheid, maar had iets teveel tijd nodig om af te drukken. Een kleine tien minuten voor tijd nam de kapitein van Athletic RIF alle illusies weg bij de thuisploeg door op een snelle inworp, die voor doel werd getrokken, van dichtbij de bal in doel te trappen: 0-3. Over & out voor de thuisploeg, waarna scheidsrechter Paul Raes zelf iets voor het einde van de reguliere speeltijd de wedstrijd ten einde blies.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe decennium helaas niet winnend kunnen afsluiten, maar op de overwinning van RIF valt weinig af te dingen. De wedstrijd verliep trouwens ook uiterste sportief, wat natuurlijk ook wel het vernoemen waard is. Frappant is dat VK Trappen Steels er voor de eerste keer dit seizoen niet in slaagde om een doelpunt te scoren. Na de wedstrijd konden de spelers, spelersvrouwen en supporters nog genieten van een nieuwjaarsreceptie. Coach Bert uitte op zijn nieuwjaarsspeech te midden van zijn discipelen nogmaals zijn ambitie van een top zeven plaats. Rond zeven uur waren alle bubbels helaas genuttigd en zorgden voor al dan niet verlichting van lichaam en geest. Om het nieuwe jaar dan toch maar met een wijze, toepasselijke, spreuk in te zetten: 'mens sana in corpore sano'.

Volgende week wacht de rechtstreekse confrontatie voor de zesde stek op verplaatsing naar FC Milano (Sint-Gillis-Waas). Zonder tegenbericht is er normaliter op woensdag 20 januari opnieuw een training.

(Stijn Van Buynder)