Competitie - Speeldag 16 | 23/01/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Denis Annaert | Terrein Milano

fc milano

  3-6

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Dieter • Steven V.H. • Jenny • Joeri

Hans • Puif • Wesley • Stijn

Landerik • Kenny

Wissels

45' Steven V.H. (→ Steven R.)

Scoreverloop

15' Kenny (0-1),  25' X (1-1),  30' Wesley (1-2),  55' X (2-2),  60' Kenny (2-3),  65' Stijn (2-4),  70' Hans (2-5),  75' X (3-5),  80' Puif (3-6)

 

Verslag

Voorbeschouwing

VK Trappen Steels had vorige speeldag weinig in de pap te brokken tegen Athletic RIF. Sterker nog, het kon voor de eerste maal dit seizoen zelfs geen doelpunt scoren. Voor de wedstrijd van vandaag moest VK Trappen Steels op verplaatsing naar FC Milano. De blauwzwarten liggen de Belselenaars wel, want in vijf confrontaties verloor Trappen Steels slechts eenmaal. De laatste confrontatie werd verdiend gewonnen door Trappen Steels met 2-0.

Opstelling

De afwezigheid van Tim, Kevin, Christopher, Stefan, Dirk en Geert zorgden voor een minieme kern aan 12 spelers. Landerik kreeg voor de 5de keer dit seizoen een andere spitsbroeder, deze maal was Kenny, normaliter flankspeler, zijn gezel. Centraal op het middenveld stonden Puif en Wesley met Hans op de rechterflank en Stijn op de linkerflank. Achteraan stond de type verdediging, met Steven als laatste man en Jenny op de voorstopper. Dieter en Joeri stonden op hun vertrouwde rechter en linkerachterpositie.

Verslag 1ste helft

Het achterste terrein op de sportpleinen van Sint-Gillis-Waas lag er uitstekend bij. Aan uitgebreide accommodatie geen gebrek in Sint-Gillis-Waas want buiten de riante supporterstribune stonden ook nog tal van bloempotten, heuse kunstwerken en standbeelden langsheen de zijlijn het terrein op te fleuren. Landerik en Kenny mochten de wedstrijd op gang trappen. Bij de thuisploeg stonden een aantal vertrouwde gezichten, maar tevens ook een aantal nieuwe. Zo kreeg Joeri een boom van een spits om tegen op te tornen, en ondanks het grote gestalte nog pijlsnel ook. De wedstrijd lag in de eerste helft in evenwicht, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Landerik had zich reeds een aantal keren kunnen doorzetten langsheen de flanken, maar zijn voorzetten bereikten vooralsnog zijn kleinere spitsbroeder niet. Die kleinere spitsbroeder, Kenny, was tevens een uitstekende pion om een balletje naar te versturen, want de dribbelgrage Kenny deed steeds wel iets nuttig met de bal. FC Milano lanceerde de meeste van zijn aanvallen langsheen de linkerflank waar Hans moest optornen tegen een pijlsnelle opponent. Echte uitgelezen kansen kwamen er niet in de beginminuten, maar dreiging langs beide kanten deed vermoeden dat een doelpunt niet lang zou uitblijven. Op het kwartier kon Hans zich doorzetten op de rechterflank en kon hij Landerik bedienen. De Trappen Steels nummer tien kon het leder voor doel brengen, waar Kenny aan de tweede paal als een duiveltje uit een doosje en met een stifter de Milano doelman te grazen nam: 0-1. FC Milano probeerde onmiddellijk gelijk te stellen. Een kanonskogel van een thuisspeler in de zestien meter verdween tegen de frκle borst van achterspeler Joeri zodat een bijna zo goed als gemaakte goal werd verijdeld. Aan de andere kant infiltreerde Kenny in de Milano zestien meter waarbij hij twijfelachtig tegen de grond werd gewerkt. Het was een aangename partij die goed over en weer ging en net op het moment dat Trappen Steels toch meer de bovenhand nam stelde Milano gelijk. Op een mooie doorsteekpass mocht een Milano spits, op het randje van buitenspel, doorgaan en het leder onder doelman Kristof Vincke schuiven: 1-1. Echter kon de thuisploeg slechts enkele minuten genieten van de gelijkmaker, want Wesley kon zich tussen twee thuisspelers door murwen om dan eveneens met een lage schuiver de doelman te grazen te nemen: 1-2. Aan de andere kant een infiltratie van een Milano speler in de zestien meter, maar zijn schot was te zwak om doelman Kristof te verontrusten. Nog voor de rust kregen beide ploegen nog een gele kaart, waaronder Hans (lichte gele kaart) en een Milano speler wegens mekkeren.

Verslag 2de helft

Steven Van Haute moest noodgedwongen, wegens kapotte voetbalschoenen, de wedstrijd staken. In zijn plaats kwam Steven Raes. In de openingsminuut van de tweede helft kreeg Trappen Steels bijna de gelijkmaker te slikken, maar gelukkig schoot de nummer negen van FC Milano van dichtbij en voor open doel onbegrijpelijk naast. In de tweede helft viel er heel wat meer te gebeuren, dit mede door vrij vroeg in de tweede helft twee uitsluitingen van Milano spelers wegens gemekker aan het adres van de scheidsrechter. De wedstrijd werd daardoor toch wel fameus onthoofd, want beide ploegen hadden er een aangename eerste helft opzitten. Enfin, Trappen Steels had bijlange nog niet zijn schaapjes op het droge want tegen negen man kreeg het de gelijkmaker om de oren. Op een voorzet vanop de rechterflank verdween de bal tegen de binnenkant van de paal, waarna vers ingevallen Steven Raes ongelukkig in eigen doel ontzet: 2-2. VK Trappen Steels had het tegen een numerieke minderheid aan spelers niet onder de markt. Gelukkig kon het rekenen op een moment van zijn interim-spits Kenny, voorafgegaan door een knappe actie van Landerik, waarbij de nummer vier van Trappen Steels tegen twee Milano spelers de bal aan de tweede paal al zwevend in doel kopt: 2-3. Mooi doelpunt en een complementair spitsenduo, met dit keer Landerik als aangever. De organisatie was bij VK Trappen Steels bij momenten compleet zoek en Milano kon frappant zelfs een aantal keren fameus dreigen. VK Trappen Steels tekende de 2-4 aan via Stijn en aan de andere kant kregen drie Milano spelers op een vrijschop de bal panklaar voor de voeten, maar gelukkig kwam Hans tussenbeide. Diezelfde Hans kon er nog voor zorgen dat er een ietwat geruststellende 2-5 op het scorebord verscheen. FC Milano kon ook nog een mooi doelpunt scoren nadat een Milano speler op vrijschop de bal via de paal tegen de netten kon koppen: 3-5. VK Trappen Steels had ook nog kansen om te scoren. Landerik zette zich eens door naar doel, maar had teveel tijd om na te denken en maakte de verkeerde beslissing. Wesley kreeg de bal ook nog eens in de voeten gespeeld in de zestien meter, maar zijn schot naar doel was te zwak. Puif zette een kleine tien minuten voor tijd de definitieve 3-6 cijfers op het bord na een infiltratie in de zestien meter en afwerking in de korte hoek. Landerik zocht in de slotminuten nog naar zijn doelpuntje, maar de Milano doelman lag in de weg.

Nabeschouwing

De eerste helft ging goed op en neer met kansen aan beide zijden. Het voetbal van beide ploegen was van een meer dan degelijk niveau. De twee rode kaarten van FC Milano waren ongelukkig en misschien gezien de geest van de wedstrijd niet correct, maar de scheidsrechter opteerde voor nultolerantie. Ondanks een organisatorisch slechte tweede helft moet VK Trappen Steels enkel een sterke eerste helft onthouden en dit door trekken naar de volgende wedstrijd thuis tegen Red Star 93.

(Stijn Van Buynder)