Competitie - Speeldag 26 | 24/04/2010 | 14:00 | Scheidsrechter: Ronny De Decker | Terrein Denham

fc lokeren

  6-2

VK TRAPPEN STEELS

Opstelling

Kristof 

Dieter Steven V.H. Hans Joeri

Kevin Stijn Wesley Kenny

Landerik Stefan

Wissels

45' Stefan (→ Dirk)

Scoreverloop

15' X (1-0),  20' X (2-0),  25' Kenny (2-1),  50' X (3-1),  55' Kenny (3-2),  56' X (4-2),  60' X (5-2),  80' X (6-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

VK Trappen Steels stond paraat voor de laatste wedstrijd van het seizoen af te haspelen. De roodgroenen wilden nog een laatste keer alles uit de kast halen om een hoog geplaatste ploeg te kloppen. FC Lokeren heeft een vrij goed seizoen achter de rug, maar heeft ondanks de hoge klassering geen kans meer op promotie naar de hoogste afdeling. In de heenwedstrijd verloor Trappen Steels nipt met 1-2, nadat FC Lokeren pas een kwartier voor tijd de overwinning veilig kon stellen.

Opstelling

Voor de vijfde week op rij waren er geen noemenswaardige problemen om de ploeg op te stellen. Dit had te maken met de magere opkomst van de spelers. Stefan was voor de derde keer dit seizoen op het appel en mocht zich naast Landerik in de spitspositie meten. Centraal op het middenveld werd Wesley vergezeld door Stijn. Flankspelers waren Kevin en Kenny. In de achterhoede stond de type verdediging, met dat verschil dat Hans de plaats in nam van Jenny.

Verslag 1ste helft

Het was alweer een aangenaam voetbalweertje. Een felle, maar niet echt brandende zon. Beide ploegen gingen van bij het begin resoluut voor de aanval wat al na vijf minuten resulteerde in een penalty voor Trappen Steels nadat Landerik werd neergehaald in de zestien meter. Stefan posteerde zich achter het leder en probeerde de bal naar de linkerhoek te plaatsen, maar het leder was iets te centraal getrapt waardoor de keeper nog met de voet kon weren. Aan de overzijde kreeg FC Lokeren wel kansen maar moest het wachten tot het kwartier nadat een mooie aanval werd opgezet langsheen de rechterflank waar een voorzet van kortbij werd binnengetikt: 1-0. Slechts enkele minuten later kreeg de thuisploeg een vrijschop aan de rand van de zestien meter. VK Trappen Steels doelman Kristof Vincke kon zijn vuisten nog tegen de bal zetten, maar kon toch niet verhinderen dat de thuisploeg de score verdubbelde: 2-0. VK Trappen Steels speelde niet slecht maar kreeg alweer twee gemakkelijke doelpunten te slikken. Even later hing bijna een derde tegen de touwen, maar een knappe plaatsbal van net buiten de zestien meter belandde tegen de onderkant van de dwarsligger. De bezoekers begonnen hierna heel slordig te spelen en konden het leder niet in eigen bezit houden. De kleine afmetingen van het terrein was duidelijk in het voordeel van een technische ploeg, FC Lokeren dus. VK Trappen scoorde iets voor het halfuur de gelijkmaker. Landerik kon zich eens doorzetten langsheen de rechterflank waarna hij een gemeten pass kon versturen naar de vrijstaande Kevin. Deze had een mooie plaatsbal klaar waar de keeper eveneens knap op reageerde, ware het niet dat rara Kenny De Munck als een (kwel)duiveltje uit een doosje de aansluitingstreffer van dichtbij kon scoren: 2-1. Aan de andere kant had doelman Kristof nog een mooie redding in huis op een plaatsbal van de thuisploeg. Stand bij de rust: 2-1.

Verslag 2de helft

Met Dirk had Trappen Steels nog een extra reserve die het goed kon gebruiken. Stefan werd daardoor gewisseld en Dirk ging op de positie van voorstopper spelen. Daardoor kon Hans een rij naar voor schuiven en nam deze de plaats over van Kenny, die op zijn beurt op zijn nieuwe vertrouwde spitspositie mocht spelen. VK Trappen Steels had snel een doelpunt nodig, maar keek alweer veel te snel aan het begin van de tweede helft tegen een tegendoelpunt aan: 3-1. De thuisploeg leek brandhout te maken van Trappen Steels, maar de roodgroenen gingen nog eenmaal in het verweer en speelden een sterk kwartier. VK Trappen Steels kreeg een drietal prima mogelijkheden om te scoren, maar deed dit vooralsnog niet. Landerik kon eens uithalen, maar zonder succes. Toch was het Landerik die het ijzer brak wanneer hij zich knap doorzette naar doel en eens voor doel de doelman lobte. Iedereen zag het leder binnengaan behalve Kenny De Munck die goed anticipeerde op het leder dat de bovenkant van het doelhout trotseerde: 3-2. VK Trappen Steels leek terug aanspraak te maken op een gelijkspel of meer, maar onmiddellijk na de aansluitingstreffer kreeg het een opdoffer te verduren die het niet meer verwerkte. FC Lokeren ging in de aanval, maar omdat een tweede bal het terrein was opgeraakt protesteerden de bezoekers om het spel stil te leggen. De scheidsrechter had hier geen oren naar en liet verder spelen waaruit deze fase FC Lokeren kon scoren: 4-2. De thuisploeg opnieuw op een geruststellende voorsprong. Landerik probeerde daarna vanaf de aftrap iets heel moois, maar de thuisdoelman anticipeerde. FC Lokeren kwam niet meer in gevaar en dikte in de slotfase de score nog aan. Eerst werd doelman Kristof verschalkt met het hoofd, daarna werd een knappe individuele actie van een thuisspeler afgerond: 6-2.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels speelde vandaag een kwartier op zijn niveau, maar maakte nooit echt aanspraak op de zege. FC Lokeren is zeker te kloppen, maar dat zal dan iets voor volgend seizoen zijn. Enfin, VK Trappen Steels sluit het seizoen af op een achtste plaats, en dat is er één minder dan vorig seizoen. Gezien de problemen die Trappen Steels de eerste seizoenen kende in de tweede afdeling, mag men fier terugkijken op dit seizoen waar de roodgroenen een heel seizoen meedraaiden in de subtop en nooit in degradatienood verzeilde. Een ander succes dat Trappen Steels nog boekte was een geslaagde loopdag in Antwerpen. Op zondag 26 april liep Trappen Steels voor de tweede maal mee in de aflossingsmarathon. Tim, Wesley, Steven, Stijn, Hans en Joeri liepen de ziel uit hun lijf en pronkten met een schitterende tijd van 3h09! In de namiddag demonstreerden Kenny, Steven en Wesley over een ijzeren conditie te beschikken door allen de 10 miles uit te lopen. VK Trappen Steels, meer dan alleen maar een voetbalploeg :-)

Note van de verslaggever:

Verslaglezers, na vijf seizoenen verslagen schrijven vind ik dat het mooi is geweest. Wat eerst op poten werd gezet door Steven Van Haute, werd later door mezelf voortgezet. Meer dan 100 verslagen staan nu op de site (in totaal vijf seizoenen) en zullen naleesbaar blijven, maar ondanks dat de inspiratie niet dikwijls vlotte, de juiste woordenschat niet werd gevonden, of de alcohol van de dag ervoor nog nasijpelde heb ik dit altijd met heel veel goesting en drive gedaan. Alleen het laatste jaar, ofwel het laatste halfjaar was het met trekken en sleuren. Aangezien ik niet echt opteer om half werk af te leveren geef ik er liever nu de brui aan dan nog wekelijks jullie moeten te vervelen met mijn 'geleuter' :-). Dank aan allen die al die jaren de verslagen hebben gelezen en hier op één of andere manier aan hebben meegewerkt. Ik ben er ongetwijfeld van overtuigd dat Trappen Steels mét of zonder verslag altijd Trappen Steels zal blijven, no matter what. Tot binnenkort...

(Stijn Van Buynder)