Competitie - Speeldag 25 | 17/04/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Osman Kaplan | Terrein Trappen Steels

VK TRAPPEN STEELS

  3-2

FC KINGS EROTICA

Opstelling

 Kristof 

Dieter Steven V.H. Jenny Joeri

 Hans Wesley Stijn Puif

Landerik Kenny

Wissels

/

Scoreverloop

20' Landerik (1-0),  55' X (1-1),  65' Kenny (2-1),  80' Landerik (3-1), 85' X (3-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Na de verlieswedstrijden tegen Real Heibos en VK Velle wilde VK Trappen Steels terug aanknopen met een zege. Daarvoor was de laatste thuiswedstrijd het ideale moment om nog eens een driepunter te scoren. VK Trappen Steels staat momenteel op een 8ste plaats genesteld en kan mathematisch nog een plaats zakken of stijgen. De ambitie van coach Bert van een top 7 plaats ligt nog binnen bereik, maar Trappen Steels heeft het met de 4-puntenkloof met Real Heibos niet meer in eigen hand. Vandaag kwam VK Trappen Steels uit tegen 'de Kings' uit Lokeren. In de heenwedstrijd verloor Trappen Steels terecht met 4-3, maar stond Trappen Steels na een kwartier nog voor met 0-3. VK Trappen Steels is weer een supporter/toekomstig speler rijker. Dieter en Gwen zijn een dag voor de wedstrijd respectievelijk papa en mama geworden van een zoontje genaamd Nils. Versbakken 'Papa Dieter' tekende alvast present.

Opstelling

VK Trappen Steels baarde weer kopzorgen om aan 11 spelers te geraken. Het lijstje met afwezigen was weer ellenlang; in alfabetische volgorde: Christopher, Dirk, Geert, Gunther, Pascal, Puif, Stefan, Steven Raes en Tim. De 'terug van wegzijn' coach Bert had dus weer niet echt noemenswaardige opstelproblemen. Met het spitsenduo Kenny en Landerik, dat elke week beter en beter wordt, beschikte Trappen Steels over een sterk aanvallersduo. Centraal op het middenveld stonden Stijn en Wesley, met flankspelers Hans (licht geblesseerd) en Kevin. Achteraan stond de type verdediging, met Steven Van Haute aan het roer en Jenny, Dieter en Joeri als mannetjesputters.

Verslag 1ste helft

Met een prangende zon pronkend aan de hemel boven een oneffen, maar weliswaar wel lentegroene grasmat werd de wedstrijd op gang geschoten. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een typische eindeseizoenswedstrijd. VK Trappen Steels nam het meeste initiatief wat nog niet meteen resulteerde in echte kansen. Landerik kreeg eens een vrijschop aan de rand van het halve maantje, maar zijn poging naar doel was te wild. FC Kings had meteen een antwoord klaar, maar een plaatsbal naar de rechterbenedenhoek ging nipt naast. Intussen had Hans ook al een onzachte kennis gemaakt met de het Trappen Steels 'tapijt'. Na het nodige oplapwerk, wat is water toch voor een wondermiddel, kon Hans verder draven. VK Trappen Steels had in de eerste helft wel het meeste balbezit, maar hiermede werd weinig of niets nuttigs gedaan. Tevens wanneer het leder in het bezit kwam van de thuisploeg werd er iets te zenuwachtig gespeeld waardoor veel balverlies werd geleden. De wedstrijd kabbelde rustig voort en net wanneer iedereen aan een late winterslaap was begonnen draafde Steven Van Haute zich als een dartel veulen van weleer op naar voren om dan één van zijn medemaats te lanceren richting Kings doel. Dat andere 'dartele veulen' heette Landerik, die met zijn achtentwintigste doelpunt van het seizoen de Kings Erotica doelman met een geplaatste lobbal te grazen nam: 1-0. FC Kings Erotica probeerde wel het ijzer te breken, maar vond weinig aanspeelpunten in de voorlinie. Joeri en Dieter hadden hun respectievelijke opponenten sterk in de tang. Vooral Joeri hield goed stand tegen 'good-old' Piet VDK. Het spelbeeld lag in evenwicht, maar toch had Trappen Steels de beste kansen. Iets over het halfuur kreeg eerst Stijn een dot van een kans nadat Kenny een mooie dieptepas verstuurde, maar afwerken is vooralsnog niet besteed aan de Trappen Steels nummer 9. Een tweede 'kans' was een afvallende bal die door Kevin Van Haute prachtig op de slof werd genomen, maar helaas verdween deze knappe poging net over de winkelhaak over doel. Stand bij de rust: 1-0.

Verslag 2de helft

Het was bloedheet op en rondom het Trappen Steels terrein. Het kwartier 'koffiepauze' was welgekomen maar werd deze keer vervangen door een frisse, smaakvolle cola-, aquarius- of Nalupauze. Nadat iedereen zichzelf voldoende gehydrateerd had moest VK Trappen Steels nog vijfenveertig minuten rustig afhaspelen. Het was mooi om te zien dat de (opbouwende) 'kritiek' deze keer achterwege bleef en Trappen Steels zich gewoon wilde amuseren. Deze gedachte sijpelde iets te lang door in de hoofden van de Trappen Steelsers want kort na de rust kreeg de thuisploeg het deksel op de neus nadat de Kings een vrijschop aan de rand van de zestien meter hadden benut: 1-1. VK Trappen Steels incasseerde traditiegetrouw een doelpuntje net na de rust. Maar deze keer echter leek Trappen Steels zich sneller te herstellen dan gewoonlijk. Onder leiding van een swingend spitsenduo werd de ploeg op sleeptouw genomen. Kenny en Landerik demonstreerden hun complementairheid iets over het kwartier in de tweede helft. Landerik hield een aantal Kings Erotica spelers aan het lijntje aan de linkerflank om dan enig mooi voor doel te brengen waar Kenny De Munck, toch niet van de grootsten, de bal 'Hanaldoisiaans' in doel buffelde: 2-1. Eentje om in te lijsten! VK Trappen Steels kreeg tal van mogelijkheden om de score nog uit te diepen, maar Wesley, Stijn en Kenny kregen de bal niet in doel gedeponeerd. Aan de andere kant lukte doelman Kristof Vincke ene prachtsave nadat Kings Erotica een mooi opgezette aanval in laatste instantie prachtig uit de korte hoek zag geranseld door 'Kleine Vink'. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch voor de roodgroenen om de score uit te diepen wanneer Landerik van buiten de zestien meter de bal in de korte hoek deponeert: nummer 29 voor Landerik en Trappen Steels op een geruststellende 3-1 voorsprong . De allerkleinsten aan de zijlijn juichten intussen mee. VK Trappen Steels leek op een eenvoudige overwinning af te stevenen, ondanks dat Hans een vijftal minuten voor tijd nog voor enige spanning zorgde door doelman Kristof van kortbij te vloeren: 3-2.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft een verdiende overwinning gepakt tegen een ploeg die eigenlijk meer een zaterdagse-namiddagwandeling opteerde. Een wereld van verschil met de heenwedstrijd waar Trappen Steels bij vlagen werd weggespeeld. Enfin, Trappen Steels pakt drie punten en blijft uitzicht houden op een zevende plaats. Het zal dan volgende week wel moeten winnen op FC Lokeren en hopen dat Real Heibos een steek laat vallen tegen Red Star '93. Maar op zich kan VK Trappen Steels met dezelfde mentaliteit en spirit afreizen naar FC Lokeren (terrein Denham) en zich gewoon verder amuseren.

(Stijn Van Buynder)