Competitie - Speeldag 23 | 27/03/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Osman Buba | Terrein Trappen Steels

VK TRAPPEN STEELS

  3-4

REAL HEIBOS

Opstelling

Kristof 

Dieter Steven V.H. Steven R. Joeri

Stijn Puif Wesley Kevin

Landerik Kenny

Wissels

45' Kevin (→ Dirk)

Scoreverloop

10' Kenny (1-0),  15' X (1-1),  25' Landerik (2-1),  30' X (2-2),  55' X (2-3),  60' X (2-4),  80' Landerik (3-4)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Na een extra weekje rust speelde VK Trappen Steels zijn voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen thuis tegen Real Heibos. De duels tegen Real Heibos zijn er altijd op het scherpst van de snee. De Zelenaars zijn na kampioen FC The Cup de productiefste ploeg uit de reeks (88 gemaakte doelpunten) en heeft een aardig saldo (+41). VK Trappen Steels van zijn kant heeft dan weer evenveel gemaakte als geďncasseerde doelpunten op het bord staan. De eindeseizoenswedstrijd had toch nog wel wat inzet, want Heibos-Kings-Trappen Steels strijden nog voor de zesde stek. Met over drie weken de thuiswedstrijd tegen FC Kings Erotica op het programma kan Trappen Steels, mits overwinning vandaag, toch nog het jaar in de subtop afsluiten. Voor wie dit jaar al niet meer stuk kan zijn Elke en Jenny die op vrijdag 26 maart de trotse ouders geworden zijn van een toekomstig Trappen Steels voetballerke 'Sem' genaamd.

Opstelling

VK Trappen Steels moest alweer krabben om aan elf spelers te geraken. Toch werden, mede dankzij de nodige mentaliteit van de spelers (waaronder een geblesseerde Kevin), er twaalf namen op het scheidsrechterblad genoteerd. Coach Bert had dus niet veel kopzorgen om zijn elftal te posteren. Kenny en Landerik opnieuw in de spits, met Kevin en Stijn op de flanken. Steven Raes nam de positie van kersvers papa Jenny over op de voorstopper. Aan de kant toch ook nog te vermelden stonden de geschorste Hans en good-old Geert Verhoeve.

Verslag 1ste helft

De roodblauwen uit Zele namen het initiatief  in handen, wat meteen resulteerde in een schot naar doel, wat de nodige precisie miste. VK Trappen Steels had moeite om het spel te maken maar kwam in de openingsminuten van de wedstrijd op voorsprong nadat Landerik knap met het hoofd aflegt naar Wesley, die vanuit buitenspelpositie de bal voor doel kan trekken waar Kenny de bal in doel binnenloopt: 1-0. VK Trappen Steels kon evenwel niet lang profiteren van deze voorsprong nadat een knappe aanval werd afgerond door een Heibos spits: 1-1. We zijn dan nog geen kwartier ver in de wedstrijd of er stonden al twee doelpunten op het scorebord genoteerd. Het veld vertoonde vele oneffenheden wat goed voetbal niet echt in de hand werkte, maar er was wel een reuze inzet langs beide kanten wat het spektakel ten goede kwam. Landerik had een knappe actie in huis langsheen de rechterflank en kon knap voor doel brengen waar Kenny helaas het leder niet precies genoeg op doel kon koppen. Real Heibos had wel het betere van het spel, maar kon niet verhinderen dat op een knappe assist van Kenny De Munck Trappen Steels topschutter Landerik vanuit een quasi onmogelijke hoek toch nog het leder over de doellijn kon verwerken: 2-1. Eentje voor Oona! Enkele minuten later stuurt Kenny De Munck weergaloos Stijn Van Buynder het straatje in, maar die laatste kan de bal niet over de Heibos doelwachter krijgen. Alweer kon VK Trappen Steels niet lang genieten van de voorsprong want een ware kanonskogel aan de rand van de zestien meter caprioleerde via een Trappen Steels verdediger tegen de touwen: 2-2. Als er aan dit tempo doelpunten bleven gemaakt worden kregen de supporters meer dan waar voor hun geld. Real Heibos had dé kans om meteen na de gelijkmaker op voorsprong te komen, maar de knappe Heibos combinatie, wat resulteerde in een schot naar de lage hoek, werd nog knap gepareerd uit de korte hoek door doelman Kristof Vincke. Real Heibos had tevens voor de rust nog twee unieke mogelijkheden om de voorsprong op het bord te brengen, maar de twee stilstaande fases aan de rand van de zestien meter werden niet goed benut.

Verslag 2de helft

Real Heibos had dan wel het betere van het spel, maar de 2-2 ruststand was wel terecht. VK Trappen Steels wisselde Kevin Van Haute voor Dirk De Cock, die op de positie van voorstopper ging spelen. Steven Raes nam de plaats over van Kevin Van Haute op de linkerflank. VK Trappen Steels hypothekeerde zijn kansen op de overwinning aan het begin van de twee helft door nogal snel twee goals weg te geven. Real Heibos kwam gretiger uit de kleedkamer en kon doelman Kristof meteen onder vuur nemen. Zo luidde een foutje van rechtsachter Joeri de 2-3 in, nadat een Heibos speler hem de bal ontfutselde en deze doelman Kristof kon verschalken. Joeri zou later zijn foutje nog herstellen nadat een doorgebroken Heibos speler aan de linkerflank de bal voor doel wil brengen, maar een kamikaze sliding van Joeri verhinderde dat deze zijn medemaat kon bedienen aan de tweede paal. Op het uur hing de 2-4 tegen de touwen na een mooi opgezette Heibos aanval waar in eerste instantie Kristof goed pareerde, maar het leder in de voeten kwam van een vrijstaande Heibos wisselspeler aan de tweede paal. VK Trappen Steels antwoordde met Steven Raes die in een scrimmage de bal net niet over de doelman kon lobben. Ook een sterk spelende Kenny De Munck kreeg een goede kans, maar eveneens werd zijn stiftbal onderschept door de bezoekende doelman. Real Heibos vertikte het daarna nog om de score aan te dikken waardoor de thuisploeg in hun kansen op een gelijkspel of meer deed geloven. Helaas duurde het iets te lang wanneer Landerik Van Eynde in een scrimmage voor doel op aangeven van Wesley Smet de 3-4 tegen de netten prikte. Real Heibos kreeg nog een aantal prima mogelijkheden waaronder een doorbraak op de linkerflank die eens voor doel niet goed werd benut. VK Trappen Steels bleef pompen en zocht naar de gelijkmaker. In het slotkwartier hadden de roodgroenen voor de eerste maal echt overwicht. Real Heibos begon ook onzekerder te voetballen waardoor de thuisploeg meer en meer in hun kansen geloofde. Dé beste kans kreeg Landerik Van Eynde op aangeven van Dirk De Cock, maar zijn kopbal aan de tweede paal ging nipt naast doel.

Nabeschouwing

Real Heibos heeft revanche genomen voor zijn thuisnederlaag tegen Trappen Steels. Op de overwinning van de Zelenaars valt weinig af te dingen, maar Trappen Steels heeft een degelijke wedstrijd gespeeld en de wedstrijd spannend gehouden tot de laatste seconde. In het klassement neemt Heibos nu vier punten voor Trappen Steels, dat nog steeds de achtste plaats bezet. Volgende wedstrijd wordt gespeeld op het terrein VK Velle, hierbij nog eens een warme oproep aan de spelers om paraat te zijn op 10 april om 14.30uur achter de kerk van Velle!

(Stijn Van Buynder)