Competitie - Speeldag 18 | 07/02/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Steven Hillaert | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  0-6

fc everslaar

Opstelling

 Kristof 

Dieter Steven V.H. Jenny Joeri

Hans Puif Wesley Kevin

Landerik Kenny

Wissels

45' Jenny, Puif, Joeri (→ Steven Raes, Stijn, Tim)

Scoreverloop

15' X (0-1),  25' X (0-2),  50' Own-goal (0-3), 60' X (0-4),  70' X (0-5),  80' X (0-6)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Na de sneeuwwedstrijd van vorige speeldag ontmoette Trappen Steels voor speeldag 18 in zijn arena het in vorm verkerende FC Everslaar. Met 7 overwinningen op een rij zijn de sympathieke Lokeraars op kousenvoeten naar een derde stek geslopen. In de heenwedstrijd lag VK Trappen Steels heel de wedstrijd onder, maar gaf het in de slotfase alsnog een 0-2 voorsprong uit handen. De wedstrijd tegen Red Star 93 van vorige week heeft het Trappen Steels terrein omgedoopt tot een ware modderbrij, de groene grasmat van weleer was nog nauwelijks herkenbaar. Maar we gaan hier nu geen litanie en frustraties te berde brengen, want uiteindelijk was voetballen misschien wel onmogelijk, maar het is liefhebbersvoetbal en hun charismatische terreinen, waaronder onbespeelbare pleinen, zijn zo typerend en passen in het Walivo plaatje. De scheidsrechter twijfelde geruime tijd om alsnog af te gelasten, maar nam toch de juiste beslissing en liet de tweeëntwintig acteurs het terrein opdraven.

Opstelling

Sinds lang stonden er nog eens meer dan 12 spelers op het scheidsrechterblad. Van de 14 spelers die paraat waren begonnen op de bank Steven Raes, Stijn en Tim. Hans en Kevin waren de flankspelers, met Wesley en Puif als centrale pionnen. In de spitspositie stonden voor de derde week op rij Kenny en Landerik. Achteraan stond de type verdediging.

Verslag 1ste helft

VK Trappen Steels speelde in het rood en FC Everslaar in het wit, maar algauw werden de Everslaar truitjes omgedoopt in een bruin exemplaar. Het was duidelijk dat vandaag de grootste vechtersploeg het zou halen, want technisch spel, combinaties enz. waren zo goed als onmogelijk. VK Trappen Steels kon hierbij rekenen op de verbluffende loopcapaciteiten van Wesley Smet, die de laatste weken in uiterst goede doen is. FC Everslaar drukte van bij het begin zijn stempel op de wedstrijd. In de beginfase konden zij tweemaal uithalen naar doel, waar de eerste schuchtere poging nog een halve meter naast ging, verdween even later een vrijschop pal in de handen van doelman Kristof Vincke. De supportersmeisjes en mannen zagen dat VK Trappen Steels na tien minuten een eerste maal de neus aan het venster stak met een schot naar doel van kapitein Wesley. Enkele tellen later kan Everslaar nog eens naar doel knallen, dit vanop 25meter met een kanonskogel dat gelukkig voor Trappen Steels recht in de handen van de doelman verdween. FC Everslaar was toch wel de betere ploeg en nam op het kwartier de openingstreffer voor hun rekening. Een Everslaar speler kapt zich vrij in de zestien meter om dan de bal naar de tweede paal te versturen waar een medemaat vrij mag inkoppen: 0-1. Omdat combinaties bijna onmogelijk waren werd geluk meer dan eens vanop afstand beproeft. Zo moest Kristof Vincke nog eens zijn kunnen tonen om een knappe geplaatste bal uit zijn kooi te halen. Iets voor halfweg de eerste helft een mooie actie van Wesley langsheen de rechterflank, helaas kan Kenny De Munck het goede werk van zijn kapitein niet voorzetten en levert hij een slechte voorzet af . Net op het moment dat Trappen Steels de druk begint op te voeren kan FC Everslaar er op de counter 0-2 van maken. VK Trappen Steels op tien minuten tijd op een grote achterstand, maar een aansluitingstreffer hing wel in de lucht. Zo verdween een afvallende bal in de voeten van Wesley, die met een uithaal zijn poging maar net naast doel ziet caprioleren. Op het halfuur een corner voor de thuisploeg waar een vrijstaande Dieter aan de tweede paal zijn hoofd niet tegen de bal kan zetten. FC Everslaar kreeg ook nog een goede poging, nadat een vrijschop vanop de rechterkant maar nipt naast de kruising ging. Even voor rust dé kans voor de thuisploeg om de aansluitingstreffer aan te tekenen, maar de lob van Kenny verdween nipt over doel.

Verslag 2de helft

Aan de rust werden drie verse krachten in de strijd gegooid. Deze kwamen uiterst van pas, want bij de thuisploeg een hele resem gehavenden. Een kleine bloemlezing: Joeri (rug), Puif (enkel), Landerik (lies), Wesley (voet), Hans (kuit) en Steven Van Haute (geen goesting meer ;-)) riepen om vervanging, slechts enkelen hun wens werd ingewilligd want naar de kant werden Jenny, Joeri en Puif gehaald. Hierdoor ging Steven Raes rechtsachter spelen, waardoor Hans de positie van voorstopper innam. Doordat Tim op het terrein kwam schoof Kenny De Munck terug een bank naar achter. Stijn nam de plaats over van Puif. De tweede helft werd er voor Trappen Steels eentje om snel te vergeten, niet dat Trappen Steels slecht was en Everslaar zo goed, maar om één of andere reden wilde de Trappen Steels goal maar niet vallen en scoorde Everslaar bijna met de ogen toe. Tim kreeg net na de koffiepauze de reuzekans om de aansluitingstreffer te scoren, maar zijn poging van dichtbij werd gemist. Even later dan toch goal voor Trappen Steels helaas had Stijn zich vergist van kant en schoot hij een voorzet van een Everslaar speler knap tegen de touwen: 0-3. Dit leek toch wel de mokerslag te zijn voor de thuisploeg want nog drie doelpunten ophalen leek onbegonnen werk. Zeker wanneer er een paar minuten later nog één tegen de touwen ging. Langsheen de rechterflank werd een aanval opgezet, waarna een korte combinatie in de zestien ontstond, die van kortbij door de Lokeraars werd afgewerkt: 0-4. VK Trappen Steels deed nog wel goed mee aan het spel, maar kreeg niet echt uitgelezen kansen. Ondertussen begonnen de gehavende spelers ook meer en meer last te krijg waardoor de thuisploeg bijna telkens letterlijk een stap te laat kwam. Iets over halfweg de eerste helft bracht FC Everslaar de zware forfaitcijfers op het bord: 0-5. VK Trappen Steels had een schoonfamiliaanse actie in huis tussen Hans en Wesley, waarbij die laatste van dichtbij uithaalde tegen de buitenkant van de paal. Een verdiende eerredder kwam er vooralsnog niet. Sterker nog, Everslaar kon nog eens scoren nadat Kenny De Munck een Everslaar speler toucheert in de zestien meter en de penalty knap in de rechterbenedenhoek werd gedeponeerd: 0-6. Op het einde werd een, over het algemeen redelijk sportieve wedstrijd, nog ontsiert door een rode kaart voor een Everslaar speler. VK Trappen Steels zocht nog naar zijn eerredder in de slotfase. In een scrimmage voor doel knalt een uit vorm verkerende Landerik van dichtbij over doel.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft vandaag gebikkeld en verloren, terecht, maar alleen vallen de cijfers nogal zwaar uit. FC Everslaar heeft ondanks een moeilijk bespeelbaar veld wel bewezen over een subtopploeg te beschikken. Volgende week wacht alweer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen de (bijna) onklopbare leider FC The Cup, die aan een ongeziene reeks van overwinningen (16) op een rij bezig zijn. Supporters-meisjes-mannen en spelers, terug op post!

(Stijn Van Buynder)