Competitie - Speeldag 19 | 20/02/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Willy Schamphelaere | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  0-9

fc the cup

Opstelling

Joeri 

Dirk Steven V.H. Jenny Dieter

Hans Stijn Wesley Steven R.

Landerik Kenny

Wissels

-

Scoreverloop

15' X (0-1),  20' X (0-2),  25' X (0-3),  30' X (0-4),  50' X (0-5),  55' X (0-6),  65' X (0-7),  70' X (0-8),  80' X (0-9)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Een extra week rust na de zware pandoering tegen FC Everslaar was op zijn plaats. Vele spelers kwamen gehavend uit de strijd en hadden zo wat extra tijd om te herstellen. Vandaag kwam de autoritaire leider afgezakt naar de Bergstraat. Met maar liefst 16 overwinningen op een rij (enkel de eerste twee wedstrijden werden verloren) leek Trappen Steels te moeten optornen tegen een ploeg die in supervorm steekt. De wedstrijd in de heenronde werd er voor Trappen Steels één om vlug te vergeten. Met een zware 7-2 nederlaag werd Trappen Steels terug naar Belsele gestuurd. Het terrein had ook nood aan een extra weekje rust en lijkt zich langzaamaan te herstellen. Met dank aan Rene voor het nodige rol- en bolwerk.

Opstelling

Helaas stond er weer slechts een minimum aan spelers paraat. Zo kon Trappen Steels in eerste instantie slechts rekenen op 10 spelers, gelukkig was er Dirk die de gelederen kon vervoegen, waarvoor dank. Door een elleboogblessure van doelman Kristof werd Joeri uitgespeeld in doel. Zijn positie op de rechtsachter werd ingenomen door Dirk. Steven Raes en Hans waren de flankspelers en vooraan stonden Landerik en Kenny.

Verslag 1ste helft

Al van bij de start van de wedstrijd werd het duidelijk dat FC The Cup over heel wat voetballend vermogen beschikte. Heel snel combinatiespel over de flanken waarbij mede door gretigheid en sublimiteit van de tegenstander VK Trappen Steels hier geen antwoord op had. Het is een wonder dat er in het eerste kwartier geen doelpunten vielen aan de zijde van Trappen Steels, die een uitstekende Joeri Smet mag bedanken voor een paar sublieme reddingen. Een poging vanop de linkerflank werd knap gepareerd. Even later werd een aanval door de as van de verdediging knap gestopt met de voet. VK Trappen Steels kon weinig voorleggen in de eerste helft. De enige kans, hoewel dit niet echt een kans noemenswaardig is, was een knap schot van kapitein Wesley vanop zo'n 30 meter dat voorlangs ging. Aan de andere kant probeerde FC The Cup nog altijd het ijzer te breken, dat ijzer bleek de doelman van Trappen Steels te zijn die zich weer eens in de kijker keepte. Helaas kon Joeri ook niet alle golven weren en op een hoekschop verdween de 0-1 aan de eerste paal tegen de touwen. VK Trappen Steels had heel weinig balbezet en FC The Cup bleef het commando sturen. Slechts enkele minuten later verdween de 0-2 tegen de netten na een knap opgezette aanval vanop de linkerflank. Reden genoeg voor de talrijk opgekomen bezoekende supporters om te juichen, want hun team stond voor én speelde uitstekend voetbal. FC The Cup draafde terecht aan met de roodblauwe kleuren van het Spaanse voetbalelftal. VK Trappen Steels bikkelde voor wat het waard was, maar iedere bal die in de rangen kwam verdween vrijwel onmiddellijk in de voeten van de tegenpartij. Iets over het halfuur was het kalf definitief verdronken voor de roodgroenen wanneer een Cup speler doelman Joeri met een opwippertje te grazen nam: 0-3. De Trappen Steels flankspelers hadden een hele middag een vette kluif aan hun rechtstreekse opponenten en hadden moeite om de snelle aanvallen te stuiten. Een fout aan de grote rechthoek luidde het mooiste doelpunt van de namiddag in. Op een vrijschop werd de bal met een strak hard schot in de winkelhaak gepoeierd. Doelman Joeri toucheerde het leder nog met de vingertoppen, maar moest de 0-4 toch uit de touwen vissen. Dit was tevens de ruststand, waar vooral Trappen Steels toch nog tevreden over mocht zijn.

Verslag 2de helft

Helaas kon de thuisploeg geen enkele wissel doorvoeren, daar waar de bezoekers een overmacht hadden aan spelers en supporters. VK Trappen Steels mocht voor de vijfde maal deze namiddag aftrappen en dit was lang nog niet de laatste keer. Tijdens de rust vroeg Steven Raes om van bij de aftrap onmiddellijk de bal diep te sturen, maar de eerste poging was niet succesvol. Het duurde niet lang vooraleer FC The Cup de forfaitcijfers op het bord bracht. Doelman Joeri verslikte zich op een schot van een FC The Cup flankspeler: 0-5. VK Trappen Steels had zo weer de mogelijkheid om Steven Raes diep te sturen na de aftrap, deze keer wel succesvol, maar Steven kreeg aansluiting van moegestreden medespelers. Steven speelde overigens een goede wedstrijd en was een van de weinige lichtpunten bij Trappen Steels. De bezoekers konden in een vrij korte tijd de 0-6 en 0-7 op het bord brengen. Hierna kwam er toch ietwat beterschap in bij Trappen Steels, mede doordat The Cup het gaspedaal niet al te snel meer induwde. Wesley en Kenny kregen een reuzekans wanneer de bezoekende doelman het leder loste, maar de poging van Wesley verdween in het zijnet. Steven Raes kreeg ook een kopkans aan de tweede paal maar zonder succes. Landerik kon zich ook een aantal keren doorzetten, maar een mooie slalom doorheen een bos van The Cup spelers kreeg geen vervolg. Met nog twintig minuten op de klok kreeg de thuisploeg een penalty na een fout van laatste man Steven. De gelegenheidsscheidsrechter van The Cup blies overigens een goede partij, wat uiteraard niet makkelijk is om objectief te blijven, maar zijn beslissingen waren zelden discutabel. De penalty werd overigens omgezet: 0-8. VK Trappen Steels moest de dubbele cijfers toch trachten te vermijden, maar een mooie kopbal, na een knap opgezette aanval verdween in de winkelhaak: 0-9. Met nog een kwartier op de spelklok ging de thuisploeg op zoek naar een eerredder. VK Trappen Steels kon nog uitbreken met Landerik, maar zijn snelle poging naar doel werd gestuit door de FC The Cup doelman met de voet. Op de daaropvolgende hoekschop kon Steven Van Haute bijna het leder van dichtbij binnen knikken, maar de bezoekende doelman stak nog net zijn vingertoppen tegen de bal. De scheidsrechter liet de blessuretijd achterwege en verloste de thuisploeg na negentig minuten uit zijn lijden.

Nabeschouwing

Zucht, een verslag schrijven over een zware nederlaag is allesbehalve leuk, maar toegegeven FC The Cup was vandaag 10x sterker op alle gebieden. Het was al geleden van een dramatische namiddag tegen FC Karree (10-1), toen nog in derde afdeling, dat Trappen Steels met negen doelpunten verschil verloor. FC The Cup stond garant voor uitstekend voetbal, veel vebruik in drank en eten en mag volgend seizoen het mooie weer maken in eerste afdeling, succes! Frappant is dat VK Trappen Steels nu al in de terugronde meer doelpunten heeft geïncasseerd (26stuks) dan in de volledige heenronde samen. Volgende week er toch nog eens een lap opgeven tegen een altijd moeilijk bespeelbaar FC Salamander. Allen op post in Daknam!

(Stijn Van Buynder)