Competitie - Speeldag 14 | 02/01/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: ? | Terrein Briel-Potstampers

FC Briel-potstampers

  2-3

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Dieter Steven V.H. Steven R. Joeri

Kevin Wesley Puif Kenny

Landerik Tim

Wissels

45' Steven R. (→ Jenny),  45' Kenny (→ Hans),  45' Kevin (→ Stijn)

Scoreverloop

20' X (1-0),  30' Wesley (1-1),  50' Landerik (1-2), 65' X (2-2),  75'  Steven (2-3)

 

Verslag

Voorbeschouwing

De terugronde van de competitie start met een wedstrijd naar de verste verplaatsing uit de reeks: Buggenhout. Normaliter werd deze wedstrijd gespeeld op 19 december, maar de weergoden beslisten daar toen anders over en doopten alle groene velden om in een wit feeëriek landschap. VK Trappen Steels heeft een goede heenronde gespeeld en schommelt in de klassering rond de middenmoot. FC Briel-Potstampers bengelt ergens in de buik van de klassering, maar heeft wel een aantal ploegen uit de kop van de klassering geklopt, waaronder FC Belsele. Het is reeds de vierde keer op vier maanden tijd dat beide ploegen elkaar bekampen. FC Briel staat met twee overwinningen in het voordeel. VK Trappen Steels boekte uitgerekend tegen FC Briel-Potstampers zijn grootste zege van het seizoen (7-0).

Opstelling

Met veertien spelers op het scheidsrechterblad stond er een ruime kern aan spelers paraat om deze nieuwjaarswedstrijd aan te vatten. Achteraan begonnen Steven Raes, Joeri, Dieter en Steven Van Haute. Centraal op het middenveld Puif en Wesley met op de flanken Kenny en Kevin. Voorin het spitsenduo Landerik en Tim. Op de vrieskoude invallersbank zaten Jenny, Stijn en Hans.

Verslag 1ste helft

Het terrein lag er gezien de weersomstandigheden op het eerste zicht vrij deftig bij, enkel de keuze van het juiste schoeisel was heel moeilijk aangezien verschillende stukken van het terrein gedooid waren en anderen dan weer beenhard lagen. In de eerste tien minuten van de wedstrijd ging het spel goed over en weer. Tim werd in openingsminuut onterecht afgefloten wegens buitenspel. FC Briel-Potstampers reageerde met een ongevaarlijk schot naar doel. Enkele minuten later een vrijschop aan de rand van de zestien meter voor de thuisploeg, maar Kristof Vincke neemt klemvast. Bij VK Trappen Steels kan Landerik zijn duivels eens ontbinden, maar zijn voorzet naar de tweede paal wordt gemist door Puif. Dat het terrein er beenhard bijlag werd meermaals door de 22 acteurs aangevoeld, daar een aantal glij-en valpartijen voor de nodige kolderieke momenten zorgden. Zo werd rechtsachter Joeri bijna gelyncht door de lokale nummer 99 die in de zestien meter uitgleed en bijna bovenop de tengere Joeri belandde. FC Briel bleek over een betere schaatstechniek te beschikken dan de bezoekers en werd iets voor halfweg de eerste helft bijna beloond voor het geleverde spel wanneer een mooie actie in de zestien meter nog in laatste instantie wordt gepareerd door Kristof. Enkele minuten later was het dan toch prijs wanneer een lokale speler drie Trappen Steels spelers ter plekke laat paraderen op de ijspiste en doelman Kristof Vincke evenals aan de grond genageld laat: 1-0, op dat moment een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Trappen Steels reageerde onmiddellijk met Wesley die zich kan doorzetten richting Briel doel, maar in laatste instantie nog knap wordt afgeblokt door een thuisverdediger. Op het halfuur vindt Trappen Steels dan toch het gaatje wanneer Tim Wesley diep kan sturen en deze keer zijn rechtstreeks opponent van zich afschudt en de bal rustig voorbij de doelman plaatst: 1-1. Enkele minuten later een actie van Landerik op de rechterflank, maar in plaats van de bal af te geven naar de vrijstaande Tim gaat deze voor eigen succes. FC Briel-Potstampers had voor de rust ook nog mogelijkheden met een lob dat tegen de buitenkant van de paal belandde en een schot van buiten de zestien meter dat nipt naast gaat. VK Trappen Steels had ook nog pech met de afwerking wanneer een schot van Landerik tegen dwarsligger en paal terecht komt. Ruststand: 1-1, gezien het spelbeeld een correcte stand.

Verslag 2de helft

Aan de tweede helft werden respectievelijk Kevin, Kenny en Steven Raes gewisseld voor Stijn, Hans en Jenny. VK Trappen Steels probeerde van bij het begin van de wedstrijd het ijs te breken. De ruimte lag vooral aan de rechterflank waar tal van openingen lagen. We zijn een vijftal minuten ver in de wedstrijd wanneer Hans vrijgeleide krijgt naar doel, maar topschutter Landerik graait op snelheid het leder mee richting Briel doel en plaatst de bal in de verste hoek binnen: 1-2. FC Briel was nu op achtervolgen aangewezen en probeerde vanop de rechterflank steeds met diepe ballen naar voren de Trappen Steels achterhoede te ontwrichten. Echte uitgespeelde kansen waren schaars, maar het was wachten op het moment dat een speler uitgleed of een inschattingsfoutje maakte waardoor de bal dan toch eens goed viel. FC Briel-Potstampers stelde iets over het uur gelijk wanneer een lichte, maar weliswaar terechte penalty werd gefloten door de gelegenheidsscheidsrechter van de thuisploeg. Kristof Vincke kon de laag geplaatste bal enkel uit zijn netten vissen: 2-2. VK Trappen Steels probeerde opnieuw een gaatje te vinden om terug op een voorsprong te komen. Landerik kon zich eens doorzetten aan de rechterflank en laag voor doel brengen, maar niemand was goed gevolgd aan de tweede paal. Op hoekschop werd Dieter nogal ostentatief naar de grond geduwd, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Dieter speelde overigens, in tegenstelling tot de eerste helft, een uitstekende tweede helft. Een kwartier voor het einde kreeg VK Trappen Steels een hoekschop waarop Steven Van Haute op aangeven van Tim Bryssinck de bal van dichtbij tegen de netten kon koppen: 2-3. Steven had met een sterretjesonderboek van schoonzus Nele een ideaal motivatiemiddel aan en kon zich even de ster van de namiddag wanen. Enkele minuten zag Steven bijna letterlijk sterretjes wanneer Stijn iets teveel Karate Kid 3 had gekeken en op een hoge bal bijna het hoofd van Steven elimineerde, gelukkig kwam Steven er met de schrik (en enkele schrammetjes) vanaf. Ondertussen ging de wedstrijd voort en Trappen Steels had op een tiental minuten van het einde zijn schaapjes bijna op het droge. Stijn probeerde zich op aangeven van Puif nog eens door te zetten naar Briel doel, maar gleed uit. Hans kon hierna uithalen, maar werd afgefloten wegens buitenspel. Het gevaarlijkste wat de thuisploeg nog kon afleveren was een schot dat nipt naast de kruising ging. Het begon te schemeren over het terrein in de Dijkstraat en dat was het signaal voor de scheidsrechter om de wedstrijd ten einde te fluiten. 

Nabeschouwing

Gezien de terreinomstandigheden dat het goede voetbal een beetje achterwege liet, gingen beide ploegen toch voluit voor de overwinning. VK Trappen Steels trekt alweer aan het langste eind en is het nieuwe jaar in schoonheid begonnen. Volgende week een weekje rust en daarna terug de draad oppikken in de thuiswedstrijd tegen Athletic RIF, hierna volgt een nieuwjaarsreceptie. Allen op post!

(Stijn Van Buynder)