Competitie - Speeldag 22 | 13/03/2010 | 14:30 | Scheidsrechter: Ferdi Aubroeck | Terrein Nieuwkerken

FC BELSELE

  2-2

VK TRAPPEN STEELS

Opstelling

Kristof 

Dieter Steven V.H. Jenny Joeri

Stijn Puif Wesley Steven R.

Hans Kenny

Wissels

30' Jenny (→ Dirk)

Scoreverloop

20' X (1-0),  35' X (2-0),  70' Steven Raes (2-1),  80' Dieter (2-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Vandaag stond de wedstrijd op verplaatsing naar FC Belsele op het programma. FC Belsele heeft de laatste weken/maanden fameuze steken laten vallen en is al geruime tijd geen koploper meer in de rangschikking. Deze eer is weggelegd voor FC The Cup dat vandaag, indien ze wonnen en FC Belsele won niet, de titel konden veroveren. VK Trappen Steels kon hun dorpsgenoten een fameuze loef afsteken, ware het niet dat FC Belsele geen ambitie meer vertoont om de oppergaai nog te veroveren of te promoveren naar de eerste afdeling. De kloof is ook gigantisch (10 punten) en het ziet er niet naar uit dat FC The Cup nog steken laat vallen in hun laatste wedstrijden. VK Trappen Steels van zijn kant staat nog steeds mooi in de middenmoot van de klassering, een top zes plaats is nog altijd binnen bereik. VK Trappen Steels moest het vandaag stellen zonder zijn topschutter Landerik die papa geworden is van een dochtertje Oona. Proficiat!

Opstelling

 Door de afwezigheid van Landerik was er eigenlijk geen valabele spits in de rangen. Kenny mocht uiteraard blijven staan en coach Bert opteerde om mannetjesputter Hans, vorige week nog goed voor twee doelpunten, in de spits op te stellen. Centraal opnieuw Puif, met op de rechterflank Stijn en op de linkerflank Steven Raes. In de achterhoede stond de type verdediging, wat dus betekende dat Kristof Vincke 'verlost' is van zijn elleboogblessure en terug plaats nam tussen de palen.

Verslag 1ste helft

VK Trappen Steels mocht nog eens op een biljartvlak-terrein opdraven. De statistieken leert dat Trappen Steels, buiten een knotsgekke oefenwedstrijd tegen 'De Blauwe Nichten', nog nooit kon winnen op kunstgras. FC Belsele voerde het tempo van de wedstrijd zonder in de beginfase echt gevaarlijk te zijn, buiten een aantal afstandsschoten die de nodige precisie misten. VK Trappen Steels van zijn kant onderging de wet van de sterkste en speelde een bijzonder bleke eerste helft want het dwong letterlijk geen enkele kans af. Tevens was het voetballend een ramp en huilen met de pet op bij de roodgroenen. FC Belsele van zijn kant begon de druk gaandeweg op te voeren en begon kansen te krijgen. Zo ging een knap schot van een FC Belsele speler maar net over. Tevens werd het spel goed gespeeld over de flanken en kon er diverse keren vanop de rechterflank een bal voor doel worden getrokken. Vanuit zo'n spelsituatie ontstond de openingstreffer, waarbij Puif in eerste instantie correct leek tussen te komen, blies de scheidsrechter tot ongeloof van de bezoekers een vrijschop aan de rand van de zestien meter, omdat het voetje van Puif iets te hoog in de lucht hing. Een heel licht geblazen vrijschop, maar wel een catastrofe voor de bezoekers want de vrijschop werd laag in de verste hoek gedeponeerd: 1-0, op dat moment een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Ondertussen kreeg de reeds beruchte rechterteen van Jenny het hard te verduren en moest de blonde Trappen Steels achterspeler noodgedwongen gewisseld worden. Dirk was zijn vervanger en bewees zijn ploeg eens te meer van goudwaarde te zijn. FC Belsele ging door op zijn elan en zocht naar nog meer doelpunten. Een tiental minuten voor de rust verdubbelde de thuisploeg de score nadat een frappante handsbal van een FC Belsele speler niet werd opgemerkt door de scheidsrechter en op de daaropvolgende aanval kon scoren: 2-0, tevens de ruststand en hier mocht vooral Trappen Steels heel tevreden mee zijn.

Verslag 2de helft

VK Trappen Steels moest zich toch nog trachten te verweren en op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. In de tweede helft was er beterschap zichtbaar en begonnen de roodgroenen zowaar mee te voetballen, hoewel de thuisploeg nog steeds het betere van het spel had. De partij begon ook iets grimmiger te worden want Trappen Steels begon te bikkelen en de potjes kookten langs FC Belsele kant regelmatig eens over. Echte uitgespeelde kansen kreeg FC Belsele niet meer, maar een foutje van doelman Kristof luidde bijna de 3-0 in, maar de knappe poging van FC Belsele speler Jerry van net buiten de grote baklijn spatte uiteen op de dwarsligger. VK Trappen Steels begon sporadisch eens de neus aan het venster te steken. Zo mocht Wesley zijn gelukkig beproeven vanop afstand, maar zonder succes. Ondertussen toch ook nog even vermelden dat veertiger Dirk De Cock alweer een uitstekende partij speelde en zo hopelijk zijn medeveertiger(s) terug warm maakt om hem te vergezellen op de groene grasmat. VK Trappen Steels vond de aansluitingstreffer na een knap opgezette aanval. Dieter werd diep gestuurd en speelde mooi zijn rechtstreeks concurrent tussen de benen om dan de bal voor doel te brengen waar Hans aflegt en Steven Raes binnenknalt: 2-1. Mooi collectief doelpunt van de bezoekers. FC Belsele begon zenuwachtiger te voetballen en begon zich meer te irriteren op scheidsrechter en tegenspelers waardoor er te weinig werd gevoetbald. FC Belsele kreeg een aantal keren een vrijschop aan de rand van de zestien meter, maar een geruststellende voorsprong bleef uit want de vrijschoppen ging ofwel naast of verdwenen pal in de handen van doelman Kristof. Tevens kreeg de pink van 'kleine vink' het hard te verduren en leek een kneuzing nabij voor de nummer 1 van Trappen Steels. VK Trappen Steels vocht voor wat het waard was en Dieter Claus zorgde met een prima geplaatste kopbal op voorzet van Steven Van Haute zowaar voor de 2-2. FC Belsele had nog tien minuten om de winnende treffer te zoeken. Giovanni Poppe kreeg de beste kans, maar ondanks dat hij getorpedeerd werd door een aantal roodgroene spelers in de zestien meter kon hij zijn mooie actie niet afronden.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft een mooi resultaat geboekt tegen de nummer twee van de klassering, wat toch wel een kleine overwinning is. FC Belsele was wel sterker dan Trappen Steels, maar de roodgroenen bleven knokken tot de laatste minuut en werden goed beloond. Landerik geniet volop van het papaschap maar werd vandaag toch wel gemist in de voorlinie. FC The Cup heeft vandaag gewonnen en omdat FC Belsele vandaag niet kon winnen is de oppergaai voor de Lokeraars. Proficiat! Volgende week geen voetbal, de week erop wordt er terug thuis gespeeld tegen rechtstreeks concurrent Real Heibos.

(Stijn Van Buynder)