Competitie - Speeldag 11 | 28/11/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Denis Annaert | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  4-3

vk Velle

Opstelling

 Kristof 

Christopher • Steven V.H. • Jenny • Dieter

Kenny • Steven R. • Puif • Hans

Landerik • Wesley

Wissels

45' Jenny (→ Kevin), 45' Christopher (→ Dirk)

Scoreverloop

12' X (0-1),  32' Kenny (1-1),  52' Landerik (2-1),  54' X (2-2),  59' X (2-3),  80' Landerik (3-3),  83' Landerik (4-3)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Door de overwinning op het veld van Heibos had Trappen Steels 3 heel belangrijke punten binnengehaald. Niet alleen werd een directe concurrent achteruit geslagen maar kwam een top 5 en zelfs een top 3 positie binnen bereik. De wedstrijd tegen VK Velle was op papier dan ook een zeer haalbare tegenstander. VK Velle had nog maar 2 punten gesprokkeld maar verloor vorige week tegen FC Lokeren heel nipt met 1 goal verschil. Voor de wedstrijd werd dan ook heel duidelijk gewaarschuwd voor deze wedstrijd. Het vertrouwen was groot maar onderschatting was een heel groot gevaar.

De weersomstandigheden waren zeer slecht om mooi voetbal te garanderen. Het veld lag er vanop afstand heel mooi bij maar het zompig geluid bij het betreden van het veld gaf een heel andere indruk. Het veld lag er, gezien alle omstandigheden, nog vrij goed bij in het begin van de wedstrijd. Dit beloofde dus een wedstrijd te worden waar het karakter het zou halen van het mooie voetbal.

Opstelling

Door de afwezigheid van Stijn (werk), Joeri (rugblessure) en Tim (bouw nieuw huis) werd de ploeg licht dooreengeschud. Achteraan was er de wederoptredende Jenny. Na zijn korte afwezigheid mocht hij vandaag zijn waarde vanaf de aftrap alweer etaleren. Christopher, die tijd had gevonden om de ploeg te vervoegen vandaag, begon als vervanger van Joeri. Steven Van Haute en Dieter speelden op hun vertrouwde posities. Op de linkerflank kreeg Hans de voorkeur op Kevin. Op rechts mocht, de nog steeds heel licht geblesseerde, Kenny de flank aflopen. Centraal werd geopteerd voor Steven Raes naast Puif. Zijn voetballend vermogen zou voor meer rust moeten zorgen centraal op het middenveld. Ook vandaag werd Wesley in de spits gezet naast de immer gevaarlijke Landerik.

Verslag 1ste helft

Na enkele minuten vol met foute passen langs beide kanten, waar iedereen nog wat moest wennen aan de staat van het veld, was er in de 4e minuut de eerste noemenswaardige actie. Wesley passeerde mooi twee verdedigers en gaf een mooie voorzet naar de vrijstaande Landerik die onbesuisd over trapte. 5 Minuten later probeerde Steven Raes centraal door te breken maar werd foutief gestopt net voor het strafschopgebied, wat Vk Velle de eerste gele kaart van de wedstrijd opleverde. De vrije trap leverde niets op voor Trappen Steels. Na 12 minuten kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Na een voorzet kreeg de Trappen Steelsverdediging de bal niet weg waarna de bal uiteindelijk in het doel belandde: 0-1. De wedstrijd kantelde volledig in het voordeel van de bezoekers. Waar de thuisploeg de eerste 10 minuten het spel dicteerde, waren de volgende tien volledig voor de bezoekers waar de thuisploeg nu achter de bal moest aanlopen. Kansen waren er niet, alleen veel foute passen. Na 24 minuten kwam Trappen Steels er nog eens uit. Een persoonlijke actie van Landerik die zijn rechtstreeks concurrent verschalkte werd net voorlangs getrapt. De tegenaanval van Velle werd mooi gered door de thuisdoelman. Trappen Steels herstelde terug het evenwicht en dit had snel resultaat. Na 32 minuten werd een vrije trap gedevieerd door Steven Raes waarna de volledig vrijstaande Kenny De Munck de bal mooi in de verste hoek legde: 1-1. Het laatste kwartier verslechterden de weersomstandigheden. Waar er het eerste halfuur opklaringen waren, begon het 15 minuten voor de rust heel fel te regenen. Dit inspireerde de thuisploeg om druk te gaan zetten op de tegenstander. Vooral in de laatste 5 minuten waren er kansen voor de thuisploeg. Landerik en Wesley trapten voorlangs en vlak voor rust kon Landerik zich nog eens doorzetten op de rechterflank na een mooie doorsteekpass van Christopher maar ook deze actie belandde naast het doel.

Verslag 2de helft

Tijdens de rust waren er twee wissels. Christopher en Jenny (die heel veel last had van de regen als brildrager) verlieten het veld, Kevin en Dirk kwamen het veld op. Kevin, die normaal de flank afloopt, mocht in de spits starten waardoor Wesley opnieuw centraal in het middenveld werd geposteerd. Dirk kwam de verdediging versterken, net als Steven R. die een rij naar achter schoof.

Nadat het terug gestopt was met regenen tijdens de rust begon het vanaf de eerste minuut alweer te gieten. Velle kwam beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg wat na enkele minuten al resulteerde in een mooi schot maar een al even mooie redding van Kristof. Na 7 minuten was het wel raak aan de overzijde. Een mooie actie van Wesley aan de linkerkant, waar hij twee spelers passeerde, waarna hij een afgemeten voorzet afleverde op het hoofd van Landerik die de bal mooi in de verste hoek kopte: 2-1. Velle was niet aangeslagen. 2 minuten later was er een verre inworp aan de cornervlag aan Trappen Steels kant. Deze werd mooi doorgekopt in de verste hoek: 2-2. De wedstrijd ging mooi op en neer maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. Kevin kreeg een gele kaart nadat hij verder speelde terwijl er al gefloten was voor buitenspel. Na een kwartier spelen kon de spits van de bezoekers zich doorzetten in het strafschopgebied waar Wesley hem foutief stopte waarna er een terechte penalty werd gefloten. Steven VH kreeg hier nog een gele kaart om de bal weg te trappen waar die onvrijwillig een tegenstander raakte. De thuiskeeper koos de verkeerde hoek waarna de bal in goal verdween: 2-3. De wedstrijd leek gespeeld. Trappen Steels leek niet meer in staat om de bal op te eisen en de bezoekers konden de bal in eigen ploeg houden. Na 67 minuten waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk maar de thuisdoelman redde de bal mooi, de corner nadien leverde niets op. Tien minuten voor tijd begon Trappen Steels dan toch een vuist te maken en trok massaal in de aanval. In de 79e minuut kon Dieter zich doorzetten langs de rechterflank en mooi voorzetten maar de bal werd voorlangs gedevieerd. Een minuut later was het wel raak. Na een corner kon de vrijstaande Landerik de bal mooi voorbij de keeper koppen: 3-3. Beide ploegen roken nog steeds de overwinning en trokken massaal naar voor. Vooral bij de verdediging van de bezoekers kwamen er veel gaten doordat deze man tegen man begonnen te spelen. 8 minuten voor tijd resulteerde dit in alweer een goal van Landerik. Puif kon zich mooi doorzetten langs de linkerkant en gaf een afgemeten voorzet naar Landerik die mooi binnenkopte: 4-3. Een hattrick voor Landerik! Velle nam nog meer risico’s door alles in de aanval te gooien maar kansen leverde dit niet meer op voor de bezoekers. Het was zelfs de thuisploeg die de beste kans nog kreeg maar Puif schoot de bal over.

Nabeschouwing

Een overwinning voor de thuisploeg maar mooi was het zeker niet. Het spel was bedroevend tot zeer bedroevend te noemen. De overwinning was niet echt verdient, een gelijkspel (of misschien zelfs een overwinning van Velle) was eerlijker geweest. Na de 2-3 leek de wedstrijd gespeeld maar 2 flitsen van Landerik deden de wedstrijd toch nog kantelen. Uiteindelijk werden er alweer 3 belangrijke punten binnengehaald die ervoor zorgen dat Trappen Steels op een gedeelde 3e plaats komt maar de wedstrijd kan best zo snel mogelijk vergeten worden. Toch ook even vernoemen dat Velle voor de tweede keer op rij in het laatste kwartier een overwinning weggeeft wat erop wijst dat er geen zwakke ploegen in de reeks zijn.

Volgende week is er de verplaatsing naar Kings Erotica waar het spel een pak beter zal moeten zijn als we daar de drie punten mee naar huis gaan willen nemen.

(Nele Laureys & Steven Van Haute)