Competitie - Speeldag 7 | 24/10/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Gert Vereecken | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  2-2

fc salamander

Opstelling

 Kristof 

Steven R. Steven V.H. Jenny Dieter

Kenny Stijn Puif Kevin

Landerik Tim

Wissels

45' Stijn (→ Hans), 45' Puif (→ Wesley), 45' Kenny (→ Christopher), 45' Jenny (→ Joeri)

Scoreverloop

35' Tim (1-0),  43' Landerik (2-0),  55' X (2-1),  70' X (2-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Het was al geleden van 26 september dat Trappen Steels nog eens een thuiswedstrijd speelde. Het ideale moment om terug de trein op de rails te krijgen, want Trappen Steels had na de blamage van vorige speeldag tegen FC The Cup nog het een en ander goed te maken. De statistieken van de thuiswedstrijden liegen er ook niet om. Twee wedstrijden gespeeld, dito gewonnen, negen doelpunten gescoord en nog geen enkel geïncasseerd. FC Salamander moest dan vandaag maar het kind van de rekening worden. Sinds Salamander zakte uit de eerste afdeling heeft VK Trappen Steels nog niet verloren van de Lokeraars. In twee confrontaties vielen er maar liefst 19 doelpunten te noteren, dat beloofde alvast voor de wedstrijd van vandaag.

Opstelling

Met vier wisselspelers had coach Bert in tegenstelling tot voorgaande weken echt een luxe probleem. Landerik kon pas voor de tweede maal dit seizoen rekenen op spitsbroeder Tim, die na ettelijke weken van inactiviteit terug op het appel was. Stijn en Puif waren reeds voor de vierde maal dit seizoen compagnons op het middenveld. In de achterhoede stond Steven Raes op de positie van linksachter. Beide flankspelers waren een licht geblesseerde Kenny en youngster Kevin Van Haute. Met Wesley, Joeri, Hans en Christopher had VK Trappen Steels een sterk invallerskwartet.

Verslag 1ste helft

VK Trappen Steels nam het eerste kwartier voor hun rekening. Met een wederkerende Tim had de thuisploeg een ideaal afspeelpunt om aanvallen te lanceren. VK Trappen Steels had in de beginfase pogingen in huis van Landerik die een aantal keren kon uitbreken langs rechts, maar vooralsnog geen medemaat op zijn weg vond. Een typische Landerik poging, laag hard schot naar de verste hoek, zoefde een dikke meter naast.  De beste kans in het eerste kwartier vertrok van de voet van Puif die zich centraal een weg naar doel baande en met een knap schot vanop zo'n 20 meter het doelkader trotseerde. VK Trappen Steels was duidelijk de betere ploeg en speelde in tegenstelling tot voorgaande weken fris voetbal. FC Salamander probeerde de bakens te verzetten met twee snelle flankspelers, maar desondanks de actieradius van Kevin Van Haute werden uitbraakpogingen van zijn rechtstreekse opponent in de kiem gesmoord. De beste kans kregen de bezoekers halverwege de eerste helft wanneer Dieter zich miskijkt en een Salamander speler vrij spel naar doel krijgt, maar Trappen Steels goalie Kristof Vincke was bij de pinke(n). VK Trappen Steels had het meeste balbezit en kansen begon zich op te stapelen. De beste kans iets over halverwege de eerste helft wanneer Tim en Landerik een gelost schot van de doelman niet kunnen kadreren. Bij de bezoekers werd een vrije trap van net buiten de zestien meter klemvast genomen door Kristof. VK Trappen Steels kreeg veel ruimte van de bezoekers, maar eens de doelzone in het vizier kwam stokten de goede afspeelpunten. Tot een tiental minuten voor rust wanneer Stijn zich sterk kan doorzetten op de linkerflank en de bal voor doel kan brengen waar Tim prima afwerkt: 1-0. VK Trappen Steels leek vertrokken om de score nogal snel aan te dikken. Helaas was het bijna rusten geblazen, maar de supporters die dan al iets te snel de kantine hadden opgezocht misten een wondermooi doelpunt van Trappen Steels topscorer Landerik die met een fantastische krul vanop zo'n 20 meter het leder in de rechterbovenhoek deponeerde: 2-0, meteen ook de ruststand.

Verslag 2de helft

Met vier vervangspelers op het scheidsrechterblad kon VK Trappen Steels naar hartelust wisselen. Wesley en Hans kwam in de plaats van Puif en Stijn. In de achterhoede werd Jenny vervangen door Joeri. Op de rechterflank nam Christopher de plaats over van Kenny De Munck. VK Trappen Steels had er een sterke eerste helft opzitten, maar kon de lijn helaas niet verder trekken in de tweede helft. De geelzwarte bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en begonnen druk uit te oefenen op de Trappen Steels achterhoede. De thuisploeg stak sporadisch eens de neus aan het venster. We zijn tien minuten ver in de tweede helft wanneer de aanhoudende druk van geelzwarten loont. Hans toucheert heel licht een Salamander speler in de grote rechthoek, met als gevolg een penalty. Doelman Kristof Vincke had dit seizoen al eens een penalty gestopt (op verplaatsing naar Red Star '93), maar deze keer kon hij een geplaatste bal naar de rechterbenedenhoek niet verhinderen: 2-1. VK Trappen Steels kreeg het warm onder hun voeten en had snel een derde doelpunt nodig. Wesley kon via de rechterflank met een knappe loopactie de bal voor doel brengen waarbij de bal over de Salamander doelman tegen de onderkant van de deklat belandde. Landerik kan het afvallende leder voor doel brengen, waar Hans in eerste instantie en opnieuw Landerik in tweede instantie niet tot scoren toekomen. Een twintigtal minuten voor tijd gebeurde wat al een geruime tijd in de lucht hing. Op een vrijschop van net buiten de grote rechthoek kon een bezoekende speler met een verraderlijk schot naar de verste hoek de 2-2 tegen de netten droppen. De thuisploeg was toch wel van slag en moest minstens nog een puntje in de eigen rangen trachten te houden. Frappant in de tweede helft waren de talloze hoekschoppen die de bezoekers kregen, maar deze zorgden niet meteen voor gevaar. Een tiental minuten voor tijd kon Hans op een prima voorzet vanop de rechterflank naar doel koppen, maar deze poging ging een halve meter boven de winkelhaak. Even later hielde een goed leidende scheidsrechter het voor bekeken.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels speelde een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft verliepen de combinaties heel vlot en stond er een terechte 2-0 voorsprong op het bord. In de tweede helft verliep het de Belselenaars, wegens o.a. gretigheid van de tegenstander, een pak minder en keek het tegen twee te vermijden tegengoals aan. Volgende week staat er een meer dan verdiend weekendje rust op het programma. Daarna volgt, met de verplaatsingswedstrijd naar VK Rodeo, nog eens een echte onvervalste Walivo klassieker. Allen op post op het terrein van VK Rodeo !

(Stijn Van Buynder)