Competitie - Speeldag 4 | 03/10/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Osman Kaplan | Terrein 'Bam Bam Arena'

Red star '93

  0-1

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Joeri Steven V.H. Jenny Dieter

Puif Stijn Wesley Kevin

Landerik Hans

Wissels

45' Stijn (→ Kenny),  65' Kevin (→ Christopher)

Scoreverloop

70' Landerik (0-1)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Met een verdiende overwinning tegen FC Milano op zak trok VK Trappen Steels op verplaatsing naar Red Star '93. De geelroden waren jarenlang het zwarte beest van VK Trappen Steels, tot vorig jaar, wanneer de Belselenaars op verplaatsing met 1-2 gingen winnen op de pleinen van Red Star Haasdonk. Voor het nieuwe seizoen speelt, mede dankzij de teloorgang van FC Fortuna, Red Star '93 in de Bam Bam Arena. VK Trappen Steels heeft hier al een aantal legendarische matchen achter de rug, waaronder een stevige 1-8 overwinning tegen wijlen Fortuna, maar ook droefenis (door een eerste uitschuiver op weg naar de titel) met een 5-3 nederlaag van het intussen naar het 'Land Van Beveren' verhuisde Intergalactic.

Opstelling

Door de afwezigheid van Geert, Dirk, Stefan, Gunther, Steven Raes en Tim, stonden slechts 13 spelers op het appel. Hans mocht na zijn goede prestatie tegen FC Milano blijven staan in de spitspositie. Puif nam plaats op de rechterflank ten nadele van Kenny De Munck. In de achterhoede kreeg Steven Van Haute de steun van Jenny, Dieter & Joeri. Centraal op het middenveld stonden voor de derde week op rij Stijn en Wesley. Red Star '93 kon rekenen op een maximale kern van 15 spelers.

Verslag 1ste helft

Beide ploegen hadden vandaag één sterke grote tegenstander om mee af te rekenen: de wind. Doordat VK Trappen Steels de toss won opteerde kapitein Wesley om te beginnen met de wind in de rug. Al snel leek duidelijk dat een bal naar voren steeds voor doelgevaar zorgde, of toch voor de nodige onzekerheid in de Red Star '93 achterhoede. Kevin Van Haute glipte in de openingsminuten door de mazen van het net, maar zijn doelpoging ging nipt naast. De thuisploeg probeerde het spel slim te spelen door over de grond te voetballen en leek daar goed in te slagen. VK Trappen Steels had ondanks een extra (wind)steuntje moeite om echt veel doelgevaar te creëren. Hans kreeg een cadeau van de Red Star 93 achterhoede, maar nam dit niet in dank aan. Aan de andere kant kan een Red Star 93 speler uitbreken, maar doelman Kristof Vincke in eerste instantie en Jenny in tweede instantie keren het doelgevaar. VK Trappen Steels kreeg een vrijschop vanop zo'n 20 meter, maar de poging van Puif verdween in de handen van de Red Star 93 doelman. Bij de thuisploeg opvallend vele nieuwe (jonge) gezichten, die sporadisch toch eens de neus aan het venster staken, dit aangevuld met een aantal ex-Fortuna 'anciens', een solide geheel. De bezoekers moesten trachten voor de rust de voorsprong voldoende groot te maken. Landerik kwam er over halverwege de eerste helft nog het dichtst bij wanneer zijn doelpoging vanop zo'n 20 meter werd gestuit door de dwarsligger. Knap schot! Even voordien trotseerde de bezoekers ook al eens het doelkader wanneer de thuisdoelman een inschattingsfoutje maakte. Stijn kon zich ook eens vrijkappen in de zestien meter, maar zijn schot werd in laatste instantie nog geblokt door een Red Star '93 verdediger. Even later een hoekschop van de bezoekers waar iedereen onder het leder doorging en Wesley als een duiveltje uit een doosje het leder aan de tweede paal nipt naast doel devieert. Red Star '93 lag voetballend zeker niet onder, maar had mede door de extreme wind moeite om aansluiting te krijgen naar voren. Toch konden zij een aantal keren vanop de flanken druk uitoefenen op de Trappen Steels achterhoede. Een knappe center van een Red Star '93 speler werd door de kleinste speler op het plein nipt naast gekopt. Op het einde van de eerste helft stond bijna de 0-1 op het scorebord wanneer een uittrap van doelman Kristof Vincke maar in allerijl vanonder de lat kon gepareerd worden door de lokale doelman.

Verslag 2de helft

Aan de tweede helft kwam Kenny De Munck een teleurstellende Stijn Van Buynder vervangen. Daardoor schoof Puif een plaats naar links en nam Kenny zijn positie op de rechterflank over. Christopher kwam in de loop van de tweede helft voor een moegestreden Kevin Van Haute. In de tweede helft kregen we een omgekeerd spelbeeld te zien waarbij Red Star '93 deze keer werd gestuwd door de wind. Toch dreigden de bezoekers het meest via kansen van Landerik & Puif. Na deze kleine opflakkering van de roodgroenen was het bijna al Red Star '93 wat de klok sloeg. Dieter probeerde te volleyballen in de zestien meter en mag van geluk spreken dat de scheidsrechter de flagrante handsbal van de Trappen Steels rechtsachter niet zag. Red Star '93 had met een aantal wissels voor meer gretigheid gezorgd. VK Trappen Steels probeerde intussen sporadisch eens tegen te prikken. Hans kreeg zo eens een gelegenheid in de zestien meter, maar treuzelde te lang om af te drukken. Even later ontmeesterde een degelijk spelende Kenny Mathees het leder van een Red Star speler om dan Landerik diep te sturen op de rechterflank. De Trappen Steels topscorer demonstreerde dat hij nog steeds over snelle benen beschikte en gaf iedere Red Star speler het nakijken om dan eens voor doel de bal in de verste hoek te deponeren: 0-1 ! Knappe goal van de nummer tien van Trappen Steels en inmiddels staat zijn persoonlijke teller al op 6 stuks. Red Star '93 was helemaal niet van slag en reageerde meteen. Op een hoekschop belandt de bal op de paal, maar dit keer raakt de bal niet weg en bewijst Jenny het nut van een mannetje aan de paal te zetten door het leder nog net op (of licht over ?) de doellijn te elimineren.  Even later een knap afstandsschot dat tegen de buitenkant van de paal uiteenspat. Hier hebben de bezoekers heel veel mazzel. Red Star '93 bleef druk zetten en leek vijf minuten voor tijd op een verdiende 1-1 af te steven wanneer scheidsrechter Kaplan Osman de thuisploeg een lichte penalty bezorgd. Tumult alom, maar voor de thuisploeg een compensatie van de niet gefloten (hands)penalty. Doelman Kristof, die intussen al (pistache)groen was uitgeslagen van woede, keerde de slecht getrapte penalty van de doellijn en bracht zijn supporters in extase en bezorgde coach 'Berten' tevens een 'gepeperd' orgasme. In de blessuretijd werd een uittrap van de thuisdoelman bijna verkeerd ingeschat door Kristof, maar het doelkader bracht soelaas. VK Trappen Steels bibberde nog vijf minuten voort aleer het laatste fluitsignaal weerklonk door de weilanden van de Moerstraat.

Nabeschouwing

Helaas voor Landerik, maar doelman Kristof mag zich vandaag de 'man van de match' noemen, en dit niet enkel door zijn gestopte penalty maar door een vlekkeloze partij te keepen. De 'slechts' twee doelpunten die op vier wedstrijden werden geïncasseerd zijn een groot deel zijn succes, maar evenzeer die van de sterke achterhoede. Vandaag verdiende Trappen Steels verre van de overwinning; een gelijkspel was rechtvaardiger geweest voor beide partijen. Door deze overwinning consolideert Trappen Steels zijn tweede plaats en door het verlies van FC Belsele wordt er samen met FC Lokeren en FC Briel-Potstampers zelfs een gedeelde eerste plaats in beslag genomen. Volgende week op verplaatsing naar FC Everslaar (terrein Donkere Wolk). Allen op post!

(Stijn Van Buynder)