Competitie - Speeldag 8 | 07/11/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Danny Vermeulen | Terrein VK Rodeo

vk rodeo

  0-2

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Joeri Steven V.H. Jenny Dieter

Kenny Wesley Puif Stijn

Landerik Tim

Wissels

45' Stijn (→ Hans), 45' Kenny (→ Kevin)

Scoreverloop

15' Puif (0-1),  30' Puif (0-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

VK Rodeo is een gevestigde waarde in het Walivo verbond. Gezien het stamnummer (72046) één van de oudste clubs in Walivo. De link met Trappen Steels is door deze jaren heen heel sterk gezien VK Rodeo een kleine twee decennia op het terrein van Trappen Steels speelde. Vooral voor de oudere spelers en sympathisanten van beide ploegen een nostalgische wedstrijd. In het nieuwe millennium is VK Rodeo in een korte tijd opgerukt van de derde afdeling (waar ook Trappen Steels indertijd speelde) naar de eerste afdeling, waar ze toch een aantal jaren een sterke middenmoter waren, maar vorig jaar mede door het afhaken van een grote spelerskern terug in tweede afdeling zijn beland.

Opstelling

De vanuit het verre West-Vlaanderen overkomende coach Bert, die naar het schijnt scoutingopdrachten uitvoert voor nieuwe spelersvrouwen te ronselen, kon rekenen op 13 spelers. Landerik en Tim waren opnieuw spitsbroeders. Centraal op het middenveld stonden Puif en Wesley, met Stijn terug op zijn vertrouwde linkerflank en Kenny op zijn rechterflank. Voor doelman Kristof stond de type verdediging.

Verslag 1ste helft

Met een dik wolkenpak boven het VK Rodeo terrein, dat door een bosomgeving en achterliggende akkers een rustiek herfstbeeld vertoonde, begon VK Trappen Steels aan de wedstrijd. VK Trappen Steels probeerde meteen druk uit te oefenen op de tegenstander en leek in de openingsminuten bijna op weg naar de 0-1 wanneer Wesley vrij mocht oprukken vanaf de rechterflank, maar zijn poging naar doel ging voorlangs. VK Rodeo had moeite om het tempo te volgen en speelde achteraan een aantal keren met vuur door zomaar het leder aan de bezoekende ploeg te bezorgen. Zo kreeg Puif op het kwartier de bal toebedeeld en kreeg een zee van tijd en ruimte om op doel te besluiten en trapte laag en hard de bal in de linkerbenedenhoek: 0-1. Mooi doelpunt van Peter 'Puif' Van Puyvelde die de laatste weken zijn vast stekje heeft veroverd op het middenveld. VK Rodeo kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg een aantal goede mogelijkheden om gelijk te stellen maar het vizier van de Rodeo spitsen stond niet op scherp. Wanneer een Rodeo speler vrij spel krijgt naar doel is er een sublieme redding van Kristof Vincke om de 1-1 uit de korte hoek te pareren. VK Rodeo kreeg ook een hele resem hoekschoppen, maar mede door de sterke Trappen Steels verdedigers werden deze steeds in de kiem gesmoord. VK Trappen Steels speelde het spel slim en kwam er nu en dan toch eens gevaarlijk uit. Een knappe poging van Landerik ging voorlangs en een mooie slalom van Wesley in de zestien meter werd in laatste instantie nog afgeblokt. Een tweede Trappen Steels doelpunt hing in de lucht en iets voor het halfuur tegen de touwen. Peter kreeg de bal opnieuw toebedeeld na slecht ontzetten van de Rodeo verdediging, rukte op met het leder en besloot dan van net buiten de zestien heel feeëriek in de rechterhoek van het doel: 0-2. De VK Rodeo doelman had geen enkele reactie in huis op de mooie plaatsbal van de tweede oudste Trappen Steels speler (na Dieter) op het terrein. Blijkbaar scoort Puif enkel bij aanwezigheid van zijn eega, dus bij deze ligt het Trappen Steels jaarabonnement (overdekte staanplaats) voor Katrien klaar aan de Trappen Steels toog en is dit af te halen bij de volgende thuismatch. Voort naar de wedstrijd dan waar de scheidsrechter, die wel een goede wedstrijd leidde, in de fout ging door Trappen Steels een onterechte vrijschop te geven in de Rodeo zestien meter na een terugspeelbal. Tim kon op aangeven van Puif hier geen voordeel uithalen. VK Rodeo had voor de rust ook nog zo zijn kansen om te scoren, maar een kopbal aan de tweede paal werd niet gekaderd en een schot van een Rodeo flankspeler binnen de zestien meter was niet hard en precies genoeg om Trappen Steels goalie Kristof te verontrusten.

Verslag 2de helft

Tijdens de rust bleven flankspelers Kenny en Stijn achter in de kleedkamer. Hans en Kevin waren hun respectievelijke vervangers. We zijn nog geen vijf minuten ver in de tweede helft wanneer Trappen Steels een aderlating van jewelste krijgt. Een sterk spelende Kenny Mathees komt tijdens een sliding met zijn hoofd verkeerd neer op de grond en moet de strijd met een hersenschudding en bijhorend gescheurd trommelvlies staken. Jenny probeerde nog eventjes zijn team bij te staan, maar de normaal o-zo dartelende voorstopper was volledig van de kaart en ging dan ook meer dan terecht de douchecabines opzoeken. Doordat de wissels reeds waren opgebruikt moest Trappen Steels nog een dik halfuur met tien man verder. VK Rodeo begon meer en meer gevaar te creëren en het spelbeeld speelde zich dan ook bijna compleet af op de helft van de bezoekers. Met een aantal vervangers zorgden zij voor meer gretigheid en gekleurd schoeisel op de mat. Toch kwam de beste kans van Trappen Steels wanneer Tim knap Hans vrijspeelt voor de Rodeo doelman, maar de lage schuiver van de viriele Hans werd knap gepareerd door de Rodeo (gelegenheids?)doelman. VK Rodeo plaatste daar een knappe center tegenover die een halve meter over doel werd gekopt. De thuisploeg begon te kamperen rond de zestien meter van Trappen Steels maar werd goed opgevangen door een sterke verdediging, waaronder Trappen Steels topschutter Landerik die voor de verdediging ging spelen. Toch leek de thuisploeg op de aansluitingstreffer af te stevenen wanneer Steven licht een Rodeo speler toucheert in de grote rechthoek: penalty. Gelukkig voor Trappen Steels steekt doelman Kristof Vincke nog steeds in bloedvorm en werd de penalty knap gestopt. Het wederkerende leder kwam helaas opnieuw in de voeten van VK Rodeo, dit mede door slecht volgen van de Trappen Steels spelers, maar deze poging ging voorlangs. VK Trappen Steels prikte sporadisch eens tegen. Zo belandde een verloren gewaand voorzet/schot van Trappen Steels kapitein Wesley tegen de binnenkant van de paal. VK Rodeo had een kwartier voor tijd dringend een doelpunt nodig om nog enigszins kans te maken op een punt of meer. VK Trappen Steels speelde bij momenten met vuur want had in de zestien meter niet altijd de correcte oplossing om een Rodeo speler af te stoppen. Zo torpedeerde Kristof een Rodeo speler in de zestien meter, maar omdat de bal nogal ver van de voet was blies de scheidsrechter deze keer geen penalty. Trappen Steels bleef bibberen tot in de slotfase, dit mede door een hele resem vrijschoppen die VK Rodeo kreeg aan de rand van de zestien meter, maar omdat deze niet met de nodige precisie werden gegeven bleef de aansluitingstreffer achterwege. VK Trappen Steels bleef strijden tot de laatste minuut en kon de opgebouwde voorsprong consolideren.

Nabeschouwing

Gezien het voetballend vermogen van beide ploegen, die elk één helft voor hun rekening namen, was een 0-2 misschien wel een overdreven uitslag. Toch heeft VK Trappen Steels opnieuw bewezen door over de juiste mentaliteit te beschikken en heel volwassen te voetballen toen er tegen een numerieke meerderheid aan tegenstrevers werd gespeeld. Met het wegvallen van voorstopper Jenny kijkt VK Trappen Steels wel tegen een fameuze domper aan. Hopelijk zien we hem snel terug op en rondom de velden. In de rangschikking wordt er weer haasje over gespeeld en neemt Trappen Steels momenteel de derde plaats in beslag. Volgende week komt de autoritaire leider, FC Belsele, afgezakt naar het terrein in de Bergstraat.

P.S.: volgende week woensdag (11/11) geen training.

(Stijn Van Buynder)