Competitie - Speeldag 2 | 19/09/2009 | 16:00 | Scheidsrechter: Georges D'Hollander | Terrein Nieuwkerken

athletic rif

  2-1

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Joeri • Steven V.H. • Jenny • Steven R.

Kevin • Stijn • Wesley • Kenny

Christopher • Puif

Wissels

45' Steven V.H. (→ Tim)

Scoreverloop

15' Steven V.H. (0-1),  35' X (1-1),  47' X (2-1)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Met een overtuigende zege tegen FC Briel-Potstampers op zak, trok VK Trappen Steels voor speeldag 2 op verplaatsing naar Athletic RIF. VK Trappen Steels heeft van de 3 ontmoetingen in het verleden nog nooit verloren van Athletic RIF. In deze drie ontmoetingen werden er maar liefst 22 doelpunten gescoord, met als uitschieter het onwaarschijnlijke 5-5 gelijkspel van twee seizoenen geleden (wie dit verslag nog eens wil lezen, klikt hier). Een verplaatsing naar Nieuwkerken is, aangezien er op kunstgras wordt gespeeld, toch altijd een aanpassing voor de bezoekende ploeg.

Opstelling

Door een ellenlange afwezigheidslijst kon VK Trappen Steels slechts rekenen op twaalf spelers. Door de afwezigheid van Landerik en Tim moest coach Bert alweer twee spitsen uit zijn hoed toveren. Christopher en Puif worden naast werkcollega's nu ook spitscollega's. Centraal in het midden voor de tweede week op rij speelde Stijn, met deze keer vaste centrale pion Wesley aan zijn zijde. Op de voorstopper nam Jenny zijn vertrouwde positie in.

Verslag 1ste helft

De thuisploeg had een ruime hoeveelheid spelers, alsook supporters op het appel. Aan de hemel pronkte (of beter gezegd: brandde) een warme nazomerzon, dit alles zorgde voor een aangename sfeer op en rondom het plein. De thuisploeg nam van bij het begin de wedstrijd stevig in handen en kwam een aantal keren gevaarlijk opzetten in de openingsminuten. Een kopbal ging nipt naast en een schot van buiten de zestien meter ging hoog over. VK Trappen Steels moest zich beperken tot sporadisch eens een prik uit te delen. Christopher stond als spits opgesteld, maar plooide geregeld goed terug waardoor Trappen Steels af en toe gevaarlijk kon tegenprikken. Zo kon er op het kwartier een hoekschop worden afgedwongen door de bezoekers. Stijn ging achter het leder staan en bracht de bal voor doel tot in de kleine rechthoek, waar laatste man Steven de bal knap in de winkelhaak kopte: 0-1. De bezoekende ploeg op een verrassende voorsprong. VK Trappen Steels speelde het spel wel slim en liet de thuisploeg logischerwijs het spel maken. De combinaties van achter uit verliepen vlot, maar eens in de zestien meter stokten de afspeelpunten. Het geluk werd dan maar beproefd met pogingen van net buiten de zestien meter, maar ofwel stond doelman Kristof goed opgesteld, ofwel werden de schoten niet goed gekadreerd. Laatste man Steven Van Haute was in zijn verbaal element en door nogal ostentatief 'buitenspel' te roepen kreeg VK Trappen Steels een vrijschop tegen aan de rand van de zestien meter, maar de thuisploeg deed hier niets nuttig mee. VK Trappen Steels kwam er iets voor het halfuur nog eens gevaarlijk uit via Puif, die alleen op de Athletic-RIF doelman mocht afgaan, maar die behoedde knap met de voet zijn team van een 0-2 achterstand. Even daarna kon de thuisploeg gelijkstellen. Op een gevaarlijke counter van de bezoekers kon een RIF verdediger de bal onderscheppen, waarna in een drietal passen langsheen de rechterflank er werd gepenetreerd tot in de zestien meter. In eerste instantie leek de aanval in de kiem gesmoord te worden, maar door een misverstand in de Trappen Steels achterhoede kon een RIF speler vanuit een bijzonder scherpe hoek de 1-1 op het bord brengen. De thuisploeg verdiend op gelijke hoogte, maar even voor rust leek VK Trappen Steels op weg naar een 1-2 voorsprong wanneer Puif Stijn kan versturen richting Athletic RIF doel, maar de poging van net buiten de zestien meter ging nipt naast de winkelhaak.

Verslag 2de helft

Door de extreme hitte was de pauze welgekomen om te rehydrateren. Helaas konden de bezoekers slechts rekenen op één wisselspeler: Tim Bryssinck. Tim kwam in de plaats van Steven Van Haute, waardoor Christopher op de positie van laatste man ging spelen. Athletic RIF kwam sterk opzetten in de beginfase van de tweede helft en werd meteen beloond wanneer een speler in de zestien meter met een beetje geluk een vrije medemaat vindt, en deze van dichtbij de 2-1 voorsprong op het bord brengt. Athletic RIF bleef het spel maken in de tweede helft en VK Trappen Steels kwam er nog moeizaam uit. Tim kon wel eens alleen via de rechterflank op doel afstormen, maar de oersterke RIF verdediger kwam in laatste instantie nog goed tussenbeide. Bij VK Trappen Steels één man die zich in de tweede helft in de kijker speelde: Kristof Vincke. De in flashy groen uitgedoste keeper schudde een aantal fantastische reddingen uit zijn mouw. Zo werd een knap schot van buiten de zestien meter nog net vanonder de dwarsligger geranseld en werd een plaatsbal naar de rechterbenedenhoek nog net in hoekschop getikt. Christopher probeerde ook nog eens het reactievermogen van zijn doelman te testen, maar op de ongelukkige deviatie van de Trappen Steels laatste man reageerde Kristof alert. De thuisploeg bleef de bal in de ploeg houden en VK Trappen Steels probeerde gaandeweg de tweede helft het evenwicht te herstellen. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd wanneer Christopher en Jenny van plaats wisselden waardoor Christopher voor meer aansluiting zorgde naar het Athletic RIF doel. De beste kans op de gelijkmaker kwam er nadat Puif een voorzet verstuurde naar de tweede paal waar Wesley ongelukkig van dichtbij op de paal kopte. In de herneming probeerde Wesley het knap door vanuit de draai te schieten, maar helaas driewerf stond die dekselse paal in de weg. Een Athletic RIF speler probeerde het leder te ontzetten met de hak, maar de scheidsrechter, die overigens voldoende controle had over de partij, zag hier een bizarre fout in  zodat VK Trappen Steels een vrijschop kreeg aan de rand van de kleine baklijn. De onrechtstreeks vrijschop werd onvoldoende benut door Tim. VK Trappen Steels probeerde in de slotminuten nog een puntje uit de brand te slepen, maar de dreiging werd niet omgezet in uitgespeelde doelkansen en de fastbreaks van de RIF spelers zorgden ook niet meer voor het nodige doelgevaar waardoor toch wel, gezien de extreme hitteomstandigheden, het verlossende fluitsignaal weerklonk.

Nabeschouwing

Athletic RIF heeft voor de eerste keer in drie seizoenen kunnen winnen van VK Trappen Steels en gezien het spelbeeld en voetballend vermogen is dit verdiend te noemen. Mits VK Trappen Steels zijn kansen beter benut en iets sluwer speelt zat er misschien meer in. De extreme hitte had, in tegenstelling tot de thuisploeg, voornamelijk zijn weerslag op de bezoekers. De RIF spelers hebben niet alleen technisch maar ook op uithoudings - en loopvermogen een prima wedstrijd gespeeld. Volgende week thuis tegen FC Milano omstreeks 14.30uur!

(Stijn Van Buynder)