Competitie - Speeldag 3 | 26/09/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Patrick Verbeke | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  2-0

FC MILANO

Opstelling

 Kristof 

Joeri Steven V.H. Steven R. Dieter

Kevin Stijn Wesley Kenny

Landerik Puif

Wissels

45' Dieter (→ Dirk), 45' Puif (→ Hans)

Scoreverloop

60' Hans (1-0),  65' Landerik (2-0)

 

Verslag

Voorbeschouwing

VK Trappen Steels heeft een gedeeltelijk goede competitiestart genomen. Op de eerste speeldag werd er nog een fantastische prestatie neergezet thuis tegen FC Briel-Potstampers. Vorige speeldag verging het de Belselenaars iets minder, maar werd er ondanks het overwicht van de tegenstander wel een goede partij gespeeld. De tegenstander van vandaag, FC Milano, is nog ongeslagen in de competitie en heeft slechts één doelpunt geïncasseerd in twee wedstrijden. FC Milano lijkt dus een moeilijk te ontwrichten compartiment. De vorige confrontatie tussen beide ploegen werd met overtuigende 1-8 cijfers gewonnen door VK Trappen Steels.

Opstelling

Van de 19 spelers op de licentielijst tekenden er vandaag slechts 13 present. Toch kon VK Trappen Steels een valabele ploeg op de mat zetten. Puif nam de plaats over van Tim in de spitspositie. Steven Raes nam, bij afwezigheid van Jenny, de plaats in van voorstopper. Steven 'Mammoet' Van Haute had met Joeri en Dieter zijn twee vaste flankverdedigers naast zich staan. De beide flankspelers, Kenny en Kevin, spelen al weken op hoog niveau dus blijven logischerwijs staan. FC Milano kon wel rekenen op een grote entourage, maar kon slechts 11 spelers op het scheidsrechterblad noteren.

Verslag 1ste helft

Boven de akkervelden in de Bergstraat hing, net zoals de voorgaande zaterdagnamiddagen, een prangende zon aan de hemel. VK Trappen Steels verloor de toss en zo mochten de bezoekers uit Sint-Gillis-Waas de wedstrijd op gang trappen. Het werd voor de neutrale toeschouwers/supporters een oersaaie eerste helft waarbij weinig doelpogingen te noteren vielen. Wel was er veel inzet langs beide zijden. In het openingskwartier een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg om op een voorsprong te komen wanneer op een voorzet naar de tweede paal het leder van dichtbij op de doelman werd gekopt. FC Milano probeerde het laken naar zich toe te trekken via hun balvaste spelverdeler, nummer tien, maar deze kwam mede door een oersterk spelende Steven Raes niet al te veel in het stuk voor. Een reuzekans voor de bezoekers kwam er wel nadat Geoffery vanop de linkerflank de carré mocht induiken, maar zijn voorzet naar de tweede paal was net iets te hard om zijn medemaat de 0-1 op een schoteltje aan te bieden. Bij de thuisploeg was Landerik een geseling voor zijn rechtstreekse opponent. Zo kon de topscorer van Trappen Steels een aantal keren vanop de rechterflank oprukken naar doel, maar pogingen of voorzetten werden niet goed genoeg benut. FC Milano kreeg een aantal keren een vrijschop aan de rand van de zestien meter, maar de pogingen gingen steeds over doel. VK Trappen Steels kreeg iets over het halfuur een reuzekans wanneer een voorzet/schot van Landerik onbegrijpelijk, weliswaar in flagrante buitenspel positie, gemist werd door de lokale nummer 9. FC Milano begon het intussen moeilijker te krijgen met een aantal betwistbare beslissingen van de man in het zwart, zodat op korte tijd twee Milano spelers, assorti met de zon, een geel karton onder de neus geduwd kregen. VK Trappen Steels kon op slag van rust dan toch de 1-0 op het bord brengen, maar een doelpunt van Landerik werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Verslag 2de helft

VK Trappen Steels kon opteren op twee reservespelers en deze kwamen goed van pas. Hans nam de plaats over van Puif in de spitspositie. Dirk kwam in plaats van een degelijk spelende Dieter op de rechtsachter positie en had de ondankbare taak de snelle Milano spits uit de wedstrijd te houden. VK Trappen Steels begon vanaf de eerste minuten van de tweede helft te drukken. Stijn kreeg in de zestien meter een kopkans, maar de keeper plukte de bal uit de lucht. Het drukkende spel van de thuisploeg loonde reeds vroeg in de eerste helft. In een scrimmage voor doel waarbij, handen, voeten en allerhande mogelijke lichaamsdelen, niet geschuwd werden, reageerde Hans het snelst en poeierde hij van dichtbij het leder in de rechterbovenhoek: 1-0. De thuisploeg op een verdiende voorsprong. Even later kan Stijn oprukken, wordt half getorpedeerd, maar kan de bal toch nog diep steken waar de Milano doelman het leder via Landerik in eigen doel ontzet: 2-0. De trein van de roodgroenen leek vertrokken. Ondertussen worstelden de bezoekers uit Sint-Gillis-Waas nog altijd met de beslissingen van de scheids en uitten meermaals hun onvrede. Zo zorgde een Milano supporter nog voor een kort intermezzo door nogal luidkeels de scheidsrechter op zijn fouten te wijzen. VK Trappen Steels distantieerde zich van dit alles en bleef verder op zoek gaan naar doelpunten. Doordat Milano lichtjes de druk begon op te voeren kreeg de thuisploeg kansen op de counter. Hans en Landerik konden een aantal keren hun respectievelijk rechter - en linkerflank aflopen, maar de ex-dorpsgenoten vonden geen openingen naar hun medespelers. Kristof Vincke had weinig of geen werk als sluitstuk van Trappen Steels, dit mede mogelijk gemaakt door alweer een sterke prestatie van laatste man Steven Van Haute die een onmisbare schakel lijkt in de Trappen Steels achterhoede. De ingevallen Dirk De Cock speelde ondanks een tekort aan wedstrijdritme een prima wedstrijd op de rechtsachter positie. Coach 'Berten' mocht intussen aan zijn oogst beginnen denken want Trappen Steels controleerde de wedstrijd en voetbalde rustig de resterende minuten uit.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft er vandaag alweer een sterke collectieve prestatie op zitten. FC Milano bleek zoals verwacht een stugge ploeg, maar kraakte kort na de rust na twee snelle goals van de thuisploeg. VK Trappen Steels heeft er een uitstekende competitiestart opzitten en staat momenteel op een gedeelde tweede plaats. Positief is dat er slechts twee tegendoelpunten werden geïncasseerd op drie wedstrijden. FC Belsele lijkt na drie speeldagen en dito overwinningen al de te kloppen ploeg en staat afgescheiden op een eerste plaats. De komende drie wedstrijden moet VK Trappen Steels op verplaatsing, te beginnen volgende week naar de Bam Bam Arena waar Red Star 93 partij zal gegeven worden. Intussen blijven ook de 'ik word papa' aankondigingen zich lustig voortzetten, nummer vijf is op komst, en nu is de hamvraag: welke 'peper' komt er volgende week naar boven ?!

(Stijn Van Buynder)