Competitie - Speeldag 13 | 12/12/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Frederik Wittock | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  1-2

fc lokeren

Opstelling

 Kristof 

Dieter • Steven V.H. • Steven R. • Joeri

Kenny • Stijn • Puif • Hans

Landerik • Wesley

Wissels

45' Landerik ( Kevin)

Scoreverloop

10' Landerik (1-0),  30' X (1-1),  70' X (1-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

 De laatste wedstrijd van de heenronde bracht FC Lokeren naar het terrein in de Bergstraat. FC Lokeren werd vorig jaar kampioen in de derde afdeling nipt voor huidige competitieleider FC Belsele. Dit seizoen draaien zij al geruime tijd mee aan de subtop, met momenteel een derde plaats in het klassement. Zelden geziene taferelen een dik uur voor de wedstrijd wanneer tal van supporters, spelers en sympathisanten van de bezoekers reeds op het appel waren. Bij de thuisploeg kwam iedereen mondjesmaat binnenstromen rond twee uur. De scheidsrechter liet ook lang op zich wachten en kwam pas aan tegen dik twee uur.

Opstelling

Door de afwezigheid van Jenny (werk) begon Steven Raes op de positie van voorstopper. In de spits voor de vierde week op rij het duo Landerik - Wesley. Op het middenveld stonden Stijn en Puif met op de flanken Hans en Kenny. Op de (koude) invallersbank zat Kevin Van Haute als enige Trappen Steels reserve.

Verslag 1ste helft

Het terrein in de Bergstraat lag er na de overvloedige moessonregens van de voorbije weken bijzonder drassig bij. Gezien de technische bagage van de tegenstander een pluspunt voor de thuisploeg. Tevens stond het gras niet al te kort waardoor het toch wel moeilijk voetballen werd. FC Lokeren begon meteen het commando te voeren in de openingsfase zonder al te veel doelrijpe kansen bijeen te voetballen. VK Trappen Steels had in de beginfase veel openingen op het middenveld en voerde een aantal keren de forcing naar voren. Stijn kon op aangeven van Landerik in de carrι de bal uit de lucht plukken, maar wegens stressfactoren kwam er geen mooi vervolg en verdween het mislukte schot in de handen van de thuisdoelman. De bezoekers hadden een echte nummer 10 in hun rangen die de bezoekers dirigeerde. Toch haalde in de beginfase de knock mentaliteit van Trappen Steels het tegenover het lichte technische overwicht van de tegenstander. Wesley kon een mannetje aan de praat houden aan de rechterflank om dan de bal diep te sturen naar spitsbroeder Landerik, die in twee tijden de bezoekende doelman te vloerde: 1-0. Hierna ontstond fel protest bij de bezoekende aanhang wegens vermeend buitenspel, maar de scheidsrechter kon dit protest enkel figuurlijk wegfluiten. Uiteraard geen buitenspel gezien Landerik ettelijke meters achter zijn vaste bewaker vertrekt. Na het vroege doelpunt begon Trappen Steels lichtjes te verzinken en namen de bezoekers de bovenhand. Er was een wereldsave nodig van Kristof Vincke met de linkervoet op een schot van een doorgebroken FC Lokeren speler. Op de linkerflank had Hans een vette kluif aan de bezoekende nummer 7, die eens te meer met zijn snelheid de thuisploeg pijn deed. Hans speelde alweer met de nodige grinta en vocht voor elk leder. FC Lokeren bleef fameus dreiging zetten en kreeg nog een aantal prima mogelijkheden om gelijk te stellen. De grootste kans ontstond op een voorzet naar de tweede paal waar een FC Lokeren speler moederziel alleen het leder maar tegen de touwen moest prikken, maar deze verkeek zich op het leder en weg was de kans. Uitstel is geen afstel natuurlijk en op het halfuur hangde de gelijkmaker tegen de touwen wanneer een bal niet wegraakt in de Trappen Steels achterhoede en een bezoekende speler de bal in de rechterbenedenhoek deponeert: 1-1. VK Trappen Steels herstelde het evenwicht en kon in het derde kwartier van de eerste helft nog lichte dreiging voeren. Puif kreeg de beste kans op vrijschop, maar zijn gekrulde trap naar de bovenhoek ging een halve meter over doel.

Verslag 2de helft

Bij de thuisploeg viel een belangrijke aanvallende schakel weg in het geheel: Landerik. De Trappen Steels spits liep een lichte blessure op en bleef uit voorzorg om de terugronde niet te missen aan de kant, in zijn plaats kwam Kevin Van Haute. De tweede helft viel helaas volledig te beleven op de kant van VK Trappen Steels gezien het balbezit van de Lokeraars. Toch kreeg de thuisploeg de beste kans in de tweede helft wanneer Stijn slalomde door de bezoekende verdediging. Eens voor doel wil de nummer negen van Trappen Steels uithalen, maar trapt een beetje ongelukkig naast het leder dat per toeval bij Hans terechtkomt, die te lang treuzelt waardoor een vroege voorsprong aan de tweede helft werd gehypothekeerd. FC Lokeren bleef dreiging opvoeren, maar dit zonder echte uitgespeelde kansen. Kenny De Munck had het intussen ook al een aantal keren aan de stok met zijn rechtstreeks opponent en de scheidrechter. Die laatste wegens mekkeren, maar terecht want Kenny werd een aantal keren flink overhoop getrapt door een vrij potige tegenstander en uitte dan ook meermaals zijn ongenoegen. FC Lokeren had nog niet echt veel uitgespeelde kansen gekregen tot in de zeventigste minuut wanneer op vrijschop de bal in het pak verdwijnt en de nummer 10 staalhard de bal tegen de netten knalt: 1-2 en zowaar een Turks volksfeest in de Bergstraat. VK Trappen Steels stelde daar weinig tegenover, dit mede omdat de aansluiting naar de twee eenzame spitsen, Wesley en Hans, verloren was. Niettegenstaande bikkelde Trappen Steels wel voor elk leder, maar zo snel het leder was ontnomen zo snel was het terug verloren, daardoor leek het soms alsof Trappen Steels achter een ongrijpbaar leder leek te hollen. FC Lokeren had nog een twintig minuten om de score uit te diepen en leek Trappen Steels nog een pandoering te kunnen geven. Helaas liet de afwerking van de Lokeraars te wensen over. Een kleine bloemlezing van kansen. Twee FC Lokeren spelers konden de buitenspelval ontglippen, maar in plaats van het leder af te leggen naar een medemaat gaat deze voor eigen succes. Een verkeerde keuze zo blijkt, want zijn plaatsbal naar de eerste paal gaat nipt buiten. Nog een grote kans wanneer een Lokeren speler door de centrale as van Trappen Steels glipt, om dan eens voor doel een prachtsave van doelman Kristof te bewonderen, die met een superreflex een onhaalbare achterstand voor de thuisploeg weerhoudt. Het was duidelijk dat FC Lokeren de betere ploeg was en Trappen Steels voerde nog even de druk op in de slotminuten. Op een inworp aan de rechterflank kreeg het nog een degelijke mogelijkheid, maar het doorgekopte leder van Steven Raes verdween in de handen van de FC Lokeren doelman.

Nabeschouwing

Gezien het spelbeeld en kansen een meer dan terechte overwinning voor de Lokeraars. VK Trappen Steels liet te weinig zien over de gehele wedstrijd, maar bewees op sommige momenten dat het ook een aardig stukje kan voetballen, helaas veel te weinig op negentig minuten. Door de tweede nederlaag op rij zakt Trappen Steels een plaatsje in de rangschikking en staat het nu op een zevende plaats.

Conclusie van de heenronde: matig tot goed, met enkele mooie resultaten (waaronder thuisoverwinning tegen FC Briel), maar ook nog momenten waar geluk het haalde van de kunde. Daarom is een zevende plaats momenteel het meeste realistische en moet Trappen Steels in de terugronde werk maken om het beoogde resultaat van een topvijf ploeg te realiseren. Volgende week starten we waar de competitie begon: met een verplaatsingswedstrijd naar FC Briel-Potstampers. De wedstrijd start omstreeks 15.00uur. Allen op post!

 

(Stijn Van Buynder)