Competitie - Speeldag 12 | 05/12/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Boudewijn De Loose | Terrein Bospark

fc kings erotica

  4-3

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Dieter Steven V.H. Jenny Steven R.

Kenny Stijn Puif Kevin

Landerik Wesley

Wissels

45' Dieter (→ Joeri), 45' Landerik (→ Hans)

Scoreverloop

5' Landerik (0-1),  10' Landerik (0-2),  20' Wesley (0-3),  35' X (1-3),  40' X (2-3),  50' X (3-3),  70' X (4-3)

 

Verslag

Voorbeschouwing

 VK Trappen Steels staat na de overwinning tegen VK Velle op een gedeelde derde plaats. Met nog twee wedstrijden voor de boeg alvorens de heenronde wordt afgesloten, moest Trappen Steels nog tweemaal de wei in. Vandaag stond een verplaatsing naar FC Kings Erotica op het programma. De 'Kings' waren een vijftal seizoenen geleden een nieuwkomer in het Walivo verbond, maar schoten als een raket van de derde naar de eerste afdeling. Toen FC Kings Erotica als nieuwkomer aankwam in de derde afdeling verloor Trappen Steels de twee confrontaties (3-0 & 1-9). FC Kings Erotica is in vergelijking met vijf seizoenen nog weinig veranderd, nog steeds de bekende koppen in de kern, dit geeft deels aan waarom zij het vorig seizoen moeilijk hadden in eerste afdeling, gezien de 'ouderdom' van enkele spelers en het ontbreken van een nieuwe frisse jeugdige wind.

Opstelling

Landerik en Wesley stonden voor de derde week op rij in de spitspositie. Stijn en Puif centraal op het middenveld, met Kevin en Kenny op de flanken. Steven Raes begon in plaats van Joeri op de rechtsachter positie. Joeri (nog licht geblesseerd) en Hans waren de bankzitters.

Verslag 1ste helft

Na de overvloedige regenval van de voorbije dagen lag het terrein in Bospark er nog redelijk deftig bij. Wesley opteerde om van kant te wisselen waardoor Kings Erotica de twaalfde wedstrijd van het seizoen op gang mocht trappen. De thuisploeg leek nog altijd te beschikken over één van zijn beste spelers: Piet. Bij Trappen Steels liep achteraan Claus, maar Piet en Claus zouden rond deze heilige dagen geen bondgenoten worden want Steven Raes nam de goaltjesdief van Kings onder zijn hoede. VK Trappen Steels begon afwachtend aan de wedstrijd, maar had slechts een halve kans nodig om op voorsprong te komen. Landerik kreeg de bal in de voeten gespeeld rondom de zestien meter van de thuisploeg en met een afgeweken schot bracht hij de 0-1 op het scorebord. VK Trappen Steels was tot dan nauwelijks over de middellijn geraakt want de thuisploeg stuurde het commando zonder echt doelgevaar te creëren. Enkele minuten later was het alweer prijs wanneer Kevin Van Haute Landerik op weg stuurde richting doel en deze heel mooi een tegenstrever het nakijken liet en dan de bal over de Kings doelman in doel stifte: 0-2. Alweer een klassedoelpunt van de Trappen Steels topschutter die de laatste weken niet te stuiten lijkt en met zestien doelpunten op zijn teller wel heel dicht bij topschutter van de reeks zal zitten. FC Kings Erotica stuitte op een efficiënt Trappen Steels en had een poging in huis van net buiten de zestien meter die tegen de dwarsligger uiteen spatte. Nog leek de kelk niet tot op de bodem geledigd voor de thuisploeg want iets over het kwartier stuurde rechterflankspeler Kenny De Munck een prima voorzet richting penaltypunt waarna Wesley heel mooi na de bots de bal in doel deponeerde: 0-3. De wedstrijd leek gespeeld en de thuisploeg ging halsstarrig opzoek naar een doelpunt om terug het geloof te vinden om vandaag alsnog een punt of meer uit de brand te slepen. De Lokeraars hadden iets over halverwege de eerste helft het geluk dat een doelpunt van Stijn Van Buynder onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel door scheidsrechter Boudewijn De Loose. Het leek allemaal Trappen Steels wat de klok sloeg, maar ondanks de doelpunten lag Trappen Steels al voetballend licht onder. FC Kings hadden nog niet het geluk dat de bal juist viel en ook dat een handsbal van Kenny De Munck in de Trappen Steels zestien meter niet werd opgemerkt door de scheidsrechter. Een tiental minuten voor de rust kon de thuisploeg dan toch scoren wanneer op een snel genomen hoekschop een thuisspeler met het hoofd kon scoren: 1-3. Met de rust in zicht leek er voor de bezoekers nog weinig aan de hand ware het niet dat Piet Van den Keybus zijn moment iets voor affluiten spaarde om tussen twee Trappen Steels spelers de 2-3 op het bord te brengen.

Verslag 2de helft

Het doelpunt op slag van rust was een fameuze domper voor VK Trappen Steels. Een andere domper was het uitvallen van spits Landerik, die met een lichte verrekking de douchecabines ging opzoeken. FC Kings Erotica had een serieuze mentale boost gekregen door net voor de rust nog de aansluitingstreffer aan te tekenen. VK Trappen Steels moest vandaag eens te meer bewijzen dat het over de juiste mentale weerbaarheid beschikte. Twee vervangingen bij Trappen Steels: Hans vervoegde Wesley in de spitspositie en Dieter werd achteraan vervangen door Joeri. VK Trappen Steels kreeg meteen de gelijkmaker om de oren wanneer op een hoekschop een thuisspeler aan de eerste paal zomaar de bal in doel mag trappen: 3-3. Toch wel een lichte dekkingsfout aan de eerste paal van de bezoekers. Waar het balbezit in de eerste helft nog in evenwicht lag hadden de Kings nu overwicht. Het spel van de thuisploeg verliep goed over de flanken, zo ondervonden Kenny en Kevin meer dan eens last om hun snelle opponent te stuiten. VK Trappen Steels kreeg in tegenstelling tot de thuisploeg weinig aansluiting naar voor. Hans kon met een prachtige pass Wesley bedienen, die al even mooi afdrukte naar doel, maar het harde geplaatste schot ging net over de dwarsligger. Ondertussen wisselden Hans en Kevin van positie, waarna Hans de snelle rechterflankspeler van Kings lam probeerde te leggen. Hans deed dit met verve en dit op zijn eigen typerende manier, noestig werken, maar verslikte zich jammerlijk in zichzelf door in een onschuldig contact zijn schouder uit de kom te halen. Na het nodige oplapwerk kon de gretige Hans opnieuw plaats nemen op het terrein. De wedstrijd leek een beetje dood te bloeden en de ploeg die als eerste een doelpunt kon scoren leek de drie punten binnen te rijven. VK Trappen Steels probeerde te voetballen vanachter uit, maar niet altijd draaide dit goed uit. Zo vond Kenny geen aanspeelpunt op de rechterkant waarna hij het leder verloor aan een Kings Erotica speler die een ongevaarlijk afstandsschot verstuurde naar doel waar Kristof Vincke zich verkeek op het leder en de 4-3 tegen de netten verdween. VK Trappen Steels leek hierna niet meer bij monde om nog enigszins een punt uit de brand te slepen. Het was de thuisploeg die nog de beste kansen kreeg. Dé kans om de score nog uit te diepen werd onbegrijpelijk van net buiten de kleine baklijn naast de kruising getrapt. Na negentig minuten blies scheidsrechter Boudewijn De Loose de sportieve wedstrijd ten einde.

Nabeschouwing

 Voor de neutrale supporter, voor zover deze er al waren, was dit een superwedstrijd. De laatste weken kon Trappen Steels de overwinning pas in de slotminuten veilig stellen, nu lagen de kaarten anders. In alle objectiviteit valt op de overwinning van Kings Erotica weinig af te dingen, maar Trappen Steels mag een riante 0-3 voorsprong nooit uit handen geven. VK Trappen Steels is dit seizoen al veel te goed beloond voor zijn geleverde spel dus een derde plaats lag boven de waarde van de roodgroenen. Een stevige plaats in de middenmoot valt momenteel in de juiste ambitiecategorie, maar ongetwijfeld zal Trappen Steels dit seizoen nog beresterke wedstrijden spelen. Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen FC Lokeren, tevens de laatste wedstrijd van de heenronde.

(Stijn Van Buynder)