Competitie - Speeldag 10 | 21/11/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Davy Briessinck | Terrein Real Heibos

Real heibos

  1-2

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Joeri Steven V.H. Steven R. Dieter

Hans Stijn Puif Kevin

Landerik Wesley

Wissels

30' Dieter (→ Dirk), 45' Hans (→ Tim),  60' Kevin (→ Kenny)

Scoreverloop

20' Landerik (0-1),  35' Devin (1-1),  80' Tim (1-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Een verplaatsingswedstrijd naar Real Heibos is nooit een sinecure. Van de jongste vijf verplaatsingswedstrijden naar Heibos kon VK Trappen Steels maar eenmaal winnen, de legendarische 5-6 van twee seizoenen geleden. Door familiebanden van Landerik met de trainer van Real Heibos is deze wedstrijd voor onze topschutter ook altijd speciaal, hoewel de selectieheer van de Zelenaars vandaag niet op het appel was. De laatste confrontatie met Real Heibos dateert van begin januari van dit kalenderjaar. VK Trappen Steels verloor toen met zware 1-4 cijfers.

Opstelling

En grote verrassing in de opstelling waar kapitein Wesley zich nog eens mocht uitleven met Landerik in de spits. De centrale pionnen waren Puif en Stijn, met op de flank Kevin en Hans. Achterin stond zowat de type verdediging, met Steven Raes voor de tweede week op rij op de positie van voorstopper. Bankzitters waren Dirk, Tim en een licht geblesseerde Kenny.

Verslag 1ste helft

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor een overleden Walivo gelegenheidsscheidsrechter. Hierna mochten Wesley en Landerik de wedstrijd op gang trappen. Beide ploegen hadden elk in de beginfase een dot van een kans om op voorsprong te komen. Op een hoekschop kon een Heibos speler met een knappe kopbal naar de winkelhaak bijna de 1-0 aantekenen, maar Stijn stond goed opgesteld aan de doelpaal en kon het leder wegkoppen. Voor VK Trappen Steels kreeg Landerik een uitgelezen kans, maar zijn schot in de draai ging nipt naast. Real Heibos had snelle voor- en flankspelers en Kevin en Hans hadden het dan ook heel moeilijk om hun rechtstreekse concurrenten in de tang te nemen. Even bibberen voor de bezoekers wanneer Dieter nogal ostentatief 'laten' roept om daarna naast het leder te trappen, maar de thuisploeg kon hier niet van profiteren. VK Trappen Steels dreigde het felst en had met Landerik en Wesley twee gretige aanvallers die vochten voor elk leder. Wesley liep aan de rechterkant enkele goede loopacties bijeen, maar vond weinig aanspeelpunten. Iets over het kwartier werd de 0 dan toch van het bord geveegd. Stijn kon tijdens een inworp de bal bij Landerik brengen, die een aantal Heibos speler in de maling nam en dan met een gekruist schot de 0-1 in doel deponeerde. Wesley kreeg het intussen aan de stok met een Heibos speler, maar een kordate scheidsrechter loste dit op door beide kemphanen een gele kaart onder de neus te duwen. Vooral Trappen Steels kapitein Wesley kwam hier goed mee weg. Iets voor het halfuur voerde coach Bert een aantal wissels uit, zo wisselde Hans en Stijn van plaats en werd Dieter vervangen door Dirk De Cock. Real Heibos zocht naar de 1-1 en werd een tiental minuten voor rust beloond. Een korte combinatie in de zestien meter werd afgerond door Heibos speler Devin, maar aan het doelpunt hing wel een buitenspelgeurtje. Ook nog het vermelden waard was een knappe pirouette actie van Hans, die foutief werd gestopt door een Heibos speler. De vrije trap die hierop volgde werd hard in de muur geschoten door Landerik. We zagen een goede over en weergaande eerste helft, met vooral veel inzet langs beiden zijden. Stand bij de rust: 1-1.

Verslag 2de helft

Aan de rust werd Hans vervangen door Tim. Coach Bert voerde verder nog verschuivingen door centraal op het middenveld kilometervreters Wesley en Landerik te posteren. Daardoor schoof Puif een rij naar voren en nam hij plaats naast Tim in de spitspositie. VK Trappen Steels speelde een goede tweede helft en voerde het commando. D beste kans kwam er een tiental minuten na de rust wanneer Puif knap Tim kan vrijspelen in de zestien meter. De vers ingevallen Tim kwam oog in oog met de Heibos doelman en plaatste de bal naar de linkerbenedenhoek waar jammerlijk de paal in de weg stond. Aan de andere kant kwam Trappen Steels goed weg wanneer Kevin Van Haute op vrijschop een handsbal maakte in de zestien meter. Verder was het vooral opletten geblazen aan de Heibos linkerflank waar de lokale nummer twee met zijn snelheid regelmatig de Trappen Steels achterhoede pijn deed. Real Heibos dreigde wel maar kreeg heel weinig uitgespeelde kansen in tegenstelling tot de bezoekers die wel prima mogelijkheden kregen. Steven Van Haute kreeg in de zestien meter op hoekschop de bal in de voeten gespeeld, maar zijn poging van dichtbij verdween pal in de handen van de Heibos doelman. Steven Raes speelde een opvallende sterke wedstrijd door slim steeds de gaten toe te lopen. Wanneer er dan toch eentje doorglipte werd deze weliswaar foutief afgestopt, maar was dit wel nodig om een snelle counter van de thuisploeg te onderbreken. Real Heibos kreeg ook een resem hoek - en vrijschoppen, maar deze zorgden niet echt voor gevaar. VK Trappen Steels kreeg een twintig minuten voor tijd een prima mogelijkheid wanneer Landerik rustig zijn veter aan het toebinden was in de zestien meter, maar toch nog het verdwaalde leder kon meegraaien, echter werd zijn poging naar doel nog afgeblokt. De tijd tikte voort en de ploeg die nu alsnog een doelpunt zou scoren neemt wellicht de drie punten naar huis. Opvallend aan de wedstrijd was de slordigheid van de Heibos spelers die de bal meer dan eens zomaar in de voeten van de bezoekers speelden. Zo kreeg Stijn de bal toebedeeld aan de zestien meter, waarna hij Tim het straatje kan insturen. De Trappen Steels spits kwam opnieuw oog in oog te staan met de Heibos doelman en deze keer ging zijn geplaatste leder naar de linkerbenedenhoek wel tegen de touwen: 1-2. Heibos zocht nog wel verder naar de gelijkmaker, maar verder dan een afzwaaiende afstandsschot kwam het niet. VK Trappen Steels kwam niet meer in gevaar in de slotminuten en kreeg nog een dot van een kans wanneer Landerik onbegrijpelijk van dichtbij over doel trapt.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft met Real Heibos een moeilijk clip omzeild. De eerste helft lag nog in evenwicht, maar in de tweede helft creerden de bezoekers meer kansen en dus een logische zege voor de roodgroenen. Coach Bert koos in de tweede helft voor twee loopbeesten centraal op het middenveld en dat leek een juiste keuze. Achteraan toch nog het vermelden waard, een sterke prestatie van 'ancien' Dirk De Cock. Volgende speeldag thuis tegen VK Velle. Allen op post!

(Stijn Van Buynder)