Competitie - Speeldag 5 | 10/10/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Jo Strobbe | Terrein Everslaar

FC EVERSLAAR

  2-2

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Joeri Steven V.H. Jenny Dieter

Kenny Stijn Puif Kevin

Landerik Hans

Wissels

55' Steven V.H. (→ Christopher)

Scoreverloop

15' Steven V.H. (0-1),  70' Landerik (0-2),  80' X (1-2),  93' X (2-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Zonder een midweekse training in de benen speelde VK Trappen Steels voor de tweede week op rij op verplaatsing. Na de trip naar Beveren van vorige week stond er een trip naar Lokeren op het programma. Met FC Everslaar trok VK Trappen Steels een stabiele tegenstrever aan, die dit seizoen nog maar 1x verloren. VK Trappen Steels moest na de onverdiende overwinning tegen Red Star '93 toch maar eens het gaspedaal trachten in te duwen. Van de drie confrontaties tussen beide ploegen wist FC Everslaar al tweemaal te winnen. De laatste confrontatie dateert van 4 april van dit jaar, toen won VK Trappen Steels met 3-1.

Opstelling

Coach Bert zat ergens in de West-Vlaanderen te genieten van de mooie dingens des levens, waaronder het verorberen van enkele liters gerstenat. Geen nood, Trappen Steels heeft met Dirk De Cock nog een trainer ter beschikking. Door de slechts 11 spelers die voor aanvang van de eerste helft op het scheidsrechterblad stonden ondervond Dirk niet echt problemen om de ploeg op te stellen. Landerik en Hans waren voor de derde maal op rij spitsbroeders. Stijn stond bij de afwezigheid van Wesley opnieuw centraal op het middenveld met aan zijn zijde Puif. In de achterhoede stond de type verdediging.

Verslag 1ste helft

De plensbuien van de voorbije dagen hadden er gelukkig niet voor gezorgd dat het plein was omgedoopt in een modderpoel. Het terrein in Everslaar is een vrij open terrein waardoor de wind nogal vrij spel krijgt. Gelukkig was deze, in tegenstelling tot vorige week, niet de spelbreker. FC Everslaar schoot het sterkst uit de startblokken. Een knappe center richting penaltypunt werd gemist door een Everslaar speler, maar deze probeerde toch nog met een 'hand van God' de bal in doel te brengen. VK Trappen Steels flankspeler Kevin Van Haute protesteerde hier nogal fel op en kreeg van de scheidsrechter meteen de levieten gelezen. Zwijgen was dus de boodschap. VK Trappen Steels herstelde vrij snel het evenwicht en kon een aantal hoekschoppen afdwingen. De vaste pion bij Trappen Steels om deze te geven was Puif, die dit met verve deed. Zo kon Hans op een hoekschop de bal van binnen de kleine baklijn in doel trappen ware het niet dat Stijn in de baan van het schot stond en deze Everslaar behoedde van een 0-1 achterstand. Echter kon het leder niet wegwerkt worden en kon Landerik met een beetje meeval Steven Van Haute bedienen aan de tweede paal die van dichtbij reeds zijn tweede van het seizoen kon netten: 0-1. VK Trappen Steels had na dit doelpunt lichtjes overwicht, maar de thuisploeg lag steeds op de loer. Bij de bezoekers stond Kristof Vincke alweer een oersterke partij te keepen. Zo kon hij tot tweemaal toe een Everslaar doelpunt verhinderen. Eerst kon hij op een center heel mooi de bal intercepteren. Daarna ging hij knap plat op een schot van een Everslaar speler. VK Trappen Steels stelde daar pogingen tegenover van Landerik, die op voorzet van Hans het leder niet goed genoeg onder controle kreeg, waardoor een unieke mogelijkheid om de score uit te diepen werd verkwanseld. Even later probeerde hij het met een uitstekende knal die maar nipt naast ging. VK Trappen Steels kon ook een aantal vrijschoppen afdwingen aan de rand van de Everslaar 16 meter, maar zowel Puif als Landerik hun pogingen misten precisie. In het laatste kwartier van de eerste helft begon VK Trappen Steels lichtjes te verzinken en nam de thuisploeg de bovenhand. Echter door een alweer sterke verdediging bleven de echte grote uitgespeelde mogelijkheden uit. Pogingen van binnen de zestien meter werden steeds in de kiem gesmoord en die van buiten de zestien meter werden niet gekadreed.

Verslag 2de helft

VK Trappen Steels heeft veel te weinig laten zien in de eerste helft en mocht meer dan tevreden zijn met een 0-1 voorsprong. In de loop van de tweede helft werd een (licht) zieke Steven Van Haute vervangen door Christopher De Conynck. In de openingsminuut van de tweede helft bijna een wereldgoal van Landerik, wanneer de Trappen Steels nummer 10 vanop zo'n 35 meter het probeerde met een lob, maar helaas ging deze knappe poging nipt over doel. Daarna was het terug aan FC Everslaar om de lijn van de eerste helft verder te trekken. Het spel speelde zich in de tweede helft dan ook af op de helft van de bezoekers uit Belsele. De gelijkmaker hing meer dan eens in de lucht, maar pogingen van dichtbij werden nog gemist of in laatste instantie afgeblokt door Kristof. De thuisploeg speelde goed tot aan de grote baklijn van de bezoekers, maar had dan moeite om afspeelpunten te vinden. VK Trappen Steels stak sporadisch eens de neus aan het venster, maar lag in de tweede helft meer in de clinch met de scheidsrechter. Zo werden maar liefst vijf Trappen Steels spelers, waaronder Kevin, Kenny, Stijn, Landerik en Hans, geelgeboekt. In de meeste gevallen ging het niet om fouten, maar om mekkeren tov de scheids die nultolerantie eiste. In alle objectiviteit is dit toch niet de juiste manier van werken, want voetbal is toch nog steeds een emo-sport, er moeten momenten zijn om ongenoegen te uiten. Intussen had de scheidsrechter ook al een supporter richting kantine gestuurd waardoor de wedstrijd voor een geruime tijd stillag. De bezoekers waren toch wel een beetje van hun melk, maar dan was er een mooie center van Puif en een BUFFELSTOOT van Landerik die de gevleide 0-2 tegen de netten kopte. Met nog twintig minuten te spelen leek de wedstrijd in zijn definitieve plooi te liggen. Toch vond de thuisploeg na veel aandringen toch de aansluitingstreffer. Een voorzet ging naar de tweede paal waar in het geharrewar een vrijstaande Everslaar speler de bal in een leeg doel kon deponeren: 1-2. Aan de andere kant werd Stijn neergehaald aan de rand van de Everslaar 16-meter, maar de vrijschop van Puif ging hoog over doel. Hans had in de zestien meter ook nog eens de mogelijkheid om af te drukken, maar de Trappen Steels spits treuzelde te lang. FC Everslaar bleef druk zetten en werd in de 93ste minuut terecht beloond met de gelijkmaker wanneer een center vanop de rechterflank van dichtbij werd binnengekopt: 2-2.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft in extremis twee punten verloren, maar mag uiteindelijk blij zijn met een puntje. Gezien het spelbeeld verdienden de Lokeraars de drie punten, maar Trappen Steels speelt de laatste weken heel efficiënt en heeft ook wel het nodige geluk. In de tweede helft was wel de lusteloosheid van de bezoekers toch wel frappant. Laatste man Steven Van Haute mag zich een weekje laten verzorgen en hopelijk is de steunpilaar in de verdediging volgende week opnieuw paraat om 90 minuten lang zijn manschappen te sturen. In het middenveld heeft Puif zich de laatste weken ontplooit als een nummer tien, met knappe acties en dito passes. Met een 10/15 mag er gesproken worden van een uitstekende start en wordt er nog steeds een tweede plaats in beslag genomen. Volgende week opnieuw op verplaatsing naar Lokeren, ditmaal naar Bospark waar FC The Cup partij gegeven zal worden.

(Stijn Van Buynder)