Competitie - Speeldag 6 | 17/10/2009 | 15:00 | Scheidsrechter: Omer Van Doorslaer | Terrein Bospark

FC the cup

  7-2

vk trappen steels

Opstelling

 Kristof 

Joeri Steven V.H. Jenny Dieter

Kenny Wesley Puif Steven R.

Landerik Hans

Wissels

45' Hans (→ Stijn), 45' Steven R. (→ Kevin)

Scoreverloop

5' X (1-0),  20' own goal (2-0),  50' X (3-0),  55' X (4-0),  65' X (5-0),  70' Landerik (5-1),  75' X (6-1),  80' X (7-1),  85' Landerik (7-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

Van het drieluik verplaatsingswedstrijden stond vandaag de laatste op het programma, naar FC The Cup. VK Trappen Steels heeft dit seizoen nog maar eenmaal verloren en staat voor aanvang van deze wedstrijd op een gedeelde tweede plaats. René had deze morgen nog zijn visie gegeven op de radio over de tegenstrever van vandaag: 'een moeilijk te manoeuvreren club'. VK Trappen Steels heeft in twee confrontaties nog niet kunnen winnen van de Lokeraars.

Opstelling

Steven Raes was na een week inactiviteit terug op het appel, hij nam plaats op de linkerflank. Centraal in het middenveld maakte Wesley zijn wederoptreden. In de spits voor de vierde week op rij stonden Hans en Landerik. Steven Van Haute was genezen van zijn buikpijn en nam terug plaats op zijn vertrouwde positie. De bankzitters waren Kevin Van Haute en Stijn Van Buynder.

Verslag 1ste helft

De herfst begint zich weer te manifesteren, en ook te gevoelen op en rondom het terrein. De (vrouwelijke) supporters warm waren ingeduffeld en de mannelijke (vnl. die van The Cup) had zo hun andere (vloeibare)middelen om het warm te krijgen vanbinnen. De thuisploeg begon het felst aan de wedstrijd en dat resulteerde meteen in een doelpunt in de openingsminuten. Een bal wordt vanop het halve maantje over de Trappen Steels verdediging gewipt, waar de rechterflankspeler van The Cup met een beetje meeval het leder voorbij doelman Kristof kan duwen: 1-0. VK Trappen Steels was meteen wakker geschud maar had niet echt een passend antwoord klaar. De beide spitsen, Landerik en Hans, werden nauwelijks bereikt. FC The Cup voerde het commando en speelde fris combinatievoetbal. Het werd meteen duidelijk dat het vandaag geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Zeker wanneer ook het nodige geluk van de voorbije weken ontbrak. In de twintigste minuut wil Dieter het leder ontzetten uit de baklijn, maar helaas verdwijnt de bal ongelukkig in eigen doel: 2-0. De stabiele verdediging die nog maar slechts vier goals had geïncasseerd dit seizoen kreeg er nu in twintig minuten al twee om de oren. VK Trappen Steels probeerde hierna wel beter te voetballen en had pogingen in petto van Steven Raes en Landerik. Vooral de poging van Landerik, schot in één tijd, mocht gezien worden, maar helaas stond de thuisdoelman op de goede plaats. In de voorlinie liep bij de thuisploeg een gretige aanvaller die moeilijk in te tomen viel. VK Trappen Steels kreeg voor de rust nog een grote mogelijkheid wanneer Hans een poging van dichtbij mist. Even later kwam hij wel tot scoren, maar zijn gedeponeerd schot in de rechterbenedenhoek werd afgekeurd wegens buitenspel. FC The Cup ging met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in. Aan de tweede helft kwam Stijn ipv Hans, waardoor Wesley een rij naar voren schoof. Kevin kwam in de plaats van Steven Raes op de linkerflank.

Verslag 2de helft

Aan de openingsminuten van de tweede helft leek het nog dat de bezoekers beter begonnen te voetballen, maar twee te vermijden kopbaldoelpunten beslisten daar anders over. Eerst kon Stijn zijn mannetje het leder vrij in doel knikken: 3-0. Enkele minuten later wordt Steven, in een zeldzaam verloren kopbalduel, afgetroefd: 4-0. FC The Cup voetbalde bevrijdt en gaf meer dan een halfuur voetballes aan de Belselenaars. VK Trappen Steels kwam er sporadisch eens uit met pogingen van Landerik (van dichtbij op de doelman) en Stijn (schot van net buiten de 16). Op een hoekschop van de thuisploeg geraakte het leder niet weg rondom de zestien meter van Trappen Steels. Zo kon een FC The Cup speler uithalen van net buiten de zestien meter waarbij doelman Kristof in eerste instantie goed tussenkomt, maar een The Cup speler was goed gevolgd en mocht moederziel alleen het geloste leder tegen de netten duwen: 5-0. Doelman Kristof Vincke terecht in alle staten. Landerik kon even later op aangeven van Wesley de eerredder op het bord brengen: 5-1. Ondertussen had de thuisploeg nog tal van mogelijkheden om te scoren, maar de gemiste kansen werden goed gemaakt door een echte wereldgoal van een lokale speler die met een schot in één tijd van net buiten de zestien meter zijn talrijk opgekomen supporters nog een warmer gevoel gaf vanbinnen: 6-1. Stijn besloot om even later met de tegenstrever mee te spelen en gaf een The Cup speler een perfecte assist naar de 7-1. Diezelfde speler mocht zijn sterke wedstrijd bijna nog belonen met een wereldgoal wanneer deze zo maar even vier Trappen Steels spelers slalomde om dan jammerlijk voor doelman Kristof nog te missen. Een mooie aanval van FC The Cup valt ook nog te vermelden, maar een The Cup speler kan de mooie combinaties van zijn ploegmakkers van dichtbij niet besluiten in doel. Landerik kon vijf minuten voor tijd met een knappe kopbal nog milderen tot 7-2, maar helaas was dan het kalf allang verdronken.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels was vandaag een maatje te klein voor een sterk spelende thuisploeg. FC The Cup zal met deze ploeg heel hoog eindigen in de rangschikking. De voorbije wedstrijden van VK Trappen Steels (RS93 & Everslaar) waren geen denderende wedstrijden, maar er werden (mits veel geluk) wel punten gepakt. Vandaag geschiedde dus wat al een tijdje in de lucht hing. Het verleden leert ons dat Trappen Steels jaarlijks één of twee dramatische wedstrijden speelt, dus panikeren is uit den boze. Volgende week kunnen we ons reeds herpakken in de thuiswedstrijd tegen FC Salamander. Allen op post in de Bergstraat!

(Stijn Van Buynder)