Competitie - Speeldag 1 | 12/09/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Boudewijn De Loose | Terrein Trappen Steels

VK Trappen Steels

  7-0

FC Briel-potstampers

Opstelling

 Kristof 

Dieter Steven V.H. Hans Steven R.

Kevin Stijn Puif Kenny

Landerik Tim

Wissels

60' Steven R. (→ Joeri),  75' Kenny (→ Wesley)

Scoreverloop

10' Landerik (1-0),  15' Landerik (2-0),  30' Tim (3-0),  50' Kenny (4-0),  55' Landerik (5-0),  65' Dieter (6-0),  80' Wesley (7-0)

 

Verslag

Voorbeschouwing

De terugwedstrijd in de bekercampagne thuis tegen FC Briel-Potstampers had toch voor serieuze ongerustheid gezorgd voor de eerste 'echte wedstrijd' van het seizoen. Vorige week won FC Briel-Potstampers overtuigend met 1-5, waarbij eigenlijk de cijfers voor de Buggenhoutenaars nogal licht uitvielen. VK Trappen Steels hoopte sinds lang nog eens op een droomstart. Het is al geleden van in het magische kampioenenseizoen 2006-2007 dat Trappen Steels zijn openingswedstrijd winnend kon afsluiten. Tegen het ondertussen al ter ziele gegane Alaturka Temse werd er toen thuis met 6-1 gewonnen.

Opstelling

Wegens familiale omstandigheden was coach Bert niet op het appel, evenals zijn sidekick Dirk De Cock, die genoot van een aantal stevige glijpartijen in het, voor Trappen Steels historische, 'familiepark' Duinrell. Wesley stond/lag een uur voor de wedstrijd nog in de spoedafdeling van het Sint-Niklase ziekenhuis, na een kleine aanvaring met een dakplaat, maar verscheen in de loop van de tweede helft toch nog op weelderige Trappen Steels grasmat. Weer tal van afwezigen, maar voor de eerste keer dit seizoen stonden er wel meer dan 12 namen op het scheidsrechterblad. Met de afwezigheid van Wesley, Gunther en Christopher waren er geen vaste centrale pionnen beschikbaar, waardoor Stijn en Puif hun vuurdoop kregen op het middenveld. Tim was na een afwezigheid van twee weken opnieuw beschikbaar en nam zijn vertrouwde spitspositie in.

Verslag 1ste helft

VK Trappen Steels mocht de wedstrijd op gang trappen en moest de nodige concentratie aan de dag leggen, nadat vorige week nogal op knullige wijze reeds na 10 seconden een 0-1 achterstand op het bord stond. De thuisploeg nam van bij het begin van de wedstrijd verrassend het initiatief in handen. Landerik en Tim konden in de openingsminuten een aantal prikken uitdelen, maar vooralsnog zonder echt doelgevaar. De verdediging van Trappen Steels had een vette kluif aan de balvaste Briel-Potstampers spitsen, maar de rechtstreekse concurrenten Dieter & Steven Raes speelden een uitmuntende partij, gestuurd door een mastodont van een laatste man, Steven Van Haute, en gestuwd door de grinta van Hans 'Hanaldo' De Block. De thuisploeg klom na tien minuten verdiend op voorsprong nadat Trappen Steels profiteerde van aarzeling in de Briel-Potstampers achterhoede en Landerik op aangeven van Stijn de eerste competitietreffer in linkerbenedenhoek deponeerde: 1-0. De centrale pionnen voelden zich in hun sas en werden gesteund door twee sterke flankspelers. Kevin Van Haute speelde evenals vorige week een sterke match en zijn overbuur, de wederkerende Kenny De Munck, speelde eveneens uitstekend en leidde op het kwartier de 2-0 in. Landerik kon met zijn snelheid, door de prima steek pass van de Trappen Steels nummer 4, zijn tweede van de namiddag binnenleggen in de korte hoek. VK Trappen Steels op de symbolische rozen. Even later lichte opschudding wanneer Kenny na een mooie slalom nogal ongelukkig over het leder valt, maar gelukkig houdt de enkel, door de stevigheid van een brace, stand. FC Briel-Potstampers kon weinig of geen uitgespeelde kansen voorleggen. Een aantal infiltraties in de zestien meter werden steeds in de kiem gesmoord. De beste kans in heel de eerste helft voor de rooszwarten werd op voorzet vanop de rechterflank nipt naast de winkelhaak gekopt. Intussen had Trappen Steels eigenlijk al op een 3-0 voorsprong moeten staan nadat Stijn alleen op het Briel-Potstampers doel kan afstormen, maar de poging werd met de voet gestuit door de bezoekende doelman. Tim kon het afvallende leder meegraaien, opnieuw voor doel brengen waar Stijn alweer te zwak afwerkte, maar deze keer wel duidelijk werd gehinderd, maar vooralsnog ging de bal niet op de stip. Enkele minuten later kon de kleinste Trappen Steels speler, Stijn, alweer op doel afstormen, maar zijn overhaaste voorzet naar de tweede paal werd door zowel Tim als Puif gemist. VK Trappen Steels verdiende nog een doelpunt voor de rust en kreeg deze doordat een laag schot van Tim verkeerd werd geďnterpreteerd door de Briel-doelman: 3-0.

Verslag 2de helft

De roodgroenen hadden er nog eens een prima eerste helft op zitten, maar het verleden leert (en ook wel de statistieken) dat de meeste tegendoelpunten kort na de rust worden geďncasseerd. Het werd voor dezelfde elf, die de eerste helft op het plein stonden, dus opletten geblazen, want een tegendoelpunt zou de bezoekers uiteraard de nodige stuwkracht geven. Door een uitstekende mentaliteit dat de thuisploeg aan de dag legde kwam het zover niet, integendeel. In de vijftigste minuut kreeg VK Trappen Steels een vrijschop aan de linkerflank. Puif ging achter het leder staan en verstuurde vanop 30 meter een prima voorzet naar de tweede paal, waar Kenny als een duiveltje uit een doosje perfect de bal na de bots in het Briel doel deponeerde: 4-0. Puif was duidelijk in zijn sas en leidde de 5-0 in door Tim op de rechterflank diep te sturen. De Trappen Steels spits vond mooi het gaatje tussen de Briel-Potstampers verdediging naar medespits Landerik, die heel koelbloedig zijn derde van de namiddag in het mandje legde: 5-0. FC Briel-Potstampers kon nog steeds weinig voor de dag leggen, maar sporadisch kwam er eens een opflakkering. Een knap schot van net buiten de zestien meter ging overhoeks een halve meter naast. De Buggenhoutenaars verdienden zeker en vast een doelpunt en waren er het dichtst bij wanneer een Briel speler in eerste instantie werd neergeschoffeld in de zestien meter, maar scheidsrechter Boudewijn De Loose liet verder spelen en de snelle Briel spits rondde zijn actie af door de bal van dichtbij op de paal te trappen. Aan de andere kant wel een penalty wanneer Kenny wordt neergehaald in de zestien meter. Nog nooit zoveel kandidaten geweten om een penalty te trappen, bijna Standard-gewijs werd er om het leder gevochten. Maar uiteindelijk zijn de oudsten nog steeds de sterksten, dus ging Dieter (de enige +30er op het scheidsrechterblad) achter het leder staan om te demonstreren hoe er nu eindelijk een penalty moet genomen worden. Om even lyrisch te worden, met een ware synergie tussen koelbloedigheid en concentratievermogen bracht hij de 6-0 op het bord, klasse! Het orgelpunt van de wedstrijd kwam er nadat Puif op aangeven van Hans de bal achter het steunbeen in doel plaatste, maar de scheidsrechter blies het doelpunt van het jaar jammerlijk af wegens vermeend buitenspel. FC Briel-Potstampers drong een kwartier goed aan, maar kreeg geen verdiende eerredder. Een aantal afstandsschoten werden niet gekadreerd. Ondertussen stond Wesley reeds geruime tijd met het vingertje te zwaaien aan de zijlijn om in te vallen. Het statische 'gewijs' van Wesley werd even later op het plein nog belangrijk wanneer Tim de ingetapete vinger aanschouwde en Wesley een aan de grond genagelde Briel doelman het nakijken gaf: 7-0. Puif en Tim kregen ook nog uitstekende mogelijkheden, maar respectievelijk doelman en doelhout stonden in de weg.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels is het seizoen in schoonheid begonnen. FC Briel-Potstampers gaf vorige week de thuisploeg nog een fameuze uppercut, maar Trappen Steels heeft een klinkende revanche genomen. Volgende week meer van dat in de verplaatsingswedstrijd naar Athletic RIF, maar eerst op post voor de eerste training van het seizoen in Sinaai, dit omstreeks 20.00uur.

(Stijn Van Buynder)