Competitie - Speeldag 9 | 14/11/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Luc Janssens | Terrein Trappen Steels

vk trappen steels

  1-2

fc belsele

Opstelling

 Kristof 

Joeri Steven V.H. Steven R. Dieter

Kenny Wesley Puif Kevin

Landerik Tim

Wissels

45' Kenny (→ Hans), 45' Wesley (→ Stijn),  65' Dieter (→ Dirk)

Scoreverloop

15' Landerik (1-0),  20' X (1-1),  25' X (1-2)

 

Verslag

Voorbeschouwing

FC Belsele, voorheen Textiel Troch, is samen met FC Lokeren één van de promovendussen uit de derde afdeling. Lang leken zij vorig seizoen op weg naar de oppergaai, maar in laatste instantie ging FC Lokeren alsnog aan de haal met de kampioenentitel. Als we op de naam van de tegenstrever afgaan staat vandaag een echte derby op het programma. Geografisch gezien speelt FC Belsele echter zijn thuiswedstrijden op de terreinen van Nieuwkerken, maar hun clublokaal ligt in Belsele en veel bekende Belseelse koppen liepen op en rondom het Trappen Steels terrein. De wedstrijd had dus een leuke inzet, in navolging van ploeg van 't stad, was vandaag de hamvraag 'wie wordt de ploeg van 't dorp ?' FC Belsele is de autoritaire leider en heeft een indrukwekkend activa tov passiva: 33x gescoord en slechts vijf! tegendoelpunten. VK Trappen Steels moest dus vandaag het onderste uit de kan halen om een muur te slopen en dan maar stilletjes hopen dat het zelf niet werd gesloopt.

Opstelling

VK Trappen Steels kon rekenen op veertien spelers. Door de hoofdblessure van voorstopper Jenny was Steven Raes vandaag stofzuiger van dienst. Achter zich stond gewezen Belselenaar Steven Van Haute, geflankeerd door achterspelers Joeri & Dieter. Centraal op het middenveld stonden Puif en een 39° koortsige Wesley. In de spits stonden voor de derde keer op rij Tim en Landerik. Dirk stond na een aantal weken van inactiviteit terug op het blad en vergezelde Hans en Stijn op de invallersbank.

Verslag 1ste helft

Beide ploegen hadden vandaag nog een extra tegenstander om mee af te rekenen; een straffe landelijke wind die alle kanten uitraasde. Voor beide ploegen een gevecht en FC Belsele leek in de openingsminuten zich het best hieraan aan te passen. De lichte dreiging die de bezoekers opvoerden resulteerden in een aantal harde afstandsschoten, maar deze waren oftewel niet precies genoeg oftewel verdwenen ze pal in de handen van doelman Kristof. VK Trappen Steels kreeg weinig ruimte en had moeite om vanonder de druk uit te komen en vooral om FC Belsele vanop eigen helft weg te dringen. Landerik had moeite met een gretige tegenstrever om openingen te vinden en probeerde het iets voor het kwartier met een afstandsschot dat gedragen door de wind tot ieders verbazing net onder de dwarsligger tegen de netten viel: 1-0. Een kleine stunt was in de maak, maar FC Belsele was duidelijk de betere voetballende ploeg. Helaas voor de thuisploeg kon de vroege voorsprong niet lang worden vastgehouden. Een foutje in de Trappen Steels achterhoede luidde de 1-1 in wanneer een FC Belsele speler vanop rechts de bal voor doel kan trekken waar een medemaat aan de tweede paal moederziel alleen de gelijkmaker tegen de touwen kan knallen. Even later is de voorsprong bijna een feit voor de bezoekers, maar een echte wereldsave van doelman Kristof Vincke geeft de thuisploeg nog even hoop. Ijdele hoop zo blijkt want een vijftal minuten later wijkt een hard schot van net buiten de zestien meter af op de hiel van laatste man Steven Van Haute en caprioleert de bal met een verraderlijke bots in het Trappen Steels doel: 1-2. De thuisploeg stak sporadisch een keer de neus aan het venster. Landerik kon een aantal keren toch zijn gesel van zich afschudden en had bijna een goede voorzet in zijn voeten naar de vrijstaande Wesley, maar mede door de wind werd de zieke Trappen Steels kapitein niet bereikt. Ondertussen werd er ook hevig gebikkeld. Eerst haalde Dieter het mes boven op een FC Belsele speler; een gele kaart was het logische gevolg. Aan de andere kant werd Steven Van Haute hard aangepakt door een FC Belsele speler. Een geel karton was hier ook op zijn plaats geweest, maar een over het algemeen goed leidende scheidsrechter Luc Janssens hield de kaart op zak. FC Belsele bleef het commando opvoeren en typeerde zich door goed te voetballen tot aan de zestien meter en dan meestal hard uit te halen naar doel, maar een derde doelpunt voor de rust bleef uit.

Verslag 2de helft

Aan de rust werd Wesley vervangen door Stijn en een licht geblesseerde Kenny De Munck door Hans De Block. In de tweede helft moest VK Trappen Steels toch nog iets trachten te forceren. Opnieuw was het echter FC Belsele dat het betere van het spel had en Trappen Steels hoopte op een moment van Landerik of Tim. FC Belsele had met Giovanni Poppe een balvaste spits in het terrein gebracht die goed in de tang werd gehouden door Joeri. FC Belsele wou zekerheid bekomen van de drie punten en zocht snel naar een derde doelpunt. Veel dreiging kwam er vanaf de linkerflank, waarbij enkele korte knappe combinaties niet werden afgerond. VK Trappen Steels plaatste daar weinig tegenover. Landerik kon eens uithalen van net buiten de zestien meter, maar zijn schot miste kracht en precisie en werd klemvast genomen door de FCB doelman. De thuisploeg stond ook heel zenuwachtig te voetballen en ipv het spel over de grond te spelen werd er veel te veel met de lange bal gespeeld, die mede door de wind nooit op zijn bestemming aankwam. Daardoor leek het alsof de talrijk opgekomen supporters naar een tennismatch aan het kijken waren. Terug naar de wedstrijd waar Kristof Vincke nog steeds alle gevaar elimineerde, maar een schoonheidsfoutje van de in streepjes uitgedoste doelman zorgde bijna voor de 1-3, maar het geloste leder werd nog tijdig geëlimineerd. Aan de andere kant kreeg Tim vrijspel in de grote rechthoek van de bezoekers, maar helaas bereikte zijn voorzet geen vrijstaande medespeler(s) aan de tweede paal. Ondertussen kwam Dirk een sterk spelende Dieter Claus vervangen op de rechtsachter positie. Dirk mocht meteen zijn snelheid meten met een FC Belsele speler, maar ondanks een aantal weken van inactiviteit liet Dirk zich niet ringeloren. FC Belsele bleef druk zetten en een knap schot naar de korte hoek werd knap gestopt door...Kristof. FC Belsele mocht deze keer zelfs tot in de zestien meter combineren, maar het laatste afspeelpunt werd steeds in de kiem gesmoord door de thuisploeg. Een tiental minuten voor tijd kreeg Trappen Steels een reuzekans wanneer Landerik de zestien meter binnendringt en zijn schot naar de verste hoek prachtig uit doel wordt geranseld door FC Belsele doelman Tomaso Thierens. Voor de talrijk opgekomen FC Belsele supporters werd het nog nagelbijten, maar uiteindelijk blies de scheidsrechter na 6minuten blessuretijd de wedstrijd ten einde.

Nabeschouwing

FC Belsele is samen met FC The Cup ongetwijfeld de beste ploeg uit de reeks en staat dan ook verdiend op kop van de rangschikking. VK Trappen Steels was vandaag een maatje te klein, maar is ook nooit in zijn spel gekomen, of kunnen komen, dit mede door een sterk Belseels blok, maar ook wel door eigen toedoen en veel te veel de lange en hoge ballen te opteren. In het klassement blijft het, buiten nummer 1 en 2, haasje over springen. Zo verliest Trappen Steels door deze nederlaag in één klap vier plaatsen in het klassement (van 3 7). De tweede afdeling is een leuke reeks waarbij alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn en iedereen van iedereen kan winnen. Volgende week wacht er alweer een aartsmoeilijke wedstrijd, dit keer op verplaatsing naar Real Heibos in Zele. Allen op post om nog eens de drie punten te pakken !

(Stijn Van Buynder)