Beker - Terugronde 1ste ronde | 05/09/2009 | 14:30 | Scheidsrechter: Ronny Oosterlinck | Terrein Trappen Steels

VK Trappen Steels

  1-5

FC Briel-potstampers

Opstelling

 Joeri 

Dieter Steven V.H. Jenny Geert

Kevin Christopher Steven R. Stijn 

Landerik Stefan

Wissels

45' Christopher (→ Dirk)

Scoreverloop

10" X (0-1),  10' X (0-2),  20' X (0-3),  35' Landerik (1-3),  50' X (1-4),  65' X (1-5)

 

Verslag

Voorbeschouwing

VK Trappen Steels staat voor twee thuiswedstrijden tegen FC Briel-Potstampers. In de terugwedstrijd van de bekercompetitie moest VK Trappen Steels trachten een 2-1 achterstand op te halen. Voor de tweede week op rij heeft VK Trappen Steels alweer veel moeite om aan genoeg spelers te geraken.

Opstelling

Coach Bert moest alweer door tal van afwezigen een opstelling op het bord zien te krijgen. Landerik is na een week schorsing terug op het appel en begon traditiegetrouw in de spitspositie, geflankeerd door supersub Stefan. In het middenveld stonden, door de afwezigheid van Wesley en Gunther, Christopher en Steven Raes geposteerd. Joeri, die deze week een lelijke val maakte met de mountainbike en daardoor duidelijk was getekend op handen en benen, was door de afwezigheid van Kristof Vincke het sluitstuk van de ploeg. Voor de wedstrijd werd hij goed ingetapet door de enige reserve op het scheidsrechterblad: Dirk.

Verslag 1ste helft

VK Trappen Steels incasseerde onmiddellijk van bij het begin van de wedstrijd een doelpunt. Een bal geraakte niet weg op het middenveld waardoor een Briel speler vrij spel kreeg richting Trappen Steels doel. Deze aarzelde niet en schoot na nog geen 10 seconden voetballen de 0-1 op het bord. Dit moet zowat het snelste tegendoelpunt geweest zijn dat Trappen Steels ooit incasseerde. FC Briel-Potstampers had duidelijk een aantal gevaarlijke pionnen achter de hand gehouden om de terugwedstrijd aan te vatten. In de beginfase kreeg de Trappen Steels achterhoede moeilijk grip op de vinnige Briel aanvallers. VK Trappen Steels kon weinig brengen in de beginfase van de eerste helft. Een mooie voorzet van Steven Van Haute werd door iedereen gemist aan de tweede paal. Iets voor het kwartier kreeg VK Trappen Steels meteen een tweede tegentreffer te slikken: 0-2. De bezoekers speelden prima voetbal en de thuisploeg probeerde wel een aantal keren tegen te prikken. Stijn kon eens de buitenspelval omzeilen, maar een Briel verdediger kwam in de zestien meter nog goed tussenbeide. Wanneer Trappen Steels beter in de wedstrijd kwam moest een geteisterde Joeri zich voor een derde maal omdraaien. Op een mooie aanval van de bezoekers werd en briel aanvaller eerst nog getorpedeerd in de 16-meter, maar een medespeler was goed gevolgd en tikte de niet eens zo overdreven 0-3 tegen de netten. De thuisploeg moest nu nog vijfmaal scoren om de volgende ronde van de beker te bereiken. Steven Van Haute kon eens infiltreren in de zestien meter, maar een Briel verdediger kwam nog goed tussenbeide waardoor de poging van de Trappen Steels interim kapitein makkelijk klemvast werd genomen door de Briel doelman. De thuisploeg kon nog net voor de rust milderen tot 1-3, wanneer Landerik een strafschop uitlokte en deze zelf benutte.

Verslag 2de helft

De bezoekers uit Buggenhout waren in vergelijking met vorige week een pak sterker. In de tweede helft gingen ze voort op hun elan. Bij de thuisploeg waren ondertussen een aantal slachtoffers gevallen, waaronder Landerik, Steven Raes en Geert, maar omdat Trappen Steels slechts beroep kon doen op n enkele reserve speler moesten deze spelers nog 45 minuten het beste van zichzelf geven. Ondertussen was Steven Van Haute opgeschoven naar het middenveld en nam Jenny zijn plaats over op de libero. FC Briel-Potstampers ging naarstig op zoek naar meer treffers en werd reeds kort na de rust beloond met een vierde doelpunt: 1-4. Bij VK Trappen Steels probeerde Landerik het een aantal keren vanop afstand, maar echter zonder succes. Halfweg de eerste helft kreeg een Briel speler de bal toegespeeld in de zestien meter, waarna deze alle tijd en ruimte kreeg om de 1-5 tegen de netten te prikken. Ondertussen hadden de Buggenhoutenaars ook nog tweemaal tegen de doelpaal getrapt. De vinnige Briel aanvallers konden een aantal keren penetreren tot binnen de zestien meter, waarbij deze een aantal keren serieus werden aangetikt, maar de scheidsrechter blies vooralsnog niet voor penalty. VK Trappen Steels knutselde weinig of niets in elkaar in de tweede helft. De beste kans werd door Steven Van Haute van dichtbij over doel gekopt. Even later een mooi n-tweetje van de bezoekers, maar eens voor doel werd er nogal nonchalant met het leder omgesprongen. Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers waar ze recht op hadden: een penalty. Om de Briel doelman uit zijn zomerslaap te halen werd deze opgeroepen om het leder vanop de zestien meter, voor een geestrijke bak bier, in doel te plaatsen. De groene Briel-doelwachter stond oog in oog met de al even groene uitgedoste Trappen Steels doelman, maar zijn plaatsbal ging een halve meter over doel. Geen zesde doelpunt voor de bezoekers, maar wel een bak godendrank in de plaats. Een vijftal minuten later verloste een goed leidende scheidsrechter, Ronny Oosterlinck, de thuisploeg uit zijn lijden.

Nabeschouwing

VK Trappen Steels heeft een barslechte wedstrijd gespeeld en mag blij zijn dat de cijfers nog licht uitvallen. FC Briel-Potstampers was in tegenstelling tot vorige week een klasse sterker dan VK Trappen Steels. En van de weinige lichtpunten bij VK Trappen Steels was rechterflankspeler Kevin Van Haute. De thuisploeg zal volgende week, hopelijk met een ruimere kern aan spelers, uit een andere vaatje moeten tappen wil het een goede competitiestart nemen. Niet vergeten dat het woensdag 12 september een algemene vergadering is op het terrein van Trappen Steels, dit aansluitend na onze training. Allen op post!

(Stijn Van Buynder)