Beker - Heenronde 1ste ronde | 29/08/2009 | 15:00 | Scheidsrechter: Joris Dullaert | Terrein FC Briel

FC BRIEL-POTSTAMPERS

  2-1

VK Trappen Steels

Opstelling

 Kristof 

Dieter • Steven V.H. • Jenny • Joeri 

Christopher • Wesley • Steven R. • Geert 

Stijn • Hans

Wissels

/

Scoreverloop

25' Stijn (0-1),  65' X (1-1),  80' X (2-1)

 

Verslag

Voorbeschouwing

De Walivo competitie start traditiegetrouw met een bekerwedstrijd. Nieuw dit jaar is dat men voor de eerste ronde, die gespeeld wordt tussen ploegen uit tweede en derde afdeling, werkt met heen - en terugwedstrijden. FC Briel-Postampers kwam uit de bokaal en dus stond er een verre trip naar Buggenhout op het programma. Als dan ook nog eens de competitiekalender werd vrijgegeven, waarin de eerste competitiewedstrijd thuis tegen FC Briel-Potstampers werd geprogrammeerd spreekt men LOTR gewijs van een onvervalste trilogie.

Opstelling

Door tal van afwezigen moest coach Bert sleutelen in de opstelling. De beide spitsen Landerik en Tim tekenden niet present, waardoor een onuitgegeven spitsenduo, Hans en Stijn, hun kans mochten grijpen. De flankspelers waren Geert & Christopher, centraal stonden kilometervreters Steven Raes en Wesley. Achterin stond zo goed als de type verdediging.

Verslag 1ste helft

Net zoals de bezoekers kon de thuisploeg niet rekenen op een ruime kern aan spelers, slechts 12 spelers stonden op het scheidsrechterblad genoteed. Deze reservespeler voor de thuisploeg kwam al snel van pas, want na nog geen 10 minuten voetballen moest één van hun spelers de strijd staken. VK Trappen Steels had het in de openingsminuten moeilijk, maar echte kansen voor de thuisploeg bleven uit. Een schot van een 20-tal meter ging een dikke meter naast de kooi van doelman Kristof. Geleidelijkaan kwamen de roodgroenen beter in de wedstrijd. De thuisploeg probeerde altijd vanachter uit het spel op te bouwen, maar meer dan eens bracht dit risico's met zich mee. Zo kon het leder rondom de grote rechthoek ontnomen worden, waardoor Hans in schietstelling werd gebracht, maar het vizier van de interim-spits stond nog niet op scherp. Even later haalde Wesley uit van net buiten de rechthoek, maar zijn poging ging een halve meter naast de verste paal buiten. Diezelfde Wesley kwam in de loop van de eerste helft nog goed weg wanneer een handsbal in de Trappen Steels zestien meter niet door de scheidsrechter werd opgemerkt. VK Trappen Steels voerde halfweg de eerste helft meer druk naar voren en dat loonde. Stijn werd door Hans aangespeeld in de zestien meter, kapte zich vrij en schoot met de punt van de schoen de bal in de verste hoek binnen: 0-1. Even later omzeilde Hans de buitenspelval, maar in twee tijden kon hij de Briel doelman niet kloppen. Wesley demonstreerde zijn loopsnelheid en slalomcapaciteiten door vanop eigen rechterflank er iedereen af te lopen en daarna met een centrale infiltratie een aantal Briel verdedigers in de maling te nemen, maar zijn poging eens voor doel werd jammerlijk genoeg knap gered met de voet door de Briel doelman. Een mooie actie van de Trappen Steels kapitein. VK Trappen Steels ging nog voor de rust verder op zoek naar een tweede doelpunt. Op assist van doelman Kristof Vincke zag Stijn Van Buynder zijn lob over de Briel doelman over de dwarsligger botsen. Net voor de rust behoedde Christopher zijn ploeg ook nog van de gelijkmaker door een bal van de lijn te keren.

Verslag 2de helft

Aan de start van de tweede helft moest de thuisploeg het stellen met een speler minder, waardoor zij nog 45 minuten vol aan de bak moesten. Bij VK Trappen Steels stonden logischerwijs dezelfde 11 spelers aan de start van de tweede helft. Een numerieke minderheid aan tegenspelers zorgt om één of andere onduidelijke reden altijd voor problemen. FC Briel Potstampers had het betere van het spel en verzorgde vanachter uit altijd voor een prima opbouw, echter bleven doelrijpe kansen uit. VK Trappen Steels kreeg na een tiental minuten in de tweede helft een penalty in cadeauverpakking, nadat een correcte tackle op Geert foutief werd ingeschat door de scheidsrechter. Hans nam het cadeau niet in dank aan en plaatste de penalty binnen het bereik van de bonkige Briel doelwachter. Even later nonchalance in de achterhoede van de Briel verdediger, wanneer Stijn een slechte terugspeelbal richting doelman kan ontmeesteren. Maar de mogelijkheid om een geruststellende 0-2 op het bord te brengen spatte uiteen op de buitenkant van de paal. Een doelpunt van Wesley werd ook nog terecht afgekeurd nadat Dieter nogal flagrant de Briel doelman neertrekt. Naarmate de wedstrijd vorderde begon de thuisploeg meer en meer in zijn kansen te geloven. Halverwege de tweede helft hing de 1-1 tegen de touwen. Een Briel aanvaller kapte zich mooi vrij in de zestien meter en schilderde het leder met links in de bovenhoek. De thuisploeg verdiende door zijn geleverde spel zeker en vast een doelpunt. VK Trappen Steels kreeg door het risicovolle spel van de thuisploeg zeker en vast nog mogelijkheden, maar miste met Tim en Landerik toch wel zijn stabiele spitsenduo. Een tiental minuten voor tijd kreeg VK Trappen Steels het deksel op de neus wanneer een Briel speler in de zestien meter vrij spel kreeg en met een hoog schot de 2-1 op het scorebord bracht. VK Trappen Steels kreeg daarna nog tal van mogelijkheden om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen. Een doelpunt van Stijn werd afgekeurd wegens buitenspel en een poging van Geert werd van dichtbij gestuit door de thuisdoelman.

Nabeschouwing

Gezien het spelbeeld, inzet en voetballend vermogen in de tweede helft heeft FC Briel-Potstampers verdiend gewonnen. VK Trappen Steels heeft voornamelijk in de eerste helft een aantal prima mogelijkheden niet benut. Volgende week wacht een herkansing in de terugwedstrijd op het terrein van Trappen Steels.

(Stijn Van Buynder)