COMPETITIE - Speeldag 27

29/03/2008 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

1-5

sk vlierkouter

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Jenny • Kris • Joeri   M.- Stijn • Dirk • Wesley • Kenny  A.- Tim • Steven

Wissels

60' Dirk (→ Stefan)

Scoreverloop

20' X (0-1),  30' Dirk (1-1),  50' X (1-2),  60' X (1-3),  70' X (1-4),  75' X (1-5)

 VERSLAG

VK Trappen Steels vertoefd vier speeldagen voor het einde van het seizoen nog steeds in de gevarenzone. Met FC Bospark & FC Fortuna in het kielzog zou VK Trappen Steels toch nog een aantal punten moeten bijeensprokkelen om zich te redden van de degradatie. De overtuigende winst tegen FC Briel-Potstampers had de nodige push gegeven bij de Trappen Steels spelers. VK Trappen Steels moest vandaag wel SK Vlierkouter opzij zien te zetten. Met de verloren 5-1 heenwedstrijd in gedachte leek dit alvast geen gemakkelijke opdracht te worden. De Hammenaars zitten nog volop in titelkoers en kunnen zich momenteel geen puntenverlies veroorloven. VK Trappen Steels mist alweer een enorme hoeveelheid aan spelers wegens allerlei redenen. Topscorer Landerik was door zijn rode kaart tegen Real Heibos één speeldag geschorst . Pascal, Geert en Steven Raes zijn nog steeds geblesseerd, en Hans en Christopher hadden werkverplichtingen. Daardoor kon spelerscoach Dirk slechts rekenen op een 12-koppige kern, met Stefan als reserve. De Hammenaars konden wel rekenen op een ruime hoeveelheid aan spelers én supporters. De enorme hoeveelheid regen, sneeuwnat en allerlei andere neerslag hadden het Trappen Steels plein omgedoopt in een sompige brij.

Met een felle tegenwind mocht SK Vlierkouter de wedstrijd aanvatten. Met een schot vanuit de tweede lijn staken zij reeds in de openingsminuten een eerste keer de neus aan het venster. SK Vlierkouter voerde heel hoog de druk op, maar dé beste kans in het openingskwartier viel aan Trappen Steels zijde. Kenny bracht in de zestien meter heel mooi Tim in schietpositie, maar de Trappen Steels spits verloor een beetje zijn evenwicht waardoor zijn schot een half meter over doel vloog. Een dot van een kans tegen een heel gesloten Vlierkouter verdediging. SK Vlierkouter beschikt over een heel goed voetballend compartiment waarbij de flanken meer dan eens benut werden. Eens in de zestien meter werd het nodige gevaar door de Trappen Steels verdediging geëlimineerd. Iets over het kwartier slalomde een Vlierkouter speler doorheen de Trappen Steels defensie. Met een mooie plaatstbal van net binnen de zestien meter zette hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg kwam er voetballend heel sporadisch eens uit. Zo kon Wesley de hele linkerflank eens in de vernieling lopen, maar door de slechte staat van het veld kon hij de vrijstaande Tim niet bereiken.

De bezoekers bleven met dezelfde aanvalsdrift voortgaan op zoek naar nog meer doelpunten. Bijna kregen zij loon naar werken, maar de onderkant van het doelkader hield de 0-2 van het bord. Op het halfuur kreeg VK Trappen Steels een vrijschop iets over de middellijn. Kris bracht de bal tot in de zestien meter, waar de Vlierkouter doelman het leder uit de handen loste. Spelerscoach Dirk was er als de kippen bij om de simpelste goal uit zijn carrière binnen te duwen. Zo stond het bij de rust toch wel verrassend 1-1 gelijk. VK Trappen Steels moest nog 45 minuten aanvalsgolven trachtten te weren. Aan het begin van de tweede helft konden een aantal Vlierkouter spelers tot in de zestien doordringen, waarbij zij al dan niet foutief werden afgestopt. Tot tweemaal toe claimden de Hammenaars een penalty, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Wanneer even later Kris een duidelijk correcte tussenkomst uitvoerde in de zestien meter blies de scheidsrechter, tot ontsteltenis van de thuisploeg, wél voor een penalty. SK Vlierkouter liet deze kans niet onbenut en klom na 10 minuten in de tweede helft op een 1-2 voorsprong. Dit was de voorbode voor nog meer doelpunten aan het adres van de Hamse ploeg.

Zo kon even later de Vlierkouterse rechterflankspeler van net buiten de zestien meter met een botsend schot doelman Kristof te grazen nemen. De middenvelders van VK Trappen Steels beleefden een bijzonder moeilijke namiddag. Zo konden zij de Trappen Steels aanvalslinie weinig of niet in stelling brengen. Dé beste kans voor Trappen Steels kwam ironisch genoeg nog van het hoofd van een Vlierkouter speler, die bijna zijn eigen doelman verschalkte. SK Vlierkouter kwam in het laatste deel van de tweede helft nog tweemaal aan scoren toe. Eerst kon een Vlierkouter speler alleen de zestien meter binnendringen, en met een hoge plaatstbal de 1-4 op het bord brengen. Een tiental minuten voor tijd werd het nog ware afstraffing voor de thuisploeg wanneer doelman Kristof in de korte hoek werd verslagen. Het moet al geleden zijn van de thuiswedstrijd tegen FC Fortuna dat Trappen Steels zo'n moeilijke namiddag beleefde. SK Vlierkouter neemt in zijn titelstrijd drie heel belangrijke punten mee naar Hamme. Voor VK Trappen Steels zal het nog bibberen worden tot het einde om zich te handhaven in de tweede afdeling. Het zullen nog drie echte 'cup' wedstrijden worden tegen RIF, Milano & Donkere Wolk. Te beginnen over 14 dagen op verplaatsing naar Nieuwkerken tegen Athletic RIF.

- Stijn Van Buynder -

Terug