COMPETITIE - Speeldag 16

22/12/2007 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

1-2

fc De stille vrienden

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Jenny • Kris • Joeri   M.- Stijn • Dirk • Wesley • Steven R.  A.- Tim • Steven

Wissels

45' Dirk (→ Pascal D.H.),  60' Kris (→ Geert)

Scoreverloop

55' X (0-1),  70' Wesley (1-1),  80' X (1-2)

 VERSLAG

Uit de heenronde kon VK Trappen Steels slechts 11 punten bijeen sprokkelen. In de terugronde, die vandaag van start ging, moesten er dus dringend punten worden gepakt. FC De Stille Vrienden kon in de heenronde op een zomerse zwoele namiddag de drie punten in Kastel houden. Andere weersomstandigheden voor vandaag waar de ondergrond de grootste spelbreker ging worden. De temperaturen bevonden zich de voorbije dagen meermaals rond het vriespunt, wat het terrein er beenhard deed bijliggen. Even leek er voor de aanvang van de wedstrijd de twijfel te rijzen of de wedstrijd al dan niet kon doorgaan. De scheidsrechter besloot na de nodige terreininspectie de wedstrijd te laten doorgaan. Het was dus zoeken naar het ideale schoeisel en de spelers met 'stabiels' leken bij deze ondergrond het best uit de voeten te komen. De thuisploeg kon niet rekenen op topscorer Landerik, daardoor werd middenvelder Steven naast Tim in de spits opgesteld. Steven Raes stond, wegens afwezigheid van Christopher en Kenny, op de positie van rechtermiddenvelder.

Al van bij de eerste spelminuten werd het duidelijk dat niet de best voetballende ploeg zou winnen, maar wel de ploeg die zich het beste aanpaste aan de ondergrond. FC De Stille Vrienden leek zich hier het best aan aan te passen. Met hun grote stevige centrale middenvelder creëerden zij veel openingen, maar konden zij keeper Kristof weinig of niet verontrusten. Een aantal hoekschoppen werden afgedwongen, maar zonder enig doelgericht succes. Aan de andere kant ontsprong er een mooie combinatie tussen Stijn en Wesley, maar die laatste kon zijn voet niet goed genoeg tegen de bal plaatsen. Een kwartier ver in de eerste helft kregen de bezoekers een reuzekans. Een Stille Vriend kon de buitenspelval omzeilen, maar trof op zijn weg naar doel een goed anticiperende Kristof. De herneming werd opnieuw knap gepareerd door de jonge Trappen Steels doelman. Buiten het zoeken naar het nodige evenwicht, wat soms tot grappige taferelen leidde, werd het een teleurstellende eerste helft. 0-0 was de logische ruststand.

Pascal D.H. mocht aan het begin van de tweede helft Dirk vervangen. Even later kwam Geert in de ploeg voor Kris. VK Trappen Steels moest proberen de nodige dreiging te brengen wou het de drie punten nog eens in eigen huis houden. Aan het begin van de tweede helft kon het al snel in de achtervolging gaan. FC De Stille Vrienden konden de buitenspelval omzeilen. Een Stille Vriend bleef heel koelbloedig voor doel en plaatste de bal in de korte hoek voorbij Kristof. 0-1, de thuisploeg voor een bijna onmogelijk opdracht. Toch manifesteerde de thuisploeg zich een stuk beter in de tweede helft. Steven werd diepgestuurd richting bezoekend doel. Hij plaatste de bal met het hoofd over de doelman, maar de scheidsrechter blies het doelpunt af wegens buitenspel. Luttele minuten later zette Wesley zich sterk door langs de rechterflank. Hij kon Steven bedienen, die van heel dichtbij de bal over de goal plaatste. De thuisploeg kreeg zo dé kans om op gelijke hoogte te komen.

Halfweg de tweede helft kreeg Wesley vanop het middenveld de bal in de voeten gespeeld. Hij haalde met een linkse punter uit vanop zo'n 20 meter. De Stille Vriend doelman strekte zijn arm nog uit, maar de bal verdween mooi in het hoekje. Een mooi doelpunt van middenvelder Wesley, die zijn teller nu reeds op 10 doelpunten brengt. De thuisploeg kon echter niet lang van de gelijkmaker genieten. De Stille Vrienden zetten een mooie aanval op, die eindigde aan de grote baklijn waar een Stille Vriend met een grondscherend schot doelman Kristof kon verschalken. 1-2, de thuisploeg nam nu risico's achteraan door man op man te spelen. Jenny, maar vooral Joeri lieten vandaag zich niet in de luren leggen en speelden een sterke verdedigende wedstrijd. De thuisploeg bleef de gevarenzone van de Stille Vrienden opzoeken. Wesley kon bijna een tweede maal scoren, maar hij kon de bal in de grote baklijn niet meegraaien naar doel. Zo begint VK Trappen Steels de terugronde met alweer een verlieswedstrijd. Volgend weekend is Trappen Steels vrij. Daarna staan er met FC Kanaries en FC Bospark tweemaal een zespuntenwedstrijd op het programma. Iedereen weet wat er te doen staat..

- Stijn Van Buynder -

Terug