COMPETITIE - Speeldag 20

19/01/2008 - 14h30

RED STAR 93

2-1

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter Jenny Dirk Joeri   M.- Stijn Kris Wesley Kenny  A.- Landerik ▪ Tim

Wissels

45' Kristof (→ Steven V.H.)

Scoreverloop

10' Landerik (0-1),  70' X (1-1),  85' X (2-1)

 VERSLAG

De wedstrijd van vorige speeldag thuis tegen FC Bospark bracht terug geloof in eigen kunnen bij de Trappen Stelers. Vandaag stond de verplaatsing naar Red Star 93, de vice kampioen van vorig seizoen in 3de reeks, op het programma. In de heenronde kreeg Trappen Steels een fameuze pandoering te verwerken tegen een sterk spelend Red Star 93. De laatste weken lijkt deze ploeg op een zwalpend schip door maar liefst 21 doelpunten op drie wedstrijden te incasseren. Bij de bezoekers alweer een resem afwezigen. Geert, Christopher, Steven Raes en Stefan waren niet van de partij. Daardoor was Steven V.H. de enige bankzitter bij de bezoekers. Pascal stond, wegens een lichte blessure, zijn ploeg aan te moedigen langs de zijlijn. Vorig jaar eindigde Red Star 93 op een puntje van de kampioenentitel. De wedstrijden tussen deze ploegen zijn daardoor altijd op het scherpst van de snee. Kenny is volledig hersteld van zijn blessure en begon op de positie van rechtsmidden. Kris stond samen met Wesley centraal op het middenveld geposteerd. Landerik, die volop in de examens zit, was weer van de partij voor een verzetje.

VK Trappen Steels won de toss voor de start van de wedstrijd. Er kwam meteen dreiging van de kant van de bezoekers uit Belsele. Na een vijftal minuten kon Tim, in combinatie met Kenny, de bal voor doel brengen. De keeper kon tussenbeide komen, maar de bal kwam in de voeten van topscorer Landerik die de 0-1 tegen de netten kon duwen. VK Trappen Steels meteen op rozen. Even later kon de nummer 10 van Red Star 93 zich doorzetten in de zestien meter. Met een lob trachtte hij doelman Kristof te verschalken, maar zijn doelpoging ging voorlangs. VK Trappen Steels speelde een goed georganiseerde eerste helft en probeerde er met snelle prikken uit te komen. Red Star 93 was nog een schim van de ploeg die in de Bergstraat zo overtuigend kwam winnen. Landerik kon zich nog eens doorzetten in de zestien meter, maar hij kon niet genoeg kracht achter zijn kopbal plaatsen. Iets voor de rust zette een Red Star 93 speler zich door op doelman Kristof. De Trappen Steels doelman werd geraakt aan de oogkas en moest vroegtijdig het terrein verlaten. Kris nam zijn plaats in doel over. Bankzitter Steven nam daardoor de plaats in van Kris op het middenveld.

Nog 45 minuten moest VK Trappen Steels de lijn van in de eerste helft trachten door te trekken. Reeds in de openingsminuten kon Tim zich langs de linkerflank doorzetten. Met een resem knappe, korte draaibewegingen zette hij zijn rechtstreeks opponenten in de wind. Hij vond niet direct een aanspeelpunt en besloot daardoor vanuit een moeilijke hoek te schieten, echter zonder succes. De nummer tien van Red Star 93 kon zich niet manifesteren in de wedstrijd, dit te danken aan een heel sterk spelende Dieter. Een tien minuten ver in de tweede helft wanneer Stijn zich kan doorzetten richting Red Star doel. Hij probeerde Tim aan te spelen, maar alleen doorgaan was hier een betere optie geweest. Luttele minuten later kon Stijn zich wel alleen doorzetten naar Red Star doel. Eens alleen voor de doelman was de afwerking van een bijzonder zwak niveau. De Trappen Steels linkermiddenvelder zal dringend eens op cursus moeten bij topscorer Landerik. De wedstrijd haspelde voort en doordat de bevrijdende treffer uitbleef bleef Red Star hopen op de gelijkmaker. Op een hoge bal werd interim-doelman Kris geklopt met het hoofd, maar Dirk was heel attent en knikte de bal vanonder het doelkader.

Een twintigtal minuten voor tijd kwam Red Star 93 met een nodige portie geluk op gelijke hoogte. Op een aanval via de rechterflank werd het leder voor doel getrokken waar de bal ongelukkig in eigen doel werd gedevieerd. VK Trappen Steels kreeg een mentale tik, want op dat moment speelde het collectief sterk. Dirk kon op vrijschop zijn linker nog eens bovenhalen, maar de Red Star keeper lag op de goede plaats. Aan de andere kant ook een vrijschop voor de thuisploeg. Kris was heel attent en tikte de bal mooi uit de rechterbovenhoek. VK Trappen Steels leek op een gelijkspel af te stevenen, maar een vijftal minuten voor tijd legde de scheidsrechter de bal op de stip voor vermeend handspel van een Trappen Steels speler. De nummer tien van Red Star 93 bleef rustig en plaatste de winnende treffer tegen de touwen. VK Trappen Steels kon niet meer uitbreken en verliest daardoor drie hele dure punten. Een sterke collectieve prestatie werd niet beloond, waardoor de tegenstander de drie punten op een diefje wegkaapt. Volgende week met dezelfde mentaliteit thuis tegen Eendracht Familia, maar hopelijk deze keer eens met het geluk aan de zijde van Trappen Steels.

- Stijn Van Buynder -

Terug