COMPETITIE - Speeldag 26

15/03/2008 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

4-0

fc briel-potstampers

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Jenny • Kris • Joeri   M.- Stijn • Christopher • Wesley • Kenny  A.- Tim • Landerik

Wissels

60' Kris (→ Dirk)

Scoreverloop

15' Landerik (1-0),  65' Landerik (2-0),  70' Wesley (3-0),  85' Tim (4-0)

 VERSLAG

VK Trappen Steels moest vandaag alweer vol aan de bak. Met nog vijf competitiewedstrijden voor de boeg moesten er toch nog de nodige punten worden geraapt om benarde situaties te vermijden. De tegenstander voor vandaag, FC Briel Potstampers, vertoeft al geruime tijd in de middenmoot van het klassement. Voor de mannen van Buggenhout staat er dus in het competitieslot weinig of niets meer op het spel. In de heenronde liep VK Trappen Steels tegen de zwaarste nederlaag van het seizoen aan. Het kon in de eerste helft gelijke tred houden met de Buggenhoutenaars, maar werd in de tweede helft compleet overdonderd. Na negentig minuten stonden zware 7-1 cijfers op het bord. De thuisploeg kon dus vandaag een revanche nemen voor de grootst opgelopen nederlaag van het seizoen. De tegenstander had een ruime kern aan spelers, die ruim voor het wedstrijdbegin al het nodige tiktak voetbal op de mat brachten. De thuisploeg daarentegen strompelde een kwartier voor het wedstrijdbegin op de hobbelige grasmat om al dat moois te aanschouwen. Bij VK Trappen Steels alweer een hele reeks afwezigen wegens diverse redenen. Enkel Dirk hield zich, wegens diverse kwaaltjes, langs de zijkant om eventueel in de loop van de tweede helft, indien nodig, de gelederen te versterken. Onder een ronduit prachtige, bloedhete (winter)zon werd de wedstrijd op gang geschoten. De eerste tien minuten van de wedstrijd werden licht gedomineerd door de Buggenhoutenaars. Hoewel zij geen echte uitgespeelde kansen kregen, lieten zij wel zien over de nodige capaciteiten te bezitten om de thuisverdediging opnieuw pijn te doen. Kris stond echter met Jenny voor zich uitstekend te anticiperen waar nodig.

Na die moeilijke openingsfase begon VK Trappen Steels beter te voetballen. De flanken werden steeds centraal vanuit het middenveld heel goed bediend door Wesley en Christopher. Onderstaand verslaggever kon de bal meenemen op de linkerflank, en kon alleen op doel afstormen. De linkerflankspeler werd duidelijk gehinderd door een bezoekende verdediger, maar de scheidsrechter liet het spel doorgaan zodat Landerik moederziel alleen voor de Briel doelman de 1-0 op het bord kon brengen. Aan de overkant een mooie center van een Briel speler richting de tweede paal. Een Briel spits kon staalhard de bal naar doel koppen, maar Trappen Steels doelman Kristof redde prachtig met de voet. Een aanstormende Briel speler kwam een halve voet tekort om de wederkerende bal tegen de touwen te jagen. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer Trappen Steels de wet dicteerde. In een dol halfuur werden tal van mooie kansen de nek omgewrongen. Een voorzet vanop de rechterflank werd door iedereen gemist kort voor doel. Christopher kon het leder meegraaien aan de achterlijn, maar vond geen aanspeelpunt. Doelman Kristof schoot even later een bal over de Briel verdediging, die duidelijk niet bij de pinken was. Landerik kon in steun van twee Trappen Steels spelers in de rug moederziel alleen op de bezoekende doelman afgaan. De Trappen Steels spits had iets heel moois in gedachten door op de botsende bal een lobje over de doelman te versturen. De bal ging over de doelman, maar helaas voor de thuisploeg ook over het doelkader. Een zeldzame misser van de Trappen Steels spits.

Even later ontfutselde opnieuw Landerik het leder van een Briel verdediger. Hij kon alweer het Briel doel bestoken, maar vanuit een scherpe hoek plaatste hij de bal voorlangs. Zoals zo vaak dit seizoen laat de afwerking het op belangrijke momenten afweten bij Trappen Steels. Heel clichégewijs valt dan meestal het doelpunt aan de andere kant. Wanneer een Briel speler het leder mocht meegraaien tot in de zestien meter trok Kris aan de noodrem door de doorgebroken speler foutief af te stoppen. Een penalty was het harde, maar heel correcte verdict voor de thuisploeg.  Zo leek VK Trappen Steels alweer af te stevenen op een fameuze opdoffer, maar dat was buiten doelman Kristof gerekend. De goed geplaatste penalty werd met de vingertoppen tegen de onderkant van het doelkader geduwd. De bal kwam op het hoofd van een Briel speler, maar doelman Kristof was opnieuw bij de pinken en klemde het leder stevig tussen de armen. Doelman Kristof etaleert opnieuw zijn klasse en geeft hierdoor zijn ploegmakkers net voor de pauze een stevige mentale opsteker. Na de pauze ging Trappen Steels op zoek naar de bevrijdende treffer. De thuisploeg was baas over de wedstrijd, en liet bij vlagen heel mooi voetbal op de mat brengen. Wesley kon net na de pauze door het hart van de Briel verdediging lopen en moederziel alleen op doel afgaan. Maar door een blijkbaar vervaarlijke hobbel op het terrein ging zijn poging huizenhoog over. Aan de andere kant kregen de bezoekers een aantal mogelijkheden op vrijschop. Eén daarvan verdween perfect in het hoekje, maar doelman Kristof was alweer heel goed bij de pinken.

De thuisploeg kreeg na een kwartier in de tweede helft waar het snakte: een tweede doelpunt. Kenny bediende Landerik in de zestien meter, die met een geplaatste bal de bezoekende doelman geen schijn van kans gaf. VK Trappen Steels op een ruim verdiende voorsprong. Wesley deed er even later nog een schepje bovenop door vanop zo'n 20 meter een banaanschot te versturen richting Briel doel. De Briel doelman kon niets meer doen dan al dat moois te aanschouwen en de 3-0 uit zijn netten te vissen. Niets dan glunderende kopjes bij de thuisploeg dat op een kwartier voor tijd de wedstrijd stevig in handen had. Wanneer even later een Briel speler wegens aanhoudend protesteren een tweede gele kaart kreeg, leek de thuisploeg de score nog te kunnen aandikken. Tim demonstreerde aan de rechterflank dat een Trappen Steels speler wel degelijk meer dan een barkruk voorbij kan gaan. Hij kon een aantal keren de bal voor doel brengen, maar eens in de zestien meter kon het leder niet in doel worden verlengd. Een vijftal minuten voor tijd kon de Trappen Steels spits alleen op doel afstormen. Aan het penaltypunt stonden opnieuw een aantal afspeelpunten, onder de vorm van Trappen Steels spelers, maar de spits besloot het deze keer zelf af te maken door het leder via de korte hoek in doel te schieten. VK Trappen Steels speelde a-bloc een prima wedstrijd. Het is heel fijn om te weten dat er, na de nodige pechwedstrijden, blijkbaar toch nog een wedstrijd winnend kan worden afgesloten. Het is ook voor de eerste keer dit seizoen dat Trappen Steels eens geen enkel tegendoelpunt slikt. Dikke pluim hiervoor aan Kristof en zijn verdedigend compartiment! Hopelijk over 14 dagen meer van dit alles in de thuiswedstrijd tegen SK Vlierkouter!

- Stijn Van Buynder -

Terug