COMPETITIE - Speeldag 29

19/04/2008 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

3-1

fc milano

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Steven • Kris • Joeri   M.- Stijn • Landerik • Wesley • Kenny  A.- Tim • Stefan

Wissels

45' Stefan (→ Hans)

Scoreverloop

20' Wesley (1-0),  65' Wesley (2-0),  75' X (2-1),  80' Landerik (3-1)

 VERSLAG

Met nog twee speeldagen op het programma heeft VK Trappen Steels nog minstens één puntje nodig om zich te handhaven in de tweede afdeling. Afgaande op het seizoensverloop zou een verlengd verblijf in de tweede afdeling meer dan verdiend zijn. FC Milano moest dan wel met lege handen terug richting Sint-Gillis-Waas worden gestuurd. Zeker geen gemakkelijke opdracht, wetende dat Milano zich geruime tijd manifesteerde aan de top van de klassering. Bij de thuisploeg een berg afwezigen: Dirk, Christopher, Jenny, Steven Raes, Geert en Pascal tekenden vandaag wegens diverse redenen niet present. Geert & Pascal kwamen hun teamgenoten geblesseerd aan de zijlijn toejuichen. Zij zijn in volle voorbereiding om er volgend seizoen een fameuze lap op te geven. Door de afwezigheid van een groot aantal verdedigende spelers moesten er een aantal veranderingen worden doorgevoerd in de opstelling. Zo moest Steven Van Haute zijn conditie op de proef stellen op de positie van voorstopper. Stefan vergezelde Tim (of omgekeerd) in de spitspositie. Wesley werd op zijn beurt vergezeld door topschutter Landerik, die een bank achteruit vloog. We zijn twee minuten ver in de wedstrijd wanneer thuisdoelman Kristof een ogenschijnlijk makkelijke hoge bal uit de lucht plukte. Blijkbaar stond de concentratie nog niet op zijn scherpst, want de jonge Trappen Steels doelman loste het leder in de kleine rechthoek. Een Milano speler was er als de kippen bij, om al even ogenschijnlijk, het leder makkelijk tegen de touwen prikken, maar de reguliere afmetingen van het doel voldeden niet om de Milano's op een 0-1 voorsprong te brengen. Hier kwam de thuisploeg bijzonder goed weg.

 VK Trappen Steels speelde tegen een moeilijk te ontwrichten tegenstander. Het was er bijlange niet aan te merken dat FC Milano een typische eindeseizoenswedstrijd afhaspelde. Toch kwamen er kansen aan de zijde van Trappen Steels. Een mooie aanval aan de linkerflank werd door Wesley voor doel getrokken, waar Landerik de doelman met het hoofd onder vuur nam. Even later een aanval langs de rechterflank waar Landerik op zijn beurt Wesley bediende in de zestien meter. De centrale middenvelder bleef koelbloedig en plaatste de bal mooi in het hoekje. FC Milano plaatste daar heel veel dreiging tegenaan, maar eens aan de zestien meter werd alle gevaar geneutraliseerd door een sterk spelende Kris, met een minstens even sterk spelende Steven in zijn vizier. De interim-voorstopper deed zijn werk naar behore, maar had fysiek een aantal moeilijk momenten. Dit werd meer dan gecompenseerd met zijn spelinzicht en steeds venijnige tussenkomsten. Een gele kaart op het halfuur was dan ook onvermijdbaar voor de nummer 14 van Trappen Steels. Op het halfuur nog een grote mogelijkheid aan de zijde van Milano, maar het voorzet/schot dwarrelde aan de tweede paal over de achterlijn. Iets voor de pauze kon Trappen Steels nog eens uitbreken richting Milano doel. Tim kreeg de bal aangespeeld in de zestien meter en bediende Stefan. Deze liet de kans niet onbenut en schoot het leder tegen de touwen, ware het niet dat de scheidsrechter het doelpunt afblies wegens buitenspel. Een vreemde beslissing van de man in het zwart, want Tim werd tijdens deze actie ook nog eens duidelijk neergehaald in de zestien meter.

Tijdens de rust werd Stefan, die een meer dan verdienstelijke partij speelde, vervangen door Hans. Na een gelijkopgaande eerste helft, met de beste kansen voor de thuisploeg, een ander beeld in de tweede helft. Bij VK Trappen Steels wegen de laatste loodjes bijzonder zwaar. De Trappen Steels middenvelders hadden er een fysiek zware eerste helft opzitten, en moesten in de tweede helft nog eens vol aan de bak. Stijn kon zijn ploeg al heel vroeg in de tweede helft hierbij terug de nodige ademruimte geven. De linkerflankspeler profiteerde van een aarzeling in de Milano achterhoede. Eens voor de doelman probeerde hij het met een halve lob, maar de bal hobbelde een dikke meter naast de goal. Even later een hoekschop voor FC Milano. De bal raakt niet weg in de zestien meter waardoor een Milano speler kon uithalen naar doel. Doelman Kristof was geklopt, maar gelukkig stond er nog een mannetje aan de eerste paal om het leder weg te werken. Enkele minuten later opnieuw FC Milano dat alleen richting doelman Kristof kon afgaan. De autoritaire Trappen Steels keeper kwam knap tussenbeide met de voet. De thuisploeg kwam onder druk te staan, maar rekende op een flits van Landerik en/of Tim om voor het nodige doelgevaar te zorgen. Zo begon Landerik aan één van zijn gekende slalommen. Hij verstuurde vanop de linkerflank de bal richting Milano doel, waar de bezoekende verdedigers geen rekening hielden met een aanstormde Wesley. De centrale middenvelder kon de doelman uitkappen en de 2-0 op het bord brengen!

FC Milano bleef na het doelpunt verder druk zetten op de Trappen Steels achterhoede, zoekend naar de aansluitingstreffer. Die leek al heel snel een feit, ware het niet dat de scheidsrechter twijfelachtig een Milano doelpunt afkeurde wegens handspel. Een dik kwartier voor tijd loonde de druk die Milano begon op te voeren. Steven, die overigens een excellente match speelde, schatte een hoge bal in de zestien meter verkeerd in waardoor zijn rechtstreeks opponent met het hoofd de bal kon binnenknikken. VK Trappen Steels leek even aangeslagen, maar nam even later alle twijfels weg. Tim deed hele mooie dingen aan de rechterflank en toverde een voorzet uit zijn wit schoeisel. Wesley liep goed weg naar de eerste paal waardoor Stijn de bal aan de tweede paal in de voeten kreeg. De linkermiddenvelder bediende op zijn beurt de aanstormde Landerik, die met een lage schuiver alle illusies bij de bezoekers wegnam. VK Trappen Steels speelde geen grootse match, maar neemt eindelijk zonder echt goed te spelen eens de drie punten. Deze punten leken heel belangrijk te zijn voor de strijd tegen de degradatie. Twee van onze rechtstreekse concurrenten nemen ook heel belangrijke punten, maar als het Walivo-reglement wordt gerespecteerd speelt Trappen Steels volgend seizoen opnieuw in de tweede afdeling. Maar alvorens aan volgend seizoen te denken is er volgende week nog de laatste wedstrijd van het seizoen op verplaatsing naar De Donkere Wolk. Wegens diverse redenen beloofd dit alvast een hele speciale wedstrijd te worden, dus laat ons het seizoen alsnog met een positieve noot afsluiten...allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug