COMPETITIE - Speeldag 23

16/02/2008 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

3-4

fc katasvilla

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter Jenny Dirk Joeri   M.- Stijn Steven Wesley Kenny  A.- Tim Landerik

Wissels

45' Dirk (→ Geert),  65' Steven V.H. (→ Stefan)

Scoreverloop

10' X (0-1),  20' Wesley (1-1),  25' X (1-2), 30' X (1-3), 35' X (1-4),  70' Landerik (2-4),  90' Kenny (3-4)

 VERSLAG

In de heenwedstrijd tegen Katasvilla moest VK Trappen Steels nipt de duimen leggen tegen de ploeg uit Sint-Niklaas. Een 0-1 voorsprong werd in de slotfase nog uit handen gegeven. Een beetje een verhaal dat zich dit seizoen al meermaals heeft herhaald. Vandaag moest het dan toch nog maar eens gebeuren voor VK Trappen Steels, dat de laatste weken zeker niet slecht speelt. Bij de thuisploeg alweer een heleboel afwezigen: Christopher, Hans, Steven Raes, Kris, en Pascal tekenden niet present. Die laatste twee waren wel aanwezig om hun ploeg aan te moedigen langs de (koude) zijlijn. De bezoekers bleken over heel wat motivatie te beschikken door een dik halfuur voor aanvang van de wedstrijd alle spieren van de nodige opwarming te voorzien. Bij de thuisploeg een heel ander beeld, waar de meeste spelers slechts luttele seconden voor aanvang van de match aanstalten maakten om zich op te warmen. Een hele mooie, warme winterzon scheen over de groene grasmat, die er alweer bijzonder slecht bij lag. Tal van vervaarlijke hobbels en putjes leken alweer een grote spelbreker te worden om mooi, verzorgd voetbal tentoon te spreiden.

FC Katasvilla schoot bijzonder snel uit de startblokken. Het eerste kwartier van de wedstrijd was de ploeg uit Sint-Niklaas baas over de wedstrijd. De Trappen Steels verdediging had een bijzonder vette kluif aan de sterke Katasvilla aanvallers. Dirk liet zich op snelheid in de zestien meter pakken, waar een Katasvilla aanvaller tegen de grond werd gewerkt. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de penaltystip. FC Katasvilla nam het cadeau in ontvangst en klom na 10 minuten op 0-1 voorsprong. VK Trappen Steels had dan nog weinig of geen dreiging voor het Katasvilla doel kunnen brengen. Tot Wesley de bal op het middenveld kon veroveren en zijn succes beproefde vanop afstand. De bal verdween met een heerlijke krul tegen de touwen! VK Trappen Steels iets over het kwartier op gelijke hoogte. De bezoekers leken niet aangeslagen en bleven de Trappen Steels defensie bestoken, met succes. Op een inworp aan de linkerflank kon een Katasvilla speler met het hoofd de bal in het doel werken. 1-2, de thuisploeg opnieuw op achtervolgen aangewezen.

Na deze opdoffer leek de thuisploeg het evenwicht te herstellen. Landerik kon eens uithalen van net buiten de zestien meter, maar de Katasvilla doelman hield de bal klemvast. Aan de andere kant toonde Katasvilla hoe het wel moest. Eerst kon een Katasvilla aanvaller op hoekschop met een buffelstoot de 1-3 op het bord brengen. Luttele minuten later schoot een Katasvilla aanvaller via een inworp aan de rechterflank heel knap de bal via de onderkant van de daklat tegen de touwen. VK Trappen Steels op nog geen vijf minuten knock-out geslagen. Nog voor de rust kon Dirk op vrijschop nog eens uithalen met zijn onvoorspelbare linker, maar de Katasvilla doelman was bij de pinken. In de tweede helft een ander beeld van de wedstrijd, waar de thuisploeg de wet dicteerde. FC Katasvilla teerde op de veilige voorsprong wat in eerste instantie ook leek te lukken. Tot Tim heel de rechterflank in de maling nam, en de bal voor doel kon brengen. Landerik stelde zich goed op in de zestien meter, en schoot de 2-4 tegen de touwen. Mooi doelpunt van de Trappen Steels aanvallers!

De thuisploeg leek terug in hun kansen te geloven. Tim kon eens uithalen van net buiten de zestien meter. De Katasvilla goalie hield met een kattensprong de aansluitingstreffer van het bord. Aan de andere kant kwam de thuisploeg goed weg, waar een carambole bal tegen de onderkant van het doelkader verdween. Voor de rest was VK Trappen Steels duidelijk baas over de tweede helft. Tim schilderde vanop de rechterflank de bal perfect op het hoofd van Stijn in de zestien meter. Maar zoals zo vaker dit seizoen laat de afwerking het afweten bij de linkermiddenvelder. De aansluitingstreffer leek uit te blijven, tot Geert op subtiele wijze Kenny bediende. Die laatste kon de zestien meter binnendringen, en plaatste via het hand van de Katasvilla doelman de aansluitingstreffer tegen de touwen. Een bijzonder late aansluitingstreffer, want helaas voor de thuisploeg blies de scheidsrechter even later voor het einde van de match. Zo verliest VK Trappen Steels alweer drie dure punten. Het zal kraken over twee weken in Moerbeke-Waas tegen rechtstreeks concurrent Excelsior De Kring. Allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug