COMPETITIE - Speeldag 18

05/01/2008 - 14h30

FC kanaries

3-2

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter • Jenny • Pascal • Joeri   M.- Stijn • Christopher • Wesley • Kenny  A.- Landerik ▪ Tim

Wissels

45' Christopher, Dieter, Stijn (→ Steven, Steven R., Geert)

Scoreverloop

15' Tim (0-1),  25' (1-1),  35' X (2-1),  85' Landerik (2-2),  90' X (3-2)

 VERSLAG

Het jaar 2007 was er voor VK Trappen Steels één om nooit meer te vergeten. De eerste kampioenentitel werd veroverd, en er kwam de langverwachte start in tweede afdeling. Hoewel de aanpassing naar de tweede afdeling nog lang niet loopt zoals verwacht. VK Trappen Steels bengelt al geruime tijd onderaan en moest voor de eerste wedstrijd in 2008 trachten zeer belangrijke punten te sprokkelen tegen het één plaats hoger gerangschikte FC Kanaries. In de heenwedstrijd behaalde VK Trappen Steels een nipte 3-2 overwinning, wat meteen de eerste drie punten van het seizoen opleverde. Bij de bezoekers maakte rechterflankspeler Kenny zijn rentree. Op training liet deze al zien aan zijn ploegmaats over een uitzonderlijk goede conditie te beschikken. Er kon ook nog eens geput worden uit een maximale kern van 15 spelers. Daardoor bleven Kris, die overigens vandaag zijn 38ste verjaardag vierde, en Dirk (lichte blessure) op de (koude) invallersbank hun ploeg aanmoedigen. VK Trappen Steels verloor de toss, maar bizar genoeg werd er door de thuisploeg gekozen om tegen de wind en tegen de zon in te spelen. In de eerste minuut meteen een kans voor FC Kanaries, maar doelman Kristof was attent en ranselde de bal vanonder het doelkader.

VK Trappen Steels was het meest gevaarlijkst langs de rechterflank, waar Kenny zich ontpopte als uitblinker. Op een aanval opgezet langs die rechterflank kon Tim voor doel brengen. Tot ieders verbazing belandde deze bal onder het doelkader tegen de netten. De bezoekers na een kwartier op een 0-1 voorsprong. Het verleden leert dat een minimale voorsprong nooit voldoende is voor de volledige wedstrijd rustloos uit te voetballen. De thuisploeg ging heel gretig op zoek naar de gelijkmaker, die er al vrij snel kwam. Net als bij VK Trappen Steels beproefde een Kanarie zijn geluk vanop afstand. De bal werd een beetje gedragen door de wind en verdween over doelman Kristof in het doel. 1-1. Luttele minuten later kregen de bezoekers de bal niet weg in de zestien meter. Een waar ping-pong spel ontstond tussen Kanarie aanval en Trappen Steels verdediging waar uiteindelijk een Kanarie de bal in doel trapte. De thuisploeg in extase, maar de scheidsrechter had hier (blijkbaar als enige op het plein) buitenspel in gezien. Een heel moedige beslissing van de man in het zwart. Aan de andere kant een heet standje voor de Kanarie goal, waar Wesley op hoekschop niet voldoende zijn voet tegen de bal kon plaatsen.

Iets voor rust kreeg de thuisploeg een vrijschop aan de rand van de zestien meter. De nummer 11 van de Kanaries trapte de bal heel laag rond de muur, waar doelman Kristof heel knap de bal uit de hoek werkte. Een Kanarie was echter goed gevolgd aan de verste paal en tikte de 2-1 ruststand in doel. VK Trappen Steels speelde een steriele eerste helft en gooide drie verse krachten in de strijd om het tij trachten te keren. FC Kanaries kwamen echter het gevaarlijkst uit de kleedkamers en konden alweer heel snel doelman Kristof onder vuur nemen. Kristof schudde weer een heel goede redding uit zijn mouwen om de derde Kanariegoal te verhinderen. Geleidelijk aan kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd onder impuls van een ontketende Wesley die zowel verdedigend als aanvallend zijn stempel op de wedstrijd drukte. Landerik en Tim zaten duidelijk in de tang van de Kanarie verdediging. Landerik kon halfweg de tweede helft wel eens uithalen in de zestien meter, maar zijn schot werd uit de kooi geranseld door de thuisdoelman. Even later kon ook Geert eens uithalen in de zestien meter, maar alweer knap gepareerd door de Kanarie doelman.

VK Trappen Steels ging in het laatste kwartier nog voluit op zoek naar minstens een punt. Het moest dan wel verder doen met 10 spelers, want Geert moest met een snijwonde aan de vinger het terrein verlaten. Intussen was Stefan op het terrein gekomen in plaats van Tim. Laatste man Jenny speelde nog even met vuur door een inschattingsfout te maken op een hoge bal. Een kanarie kon hier echter niet goed genoeg gebruik van maken. Een vijftal minuten voor tijd lanceerde Stefan op de rand van buitenspel Landerik. De topscorer bij VK Trappen Steels bleef koelbloedig voor doel en plaatste de gelijkmaker voorbij de Kanarie-goalie. VK Trappen Steels leek op weg om een heel belangrijk punt te pakken. Dat was buiten de nummer 18 van de Kanaries gerekend. Op een alweer een hoge bal over de verdediging kon deze de bal meegraaien naar Trappen Steels doel. Hij omspeelde doelman Kristof en prikte in de toegevoegde tijd de pijnlijke 3-2 tegen de netten. Zo krijgt VK Trappen Steels in het nieuwe jaar alweer een fameuze opdoffer te verwerken. Het zal nu, wil het waardig in tweede afdeling verblijven, volgende week zeker en vast de drie punten moeten thuis houden tegen FC Bospark. Allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug