COMPETITIE - Speeldag 25

08/03/2008 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

1-2

real heibos

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Jenny • Kris • Joeri   M.- Stijn • Landerik • Wesley • Kenny  A.- Tim • Steven

Wissels

45' Kris (→ Dirk)

Scoreverloop

10' Landerik (1-0),  25' X (1-1),  75' X (1-2)

 VERSLAG

De wedstrijd tegen Excelsior De Kring had bij de ploeg terug de nodige hoop gegeven dat winnen nog steeds in het Trappen Steels woordenboek voorkomt. Voor VK Trappen Steels is het al een heel seizoen van net niet, getuige de terugronde waarin maar liefst 5 wedstrijden met slechts één goal verschil verloren werd. VK Trappen Steels kon vandaag voor de eerste maal eens trachten twee overwinningen op rij te oogsten. Een overwinning vandaag zou een reuzenstap betekenen in de strijd voor het behoud. Daarvoor moest de huidige nummer tien uit de klassering opzij gezet worden: Real Heibos. In de heenronde stuitte de ploeg uit Zele op een ronduit fabuleuze Landerik, die met zijn 2 goals en 2 assists een ruim aandeel had in de spectaculaire 5-6 overwinning. De motivatie bij de Trappen Steels spits was vandaag dan ook bijzonder groot om dat huzarenstukje nog eens te herhalen. De thuisploeg moest het wel maar stellen met een magere kern van twaalf spelers. Kris begon opnieuw als laatste man, met Jenny opnieuw op de voorstopper. Dieter nam na een week afwezigheid terug zijn vertrouwde positie in op de rechtsachter. In de openingsfase van de wedstrijd gaf de thuisploeg meteen het beste van zichzelf. De combinaties verliepen misschien niet altijd even vlot, maar de dreiging die de thuisploeg opvoerde loonde. Na tien minuten kon spits Steven op vrijschop verlengen met het hoofd tot in de zestien meter van de Heibos verdediging. Landerik stond goed opgesteld tussen twee Heibos verdedigers en kon zijn 21ste van de competitie binnenschieten. VK Trappen Steels voor de 8ste maal dit seizoen op een 1-0 voorsprong.

Het huidige seizoen leert dat zo'n minimale voorsprong aan het begin van de wedstrijd bijlange nog niet geruststellend is. VK Trappen Steels bleef gewoon verder op zoek naar een ruimere voorsprong. De thuisploeg was heel gevaarlijk op stilstaande fases via Tim, die met goed geplaatste hoekschoppen voor heel wat moeilijkheden zorgde in de Heibos achterhoede. De nummer 13 van Trappen Steels zag tot tweemaal toe zijn perfect gekrulde hoekschop van de lijn worden geweerd. Even voordien kreeg Wesley een reuzenkans aan de tweede paal, maar een Heibos been lag in de weg. De Trappen Steels defensie kon tot halfweg de eerste helft de Heibos spitsen uit de wedstrijd houden. Het was dan ook heel verrassend wanneer Real Heibos iets over halfweg de eerste helft de bordjes in evenwicht bracht. Een twijfelachtige bal (al dan niet buitenspel) over de thuisdefensie kon worden meegegraaid door een Heibos middenvelder. Jenny haalde het beste uit zichzelf om de doorgebroken speler nog bij te benen, maar deze kapte zich mooi vrij en krulde de gevleide 1-1 tegen de touwen. Even later kon aan de overkant Wesley zich doorzetten tot in de zestien meter. Hij omspeelde de doelman, die duidelijk de Trappen Steels middenvelder langs achter haakte. De autoritaire scheidsrechter gaf geen krimp. De Zelenaars probeerden voornamelijk via de linkerflank naar openingen te zoeken. Zo werd een mooie center vanop de linkerflank op spectaculaire wijze de nek omgewrongen door een Heibos aanvaller.

De thuisploeg bleef de helft van de bezoekers opzoeken. Op vrijschop kon Tim mooi uithalen vanop 25 meter, maar de Heibos doelman redde eveneens knap. Even voor rust kon Dieter aan de tweede paal vanuit een scherpe hoek het leder niet tegen de netten knikken. Stand bij de rust: 1-1. Dirk kwam in de tweede helft in plaats van een meer dan degelijke Kris. De thuisploeg ging door op het enthousiasme vanuit de eerste helft. De Zelenaars waren in de openingsminuten van de tweede helft het gevaarlijkst. In de zestien kapte een Heibos spits zich vrij, maar het sterke voetenwerk van doelman Kristof verijdelde een vroege opdoffer. VK Trappen Steels voerde de druk op, en net op het moment dat een doelpunt niet meer kon uitblijven sloeg het 'noodlot' toe. Een sterk spelende Landerik kreeg voor een stevige charge ietwat verrassend een tweede gele kaart. De thuisploeg was daardoor genoodzaakt om nog een klein halfuur met z'n tienen af te werken. Steven schoof daardoor een rij achteruit, waardoor Tim zich moederziel alleen in de spitspositie bevond. De numerieke minderheid liet zich niet gevoelen bij de thuisploeg. Tim kon op een verrassende manier eens uithalen vanop zo'n 25 meter. De bal zoefde slechts een half metertje over de kooi. Kenny kon de bal op sensationele wijze meenemen net buiten de zestien meter, maar zijn poging was niet doeltreffend. Real Heibos wachtte geduldige af, en sloeg op het gepaste moment toe. Een voozet vanop de rechterflank verdween in het pak, waar een Heibos speler de bal tegen de touwen knikte. VK Trappen Steels in de slotfase op achterstand, iets wat zich dit seizoen al meermaals heeft herhaald.

VK Trappen Steels moest zo in de slotfase alweer vol aan de bak. De drang bij de thuisploeg was bijzonder groot om alsnog een punt uit de brand te slepen. De Heibos verdediging speelde achteraan met vuur door steeds voetballend de oplossing te zoeken. Zo kon de thuisploeg meer dan eens de bal onderscheppen en gevaar creëren in de zestien meter van de bezoekers. Kenny kon Stijn tot tweemaal toe in stelling brengen in de zestien meter, maar de linkerflankspeler deed niets zinnig met het leder. Die andere flankspeler toonde wel hoe moest in de zestien meter, maar trof op weg naar doel een sterk anticiperende Heibos doelman. De wedstrijd haspelde voort en de thuisploeg voerde de druk hoog op. In de slotseconden van de wedstrijd kreeg Dieter nog een dot van een kans in de zestien meter, maar zijn schot was niet hard en precies genoeg. Toen de scheidsrechter het laatste fluitsignaal liet weerklinken was de ontgoocheling bijzonder groot bij de Trappen Steels aanhang. Toch een pluim aan alle spelers voor hun fantastische inzet voor, tijdens en na de wedstrijd. Een sfeer om van te dromen, zelfs na zestien verlieswedstrijden nog steeds intact. Er werd ook van de gelegenheid gebruikt gemaakt om onze vaste fotograaf, die zorgt voor de fantastische foto's van onze wedstrijden, uitgebreid te bedanken. Merci Robert! Volgende week komt er met FC Briel-Potstampers een ploeg uit het verre Buggenhout afgezakt naar het terrein in de Bergstraat. VK Trappen Steels weet wat er dan te doen staat...

- Stijn Van Buynder -

Terug