COMPETITIE - Speeldag 22

09/02/2008 - 14h30

fc fortuna

2-1

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter • Jenny • Dirk • Joeri   M.- Stijn • Geert • Wesley • Christopher  A.- Landerik ▪ Steven

Wissels

55' Steven (→ Hans),  65' Christopher (→ Tim),  75' Joeri (→ Stefan)

Scoreverloop

5' X (1-0),  30' Steven (1-1),  50' X (2-1)

 VERSLAG

Gemengde gevoelens staken de kop op bij het betreden van de Bam Bam Arena. Vorig seizoen speelde VK Trappen Steels hier twee legendarische wedstrijden. In de wedstrijd tegen Fortuna, ergens eind januari, werd er met maar liefst 1-8 gewonnen. Het was één van de wedstrijden waarin Trappen Steels langzaamaan naar de kampioenentitel sloop. Toen op 24 maart VK Trappen Steels een eerste mogelijkheid kreeg om de titel te pakken, werd hier met zware 5-3 cijfers verloren tegen het intussen uit het Walivo-verbond verdwenen Intergalactic. Voor de wedstrijd van vandaag ligt de situatie iets anders, vooral iets lager. VK Trappen Steels vertoeft, samen met nog drie andere neo-tweedeklassers, al een heel seizoen in de onderste regionen van het klassement. Zo voert FC Fortuna al geruime tijd de staart van het klassement aan. De ploeg uit Beveren kende een heel zwakke heenronde, maar is zich intussen sterk aan het herpakken. Een injectie van een aantal nieuwe spelers zal daar niet vreemd aan zijn. Bij VK Trappen Steels een ruime hoeveelheid afwezigen. Zo konden Kenny, Kris, Steven Raes en Pascal er wegens diverse redenen niet bij zijn.

In vergelijking met de heenwedstrijd een grote hoeveelheid nieuwe gezichten bij de thuisploeg. Zo stond er vooraan een sterk aanvallerstrio. Reeds in de eerste minuten kon Fortuna dreiging brengen rond de zestien meter. Na een aantal verwittigen aan het adres van de bezoekers kon de thuisploeg de score reeds openen. Een mooie voorzet werd dito afgewerkt door een Fortuna spits. VK Trappen Steels meteen op achtervolgen aangewezen. Onder een felle winterzon kon het zich na een moeilijk openingskwartier beter manifesteren in de wedstrijd. De dreiging kwam uit vanaf de rechterflank. Zo kon een mooie aanval net niet worden afgewerkt aan de tweede paal door spits Steven. Even later verdween een bal op de bovenkant van het doelkader. Aan de andere kant een mooi schot van een Fortuna aanvaller dat eveneens op zijn weg de dwarsligger trotseerde. De thuisploeg kon halfweg de eerste helft een mooie combinatie op de mat liggen en de bal in het mandje leggen. De scheidsrechter blies het doelpunt af wegens buitenspel.

Op het halfuur kon VK Trappen Steels op gelijke hoogte klimmen. Spelerscoach Dirk schilderde vanop dertig meter een vrijschop perfect op het hoofd van Steven. De interim spits, die een zieke Tim verving, knikte mooi de 1-1 gelijkmaker tegen de netten. De vechtersmentaliteit zat bijzonder hoog bij beide ploegen. Wie vandaag de wedstrijd winnend kon afsluiten deed een gouden zaak in het klassement. In de tweede helft werden er drie moegestreden spelers vervangen door verse krachten. De bezoekers hadden heel wat moeite om de sterke aanvallen van de thuisploeg te weren. Zo moest Dirk aan het begin van de tweede helft reeds aan de noodrem trekken binnen de zestien meter. Een penalty én een rode kaart was het harde verdict voor Trappen Steels. Eén van de Fortuna aanvallers bleef koelbloedig en prikte de 2-1 tegen de touwen. Met een numerieke minderheid moest Trappen Steels nog trachtten minstens éénmaal te scoren. Een sterk halfuur van in de eerste helft moest de bezoekers geloof in eigen kunnen geven.

Op een terugspeelbal binnen de zestien meter kreeg VK Trappen Steels een goede gelegenheid om voor de gelijkmaker te zorgen. Landerik probeerde het met een plaatsbal, maar trof één van de vele Fortuna spelers om weg naar doel.  Hoe langer de wedstrijd vorderde hoe meer risico’s de bezoekers ondernamen. Zo werd er achteraan man tegen man gespeeld om toch maar voor dreiging te zorgen richting Fortuna doel. Een heel sterk spelende Jenny en een uitmuntend keepende Kristof behoedden hun ploeg van een verdere achterstand. VK Trappen Steels probeerde het Fortuna doel op te zoeken, maar kon moeilijk doelrijpe kansen creëren. Dé beste kans kreeg een mee opgerukte Dieter binnen de zestien meter. Een mooie voorzet van Tim zoefde naar de tweede paal, waar Dieter zijn kopbal knap gepareerd zag door de thuisdoelman. Een bedrijvige Landerik kon ook nog eens uithalen, maar de doelman lag op de goede plaats. VK Trappen Steels verliest zijn derde wedstrijd op een rij. Met vier ploegen op slechts 4 punten van elkaar zal het nu nog bibberen worden tot het einde. Volgende week staat er om 14h30 de thuiswedstrijd tegen Katasvilla op het programma. Allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug