COMPETITIE - Speeldag 21

26/01/2008 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

2-5

eendracht familia

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Jenny • Dirk • Joeri   M.- Stijn • Steven • Wesley • Kenny  A.- Tim • Landerik

Wissels

45' Dirk (→ Christopher),  60' Steven V.H. (→ Hans)

Scoreverloop

1' X (0-1),  30' Landerik (1-1),  46' Tim (2-1),  50' X (2-2),  55' X (2-3), 60' X (2-4),  70' X (2-5)

 VERSLAG

De laatste keer dat VK Trappen Steels nog eens kon winnen van Eendracht Familia dateert al van 3 seizoenen geleden. Toen besliste de linker van Geert de partij met een lage schuiver in de rechterbenedenhoek. Het werd dus nog eens tijd dat VK Trappen Steels dan toch nog eens een overwinning kon boeken tegen een Familia dat de laatste weken duidelijk niet meer zo swingt als in de heenronde. Bij de thuisploeg was Landerik, volop in examenperiode, toch van de partij, waarvoor dank. Naast hem stond zijn vaste spitsbroeder Tim. Op het middenveld wisselden Kenny en Stijn van flank. Christopher en Hans kwamen in de tweede helft hun ploeg nog versterken. Eendracht Familia mocht de wedstrijd op gang trappen en zij zochten meteen het Trappen Steels doel op. Bij de thuisploeg was iedereen blijkbaar nog niet bij de pinken, want op een voorzet in de eerste minuut kon de stevige Familia aanvaller de bal over doelman Kristof koppen. De wedstrijd was eigenlijk nog niet op gang gekomen of de thuisploeg kon meteen in de achtervolging gaan. Na die dolle openingsminuut probeerde Trappen Steels in de aanval te trekken.

De thuisploeg kwam er combinerend, op een moeilijk te bespelen ondergrond, een paar keer goed uit. Zo kon Tim in het openingskwartier de interim-doelman bij EF eens onder vuur nemen, echter zonder het nodige succes. De bezoekers beschikten over een goed georganiseerd compartiment, dat met hun balvaste aanvallers heel snel kon tegenprikken. Een aanval die over beide flanken verliep kwam in de voeten van een EF aanvaller die de bal iets te ver liet lopen zodat doelman Kristof tussenbeide kon komen. VK Trappen Steels kon zich opdringen tot aan de zestien meter, maar kon zich moeilijk manifesteren tot in de gevarenzone. Daardoor moest er gevaar gecreëerd worden vanop afstand. Landerik effende het pad en schoot heel mooi vanop zo'n 20 meter de pal via de paal tegen de netten. De dreiging die Trappen Steels opvoerde werd zo beloond met de gelijkmaker. Nummer 17 reeds voor topscorer Landerik. Na een gelijkopgaande eerste helft stond het bij de rust 1-1. Christopher kwam in de plaats van voorstopper Dirk. Hans kwam in de loop van de tweede helft in de plaats van Steven V.H.

Net zoals in de eerste helft viel er reeds in de openingsminuut een doelpunt. Ditmaal aan de zijde van de thuisploeg waar Landerik langs de linkerflank iedereen in het ootje nam. Hij kon de bal nog voor doel brengen waar een sterk spelende Tim nog net het leder kon controleren en heel koelbloedig de 2-1 voorsprong tegen de netten prikte. VK Trappen Steels dan eindelijk nog eens op weg naar de drie punten? Niets leek minder waar, want in een dol kwartier viel de wedstrijd in een definitieve plooi. In de vijftigste minuut profiteerde een Familia speler van een foutje in de Trappen Steels defensie. De Familia speler kwam voor doelman Kristof en schoot de bal hoog tegen de touwen. VK Trappen Steels kon amper vijf minuutjes genieten van de 2-1 voorsprong. Luttele minuten later opnieuw Familia in de aanval, waar een Familia spits vanuit een scherpe hoek de bal tegen de touwen prikte. Een mooie goal van de Familia aanvaller, en de thuisploeg weer op achtervolgen aangewezen. VK Trappen Steels kreeg twee hele mooie kansen op de gelijkmaker.

Tim kon voor doel plaatsen waar Wesley aan de eerste paal en Christopher aan de tweede paal het leder niet tegen de netten kon duwen. Even later een solo actie van Tim door het hart van de Familia defensie, helaas voor de thuisploeg kreeg ook Tim de gelijkmaker niet tegen de netten. Aan de andere kant ontstond een mooie combinatie tussen de Familia spelers waar eens in de zestien meter een EF aanvaller tegen de grond werd gewerkt: penalty als gevolg. Doelman Kristof toonde zijn kunnen en behoedde zijn team van een verdere achterstand. Dit was slechts uitstel, want in de zestigste minuut kon een EF speler een afvallende bal tegen de touwen prikken. 2-4, de wedstrijd leek hierdoor in zijn definitieve plooi te liggen. Een dik kwartier voor tijd devieerde een Familia aanvaller de 2-5 tegen de netten. VK Trappen Steels loopt zo alweer een hele pijnlijke nederlaag op. Er werd lange tijd gelijke tred gehouden met een sterke tegenstander, maar op een kwartier werd de wedstrijd beslist. Volgende week is er geen competitievoetbal, op 9 februari is er het duel tegen de staartploeg van het klassement: FC Fortuna. Allen daarheen!!

- Stijn Van Buynder -

Terug