COMPETITIE - Speeldag 30

26/04/2008 - 14h30

kp de donkere wolk

1-2

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Joeri  V.- Christopher • Jenny • Kris • Dieter   M.- Stijn • Hans • Wesley • Kenny  A.- Landerik ▪ Steven

Wissels

60' Kris (→ Dirk),  70' Steven (→ Tim),  80' Hans (→ Stefan)

Scoreverloop

45' X (1-0),  65' Dirk (1-1),  80' Tim (1-2)

 VERSLAG

Nog negentig minuten alles uit de kast halen om het seizoen in schoonheid af te sluiten, en zekerheid te verkrijgen omtrent behoud in de tweede afdeling. Dát was de gedachte van de Trappen Steels aanhang voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen. Met de Donkere Wolk trof VK Trappen Steels een ploeg uit de kop van de klassering. Het rechtstreekse duel tussen De Donkere Wolk & Stille Vrienden van speeldag 29, dat winnend werd afgesloten door de mannen van Kastel, zorgde ervoor dat De Donkere Wolk vandaag moest winnen om alsnog een testmatch af te dwingen. VK Trappen Steels was dus vandaag scherprechter in de titelstrijd. De Stille Vrienden hadden een vrij weekend, wat er voor zorgde dat een deel van de spelers/supporters afzakten naar het plein in Everslaar. Voor Hans 'Hanaldo' De Block werd dit tevens een speciale namiddag omdat zijn vrijgezellenavond op het programma stond, daardoor kwam nog een horde supporters van de Trappen Hans kliek de Hanaldoiaanse bewegingen aanschouwen. De historie tussen deze ploegen ligt zeer duidelijk in het voordeel van de sympathieke ploeg uit Lokeren. De drie wedstrijden tussen deze ploegen werden allemaal winnend afgesloten door de Wolke. In de heenwedstrijd werd een moeizame, maar uiteindelijk verdiende 1-4 zege behaald voor De Donkere Wolk. Door de afwezigheid van Kristof werd Joeri opgesteld als sluitstuk van de ploeg. Christopher nam zijn plaats in op de linksachter. VK Trappen Steels werd meteen bij de keel gegrepen door een gretige tegenstander. Dit resulteerde nog niet direct in kansen, maar eerder dreiging van de aartsgevaarlijke Donkere Wolk spitsen.

Dieter moest reeds in het openingskwartier al een keer aan de alarmbel trekken om zijn rechtstreeks opponent te stuiten. De scheidsrechter liet zich meteen gelden door de Trappen Steels rechtsachter een geel karton onder de neus te duwen. De eerste grote kans voor de thuisploeg ontstond op stilstaande fase. In de zestien meter belandde het leder tegen de onderkant van de dwarsligger. De wederkerende bal kwam tegen de onderarm van Joeri, zodat deze bijna in eigen doel verdween, maar de jonge Trappen Steels keeper kon het leder net voor de doellijn elimineren. Niet veel later konden de bezoekers een eerste keer uitbreken. De Donkere Wolk speelde heel hoog waardoor er achteraan bijna man tegen man werd gespeeld. Zo kon Landerik eens penetreren tot in de zestien meter. Met een laag schot dat een half metertje naast de eerste paal zoefde gaf hij meteen zijn visitekaartje af. De thuisploeg speelde heel goed voetbal, maar eens in de zestien meter bleven de afspeelpunten uit. De thuisploeg was wel heel gevaarlijk op stilstaande fases. Zo trof een Donkere Wolk speler halfweg de eerste helft voor een tweede keer deze namiddag het doelkader. Deze keer was de binnenkant van de paal de boosdoener voor de thuisploeg. Op het halfuur een mooie actie van de topscorer van de thuisploeg. Eens in de zestien meter legde hij de bal panklaar voor een medespeler(s). Deze moest alleen het leder simpel binnenduwen, maar een alerte Joeri was net op tijd terug om zijn ploeg van een achterstand te behoeden. Dé beste kans van de thuisploeg werd zo heel vakkundig de nek omgewrongen.

We zitten in de blessuretijd van de eerste helft wanneer De Donkere Wolk een vrijschop krijgt aan de rand van de zestien meter. De bal wordt naar de tweede paal voorgetrokken, waar een Wolke speler in één tijd de bal prachtig in de verste hoek knalt. De thuisploeg op slag van rust op een verdiende 1-0 voorsprong. VK Trappen Steels had er een bijzonder moeilijke eerste helft opzitten. Met nog 45 minuten op de spelklok, en met een minieme voorsprong konden de bezoekers nog iets trachten te forceren. Reeds in de openingsminuten van de tweede helft kon een Wolke spits alleen op doelman Joeri afstormen. De Wolke spits probeerde de bal onder doelman Joeri te steken, maar de Trappen Steels youngster redde knap met de voet. Even later opnieuw een goede kans voor De Donkere Wolk in de zestien meter, maar Joeri pareerde opnieuw heel knap, deze keer met de hand. Hoe verder de wedstrijd vorderde met deze minieme voorsprong, hoe spannender het werd voor de supporters/spelers en sympathisanten langs de zijlijn. Spelerscoach Dirk liet zichzelf opdraven in de plaats van een heel degelijk spelende Kris, daardoor schoof Jenny een rij naar achteren. Dit bleek een gouden zet te zijn van de Trappen Steels coach. De vers ingekomen Dirk ging op vrijschop vanop twintig meter achter het leder staan. Iedereen verwachte een voorzet naar de tweede paal, maar Dirk pegelde een fan-tas-tische trap uit zijn schoeisel. Het leder verdween in de linkerbovenhoek tegen de netten! Eéntje om in te lijsten!

De Donkere Wolk bleef licht aangeslagen wel verder het Trappen Steels doel opzoeken, maar hoe verder de match vorderde, hoe moeizamer dit verliep. Aan de rechterflank kon een thuisspeler er nog eens iedereen aflopen, maar zijn voorzet/schot dwarrelde naast de verste paal buiten. De thuisploeg speelde het laatste kwartier achteraan bijzonder risicovol man op man. Zo ontstonden er gaten in de meer dan degelijke Wolke defensie. Wesley liep op het Trappen Steels middenveld een aantal marathons, en bleef bikkelen voor elk leder. Zo kon hij centraal op het middenveld de bal van de thuisploeg ontmeesteren. Hij kon het leder versturen richting de pas ingevallen Tim, die alleen op de thuisdoelman kon afgaan. Tim bleef heel koelbloedig en nam tien minuten voor tijd alle illusies weg bij de thuisploeg. Een grote vreugde-uitbarsting ontstond langs de zijlijn. De Donkere Wolk probeerde nog in de slotminuten, maar het leder wilde maar niet goedvallen.  VK Trappen Steels wint zijn slotwedstrijd bijzonder gevleid, zeg maar onverdiend. Door de zege van Trappen Steels verspeelt De Donkere Wolk alsnog de kampioenschaptitel. Maar ja, wie de kansen niet afmaakt krijgt meestal clichégewijs het deksel op de neus (klinkt bekend in de oren van de TS aanhang). Dat is nu éénmaal een harde wet in het voetbal. Nog nooit zoveel vreugde en verdriet op één voetbalveld gezien...Enfin, proficiat aan de Stille Vrienden met het winnen van de titel. Met een 12 op 15 heeft VK Trappen Steels er ook nog een prima competitieslot opzitten. Volgend seizoen dus opnieuw in de tweede afdeling! De voorbereiding op dit nieuwe seizoen zal ergens starten begin juli. Aanstaande woensdag staat de laatste training in Sinaai op het programma! Allen nog eens op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug