COMPETITIE - Speeldag 24

01/03/2008 - 14h30

excelsior de kring

1-7

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Hans Jenny Kris Joeri   M.- Stijn Landerik Wesley Kenny  A.- Tim ▪ Steven

Wissels

45' Steven (→ Christopher),  70' Kenny (→ Stefan)

Scoreverloop

15' Tim (0-1),  40' Landerik (0-2),  50' Landerik (0-3),  55' Stijn (0-4),  60' own-goal (1-4),  65' Tim (1-5),  70' Tim (1-6),  75' Wesley (1-7)

 VERSLAG

VK Trappen Steels staat voor aanvang van speeldag 24 in een benauwde situatie: het bezet de 12de plaats met slechts 4 punten voorsprong op de staartploeg van het klassement: Excelsior De Kring. De verplaatsing naar Moerbeke moest dus vruchtbaar, met de nodige punten, worden afgewerkt. VK Trappen Steels moest het wel stellen met een minieme kern van dertien spelers. Dirk zat een schorsing van n speeldag uit, Pascal, Steven Raes en Geert zijn geblesseerd en Dieter was op weekend. Bij de opstelling werden er noodgedwongen een aantal schuivingen gemaakt. Kris nam sinds lang nog eens plaats op de laatste man positie, met Jenny voor hem in het vizier als voorstopper. De verdedigende flankspelers waren Hans en Joeri. Landerik begon voor de eerste maal een wedstrijd als echte centrale middenvelder, met Wesley in steun. De thuisploeg bleek ook een aantal spelers te moeten missen wegens blessures en schorsingen. Niettemin konden zij voltallig de wedstrijd aanvatten.

VK Trappen Steels beleefde een moeilijke openingsfase, dit was vooral te wijten aan de aanvallende opstelling van de tegenstander. De Trappen Steels middenvelders hadden moeite om hun verdedigende taken uit te voeren door de steeds wisselende posities van de tegenstander. De eerste mogelijkheid kregen de bezoekers toen Landerik van buiten de grote baklijn de bal tegen de onderkant van de lat schoot. De scheidsrechter blies evenwel voordien voor buitenspel. Aan de andere kant benutten de bezoekers goed de flanken, maar zij konden geen doelrijpe kansen afdwingen. Op het kwartier klom VK Trappen Steels verrassend op een 0-1 voorsprong. Tim kon de bal vanop de linkerflank voor doel plaatsen, waar de Excelsior doelman de bal door zijn handen in eigen doel zag verdwijnen. Excelsior De Kring voerde steriel de druk op, en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een flankspeler kon voor doel plaatsen, maar niemand was goed gevolgd in de zestien meter.

Bij de bezoekers werden de flanken ook meer dan degelijk benut. Iets voor rust kon Stijn zich doorzetten langs links in de grote rechthoek. De linkerflankspeler kon Steven bedienen. De spits miste zijn schot compleet, maar sluipschutter Landerik was goed gevolgd aan de tweede paal en schoot de gevleide 0-2 tegen de netten. Aan de rust hield de thuisdoelman het voor bekeken, waardoor Excelsior De Kring met z'n tienen verder moest. Al vrij snel in de tweede helft ging VK Trappen Steels op zoek naar een meer geruststellende voorsprong. Christopher kon voor doel brengen, waar Kenny zijn controle miste. De bal kwam in de voeten van Stijn, die de vrijstaande Landerik kon aanspelen en zo de 0-3 tegen de touwen verdween. De buit leek binnen, zeker wanneer Christopher een pass door het hart van de thuisdefensie verstuurde richting Stijn. De linkermiddenvelder kon alleen op doel afstormen, bleef deze keer wel rustig en plaatste eindelijk nog eens een bal in de touwen: 0-4! Met nog meer dan een halfuur op de spelklok voetbalde Trappen Steels op rozen.

Excelsior De Kring kon even later milderen dankzij externe hulp van een Trappen Steels speler. Daarna was het aan diepe spits Tim om zijn kunnen te tonen. Met een prachtig schot van net buiten de zestien meter zette hij de 1-5 op het bord. Even later kreeg hij opnieuw de bal toegespeeld buiten de zestien meter, en opnieuw plaatste hij perfect de bal in het hoekje. De hattrick van een sterk spelende Tim werd zo op mooie wijze compleet gemaakt. Excelsior De Kring kon VK Trappen Steels nog tweemaal verontrusten op vrijschop. Eerst pegelde een De Kring speler vanop 25 meter een bal naar de rechterhoek, waar Trappen Steels doelman Kristof knap pareerde. Even later opnieuw een vrijschop, ditmaal een lage schuiver aan de eerste paal, maar Kristof was bij de pinken. Een foutloze match van de jonge Trappen Steels keeper. Een kwartier voor tijd demonstreerde Wesley zijn kunnen door vanop eigen helft door de thuisdefensie te slalommen. Eens voor doel prikte hij de definitieve 1-7 tegen de touwen. VK Trappen Steels neemt zo drie zr belangrijke punten terug mee naar Belsele. Hopelijk volgende week meer van dat in de thuiswedstrijd tegen Heibos!

- Stijn Van Buynder -

Terug