COMPETITIE - Speeldag 19

12/01/2008 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

5-4

fc bOSPARK

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Jenny • Pascal • Joeri   M.- Stijn • Kris • Wesley • Kenny  A.- Tim • Landerik

Wissels

50' Steven V.H. (→ Landerik),  70' Kris (→ Stefan)

Scoreverloop

5' Tim (1-0),  15' Steven V.H. (2-0),  20' Kristof (3-0),  25' Kris (4-0),  30' X (4-1),  35' X (4-2),  40' X (4-3),  55' Landerik (5-3),  85' X (5-4)

 VERSLAG

Vandaag stond er in de Bergstraat een rechtstreeks degradatieduel op het programma. FC Bospark uit Lokeren stond een plaats lager gerangschikt dan VK Trappen Steels. Zij maakten vorig jaar, met nog drie andere ploegen, mede de overstap naar de tweede afdeling. De heenwedstrijd werd onverdiend verloren met 2-0, daardoor moest de thuisploeg vandaag nog eens wat rechttrekken. Het lijstje afwezigen bij VK Trappen Steels was deze week bijzonder lang; Christopher, Steven R., Hans en Luc stonden niet op het scheidsrechterblad. Geert en Dirk zijn nog steeds geblesseerd. Topscorer Landerik zit volop in de examenperiode, maar kwam in de tweede helft zijn ploeg versterken. Daardoor begon Steven V.H. in de spitspositie, met Tim als spitsbroeder. De thuisploeg begon zeer gretig aan de wedstrijd en zocht meteen het Bospark doel op. Tim kreeg op aangeven van doelman Kristof de bal in de loop meegespeeld. De Trappen Steels spits bleef heel koelbloedig voor doel, en plaatste de bal in de korte hoek tegen de netten. VK Trappen Steels bleef op zijn elan voort gaan. Een mooie combinatie tussen Tim en Steven in de zestien meter bracht de interim spits in schietpositie. Steven plaatste heel mooi de bal in het dak van het doel. 2-0; de wedstrijd stevig in de handen van de thuisploeg.

De bezoekers brachten in de beginfase weinig dreiging in de gevarenzone. Halfweg de eerste helft werd Stijn neergehaald in de zestien meter; penalty als gevolg. Doelman Kristof eiste met vol vertrouwen de bal op. Met een lage plaatsbal in de rechterbenedenhoek klopte hij zijn opponent. 3-0! De thuisploeg bleef verder het Bospark doel opzoeken. Kris kon de bal veroveren op de helft van FC Bospark. Hij vond niet direct een aanspeelpunt en besloot daarom maar voor eigen succes te gaan. Met een prachtige plaatsbal vanop zo’n 30 meter bracht Kris zijn ploeg op een riante 4-0 voorsprong. Een heel mooie goal van Trappen Steels veteraan Kris. Even later kreeg FC Bospark een hoekschop. Nadat Trappen Steels reeds een aantal verwittigen kreeg op stilstaande fases kon een FC Bospark speler met het hoofd milderen tot 4-1. Deze goal zorgde voor het nodige vuur bij de bezoekers. Het laatst deel van de eerste helft was grotendeels blauw getint. Een lage vrijschop kon niet klemvast worden genomen door Kristof. Een Bospark speler was het attenst op de bal en prikte op het halfuur de 4-2 tegen de netten.

VK Trappen Steels had nog steeds een goede uitgangspositie, maar FC Bospark kwam heel sterk opzetten. VK Trappen Steels was genoodzaakt zich te beperken tot de aanvalsgolven te weren. Een vijftal minuten voor de rust scoorde FC Bospark zowaar de aansluitingstreffer. Op een botsende bal pegelde een Bospark speler heel mooi de bal over doelman Kristof. Stand bij de rust: 4-3, een riante uitgangspositie werd op een kwartier tijd uit handen gegeven. VK Trappen Steels moest in de tweede helft trachten heel snel te scoren. Dit geschiedde ook, al kwam de goal als het ware uit de lucht gevallen. De Bospark goalie greep naast een schijnbaar ongevaarlijke hoge bal. Waardoor de pas ingevallen Landerik zijn makkelijkste goal uit zijn carrière tegen de netten kon prikken. FC Bospark legde zich niet neer bij de verliessituatie. Het speelde een heel goede tweede helft waarbij het de Trappen Steels defensie het vuur aan de schenen legde. Een schot net buiten de grote rechthoek werd knap gepareerd door Trappen Steels doelman Kristof. Landerik kon halfweg de tweede helft nog eens uithalen in de zestien meter, maar echter zonder succes. FC Bospark bleef naarstig zoeken naar de aansluitingstreffer.

VK Trappen Steels moest vooral oppassen op de hoge ballen, onder de vorm van hoekschoppen, die in de hoge rechthoek vlogen. In de loop van de tweede helft kwam Stefan in de plaats van Kris, die een prima wedstrijd centraal op het middenveld speelde. FC Bospark bleef opzetten maar kon weinig doelrijp gevaar creëren in de zestien meter. We zitten een tiental minuten voor tijd wanneer Wesley, door een foutje in de Bospark verdediging, de keeper kan omspelen. De nummer 11 van Trappen Steels moest iets te ver uitwijken waardoor hij enkel nog de bal voor doel kon plaatsen. Tim was er als de pinken bij, maar kon net zijn voet niet tegen de bal plaatsen. Luttele minuten later vliegt een hoge bal over de Trappen Steels verdediging. Een Bospark spits kan de bal meegraaien richting Kristof en de 5-4 aansluitingstreffer tegen de netten prikken. De thuisploeg moest nu nog vijf bibberende minuten trachtten door te komen. FC Bospark kon nog eens in de zestien meter komen, waar een speler heel twijfelachtig al dan niet tegen de grond werd gewerkt. De scheidsrechter oordeelde geen penalty en floot even later voor het einde van de wedstrijd. VK Trappen Steels neemt vandaag drie heel dure punten. Volgende speeldag op verplaatsing naar Red Star 93 de winning-mood dan maar eens doortrekken?

- Stijn Van Buynder -

Terug