COMPETITIE - Speeldag 15

08/12/2007 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

1-4

kp de donkere wolk

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Jenny • Geert • Joeri   M.- Stijn • Steven • Wesley • Christopher  A.- Landerik • Tim

Wissels

45' Steven V.H (→ Steven R.),  65' Pascal D.H. (→ Geert)

Scoreverloop

20' Landerik (1-0),  30' X (1-1),  50' X (1-2),  80' X (1-3),  90' X (1-4)

 VERSLAG

De laatste wedstrijd van de heenronde beloofde een specialleke te worden. Althans voor Geert, die vandaag zijn 40ste verjaardag vierde. Hij kreeg van zijn ploegmakkers alvast een aangepast voetbalshirt dat hij meteen mocht aandoen tijdens de wedstrijd. VK Trappen Steels moest daardoor nog eens alles uit de kast halen om de heenronde in schoonheid af te sluiten. De tegenstander kwam uit Lokeren en maakte een aantal jaren geleden nog furore in de derde reeks. In het seizoen 2005-2006 veroverden zij de oppergaai in de derde afdeling. In dat jaar kon VK Trappen Steels niet tippen aan de suprematie van de De Donkere Wolk. De overvloedige regenval van de voorbije dagen toverde ons plein/akker om in een drassige brij. Door de dreigende Donkere Wolken boven ons hoofd, en ook op het veld, beloofde het alvast geen gemakkelijke namiddag te worden. VK Trappen Steels schoot, zoals de voorbije weken, heel snel uit de startblokken. Er werd vrij complexloos gevoetbald waardoor er heel wat dreiging ontstond richting Wolke doel. Landerik kreeg de bal in de loop meegespeeld richting doel, maar moest iets te ver uitwijken waardoor hij niet meer kon uithalen.

 De Donkere Wolk beschikt nog steeds over een goed voetballende ploeg, maar kon geen doelrijpe kansen afdwingen in het doelgebied van Trappen Steels. Na een dik kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een aanval die verliep vanaf de linkerflank belandde bij Tim, die op zijn beurt Landerik kon lanceren. De Trappen Steels topscorer zette met één beweging de Wolke verdediging in de wind en schoot in de verste hoek binnen. 1-0! De netten langs de zijde van De Donkere Wolk waren nog maar net bolgezet of de gelijkmaker was al een feit. Een afstandschot van een Wolke speler leek in eerste instantie ongevaarlijk, ware het niet dat er een vervaarlijke hobbel de bal deed opstuiten en zo in doel deed belanden. De thuisploeg had op dat moment de wedstrijd in handen en kreeg zo een fameuze opdoffer te verwerken. VK Trappen Steels probeerde zich hiervan niets aan te trekken en speelde zijn spel verder. Landerik kon nog eens uithalen in de zestien meter, maar zijn poging zoefde een half metertje naast de kruising. Even later kreeg Tim de bal in de loop meegespeeld richting Wolke doel. Tim twijfelde niet en plaatste de bal via de korte hoek in doel. Jammer voor de thuisploeg zag de scheids hier buitenspel in.

Een vijf minuten voor de rust kon Christopher de buitenspelval wel omzeilen. Hij kon Stijn aanspelen in de zestien meter die zich moederziel alleen voor doel bevond. De linkermiddenvelder kreeg zo een open doelkans, maar hij plaatste de bal een dikke meter naast het doel. Dé kans om opnieuw een voorsprong op bord te brengen werd zo vakkundig verkwanseld. In de tweede helft probeerde VK Trappen Steels het spelbeeld van de eerste helft te verlengen. De Donkere Wolk bracht hun gevaarlijkste speler in de arena, waardoor de Wolke heel wat meer dreiging bracht voor het Trappen Steels doel. De tweede helft was nog maar net in gang gezet of de thuisploeg kon in de achtervolging gaan. Een Wolke speler werd gelanceerd richting Trappen Steels doel, en kon de bal tergend traag voorbij doelman Kristof plaatsten. Jenny probeerde nog met een sliding de 1-2 te verhinderen, maar hij kwam een klein half metertje te kort. Op dat moment een gevleide voorsprong voor de bezoekers. Even later kon knokte Christopher zich door tot in de zestien meter. Helaas voor de thuisploeg ging zijn poging een half metertje over doel.

De jarige Geert kreeg halfweg de tweede helft een terechte applausvervanging voor zijn sterke wedstrijd. Naarmate de tweede helft vorderde kregen de bezoekers meer greep over de wedstrijd. De thuisploeg kreeg nog moeilijk een kans bijeen gevoetbald. Laatste man Jenny kon zich nog eens ouderwets uitleven door alle gaten met correcte slidings dicht te lopen. De thuisploeg zocht wel naar de gelijkmaker, maar kon deze keer geen doelrijpe kansen meer afdwingen. Naar het einde van de wedstrijd toe konden de bezoekers de voorsprong nog vergroten. Een actie die verliep langs de linkerflank werd voor doel getrokken, waar een Wolke speler de bal voorbij doelman Kristof tikte, 1-3. Luttele seconden voor affluiten kon diezelfde speler met een solo doorheen de Trappen Steels defensie de zware 1-4 eindcijfers op het bord brengen. Zo krijgt VK Trappen Steels alweer een les in efficiëntie. Een heel goede eerste helft werd afgewisseld met een mindere tweede. Maar ondanks het verlies werd het frietenfeest meer dan gesmaakt, met dank aan Geert voor dit meer dan geslaagde initiatief! Volgende week een weekje fysieke en mentale rust om dan met een propere lei aan de terugronde te beginnen!

- Stijn Van Buynder -

Terug