COMPETITIE - Speeldag 12

17/11/2007 - 14h30

sk vlierkouter

5-1

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter • Jenny • Kris • Joeri   M.- Geert • Steven • Wesley • Stijn ▪ Dirk  A.- Landerik

Wissels

45' Geert, Kris (→ Hans, Steven R.)

Scoreverloop

15' X (1-0),  30' X (2-0),  60' Wesley (2-1),  70' X (3-1),  75' X (4-1),  85' X (5-1)

 VERSLAG

VK Trappen Steels speelde zijn derde verplaatsingswedstrijd op een rij. Na verplaatsingen naar Zele en Buggenhout kwam Hamme aan de beurt. Sommige spelers maakten, na verlies met het autotreintje, van deze gelegenheid gebruik om even aan sightseeing te doen. Uiteindelijk kwamen deze spelers nog ruimschoots op tijd zodat spelerscoach Dirk niet in problemen kwam met zijn opstelling. SK Vlierkouter, een ploeg uit de top van de klassering, moest partij gegeven worden. Na de dramatisch slechte tweede helft van vorige speeldag, tegen FC Briel-Potstampers, moest VK Trappen Steels trachten hun eer te herstellen. Landerik kon vandaag geen beroep doen op zijn vaste spitsbroeder Tim. Daardoor begon VK Trappen Steels aan de ooit zo succesvolle 4-5-1 opstelling, met Steven en Dirk als aanvallende middenvelders. De ploeg uit Hamme begon furieus aan de wedstrijd, furieus in de zin van verbale aanvalsdrift aan het adres van tegenstander en scheidsrechter. De bezoekers distantieerden zich hiervan en kregen na een vijftal minuten een eerste grote mogelijkheid.

Dirk plaatste met zijn onvoorspelbare linker een bal naar de linkerbenedenhoek. Stijn was goed gevolgd en legde af naar Landerik die van dichtbij de keeper op zijn weg naar doel trof. Dan was het de beurt aan Vlierkouter om een eerste keer gevaarlijk uit de hoek te komen met een schot dat voorlangs ging. Na een gelijkopgaand openingskwartier klom Vlierkouter op een 1-0 voorsprong. Een hoge bal maakte een rare capriool waarop een Vlierkouter speler de bal over doelman Kristof heen kopte. De bezoekers probeerde wel iets op poten te zetten, maar konden weinig combinaties uit de grond stampen. Vlierkouter begon zich meer te manifesteren en ging gretig op zoek naar een tweede doelpunt. De thuisploeg wisselde goed van flanken en creëerden heel wat gevaar op centers richting grote rechthoek. Zo kreeg een Vlierkouter speler een hele goede kopkans in de zestien meter, maar Kristof behoedde zijn team van een verdere achterstand. Landerik kreeg iets voor het halfuur een schietkans in de zestien meter. Een been van een Vlierkouter speler stond echter in de weg.

Op het halfuur kon een Vlierkouter spits alleen op doel afstormen. Kristof leek in eerste instantie goed te intercepteren, maar hij kon de bal niet klemvast houden waardoor de Vlierkouter spits heel makkelijk de 2-0 op het scorebord bracht. VK Trappen Steels moest tegen de stugge Vlierkouter verdediging nog minstens twee goals ophalen. Wesley effende bijna het pad, maar zijn knappe poging met links werd eveneens knap gepareerd door de Vlierkouter doelman. Bij de rust werden Kris en Geert vervangen door respectievelijk Hans en Steven Raes. In het begin van de tweede helft kon de thuisploeg de lijn van in de eerste helft niet verder trekken. Daar lag de kans voor de bezoekers om de aansluitingstreffer te scoren. Hans bediende Steven op de rechterflank, die een boulevard van ruimte voor zich had. De middenvelder bediende op zijn beurt Wesley, die heel mooi met rechts de bal over de doelman lobte. De bezoekers leken het evenwicht te herstellen maar kregen weinig of geen kansen in de zone van de waarheid.

Ook aan de andere kant kon de thuisploeg weinig of geen kansen meer afdwingen voor het Trappen Steels doel. Het spel werd ook een stuk pittiger, waarbij de scheidsrechter meermaals naar de kaarten moest grijpen. De Hammenaars stelden een dik kwartier voor tijd de zege veilig. Op een nipte buitenspelval werd de bal voor doel getrokken, waar in de carambole een Vlierkouter speler de bal in het pak voorbij doelman Kristof knalde. De thuisploeg kreeg hierdoor terug het nodige vertrouwen en kon in de slotminuten nog tweemaal de netten doen trillen. Eerst werd doelman Kristof verslagen door een kopbal van binnen de zestien meter. Even voor affluiten plaatste een Vlierkouter speler heel mooi van buiten de zestien meter de bal over Kristof. Zo loopt VK Trappen Steels alweer tegen een fameuze pandoering aan. Het verhaal in de tweede afdeling is voorlopig nog geen succes geworden voor Trappen Steels. Maar met een positieve mentaliteit, vechtlust en dat tikkeltje meer geluk is er nog veel mogelijk. Volgende week bijvoorbeeld, thuis tegen Athletic RIF nog eens allen voor elkaar...

- Stijn Van Buynder -

Terug