COMPETITIE - Speeldag 1

01/09/2007 - 14h30

FC Stille vrienden

6-3

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Kris • Jenny • Dieter • Joeri   M.- Stijn • Steven • Wesley • Kenny  A.- Landerik • Tim

Wissels

45 ' Steven, Kris, Kenny (Dirk, Hans, Geert),  75' Landerik (Stefan)

Scoreverloop

5' X (1-0),  10' X (2-0),  15' Kenny (2-1),  25' X (3-1),  30' Landerik (3-2),  35' Stijn (3-3),  40' X (4-3),  60' X (5-3),  80' X (6-3)

 VERSLAG

Een eerste moeilijke taak die VK Trappen Steels vandaag voorgeschoteld kreeg was het vinden van het terrein. Na ettelijke rondjes gemaald te hebben in een gehuchtje Moerzeke genaamd werd er dan toch een voetbalplein gevonden. Voor de eerste speeldag van de competitie kon VK Trappen Steels rekenen op een ruime kern aan spelers. Zo ruim zelfs dat Steven Raes zijn eerste wedstrijd moest toekijken vanaf de zijlijn. VK Trappen Steels kon terug rekenen op de uit schorsing wederkerende Landerik. FC Stille Vrienden is een oude bekende, vorig seizoen knikkerde VK Trappen Steels de ploeg uit Moerzeke bijna uit de bekercompetitie, ware het niet dat de scheidsrechter toen 2 (geldige) goals afkeurde. Van de vier confrontaties (2x competitie, 2x beker) tegen Stille Vrienden kon VK Trappen Steels nog maar éénmaal winnen. In de spitspositie begon het duo Landerik & Tim. Steven kreeg een plaatsje toebedeeld op het middenveld.

 De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en stond na 5 minuten al op een 1-0 voorsprong. Een Stille Vriend kreeg de nodige ruimte in de zestien meter, bracht de bal voor doel waar zijn ploegmakker de bal maar voor het binnenduwen had. VK Trappen Steels was meteen op achtervolgen aangewezen. Nog geen 5 minuten later kreeg Trappen Steels opnieuw een prik van jewelste. Doelman Kristof belemmerde volgens de scheids een doorgebroken Stille Vriend in de 16-meter, gevolg: penalty én rode kaart voor Kristof. Een drastische beslissing van de man in het zwart. Linksachter Joeri kreeg dan de lastig taak om zich nog 80 minuten in het doel te settelen. Hij kon zich meteen bewijzen door de penalty te stoppen, maar een Stille Vriend plaatste de bal keurig naast de jonge interim-doelman. 2-0. Nog zeker 80 minuten moest VK Trappen Steels trachten met 10 spelers een bijna hopeloze situatie recht te trekken. De bezoekers vonden het dan maar eens tijd om zich als kampioenenploeg te tonen.

In een mum van tijd gingen de kopjes terug omhoog en werd er met hart en ziel gezocht naar de aansluitingstreffer. Kenny toonde zich meteen efficiënt door in de zestien meter de bal tussen paal en doelman te plaatsen. 2-1. Stille Vrienden kwamen echter snel terug op een veilige voorsprong. Een doorgebroken spits lobte de bal over doelman Joeri. 3-1. Toch was dit nog niet de definitieve mokerslag voor de bezoekers. Een hele mooie aanval werd ineen geknutseld, waar Kris als tussenstation en Landerik als eindstation de bal puik in doel plaatste. 3-2. Nog was dit niet einde voor VK Trappen Steels. Tim bracht met een subtiel pasje Stijn alleen voor de doelman, die met een half voetje de bal voorbij de thuisdoelman plaatste. 3-3! Even kon VK Trappen Steels nog gelijke tred houden met de thuisploeg, maar even voor tijd baande een Stille Vriend zich een weg door de Trappen Steels defensie en werkte keurig af: 4-3, meteen ook de ruststand.

Van de 4 spelers op de invallersbank werden er 3 verse krachten in de strijd gegooid. Door de over-mijn-lijk mentaliteit van de eerste helft was de motor bij velen bijna opgebruikt. Van de aanvallende impulsen in de eerste helft kwam niet veel meer in huis. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van de bezoekers. Doelman Joeri en de verdediging, onder leiding van Jenny, lieten zich wel opvallen door de aanvalsgolven te weren. Op het uur kreeg VK Trappen Steels dan toch de genadestoot nadat een Stille Vriend de 5-3 op het bord prikte. Op een zeldzame tegenaanval van Trappen Steels werd Stijn twijfelachtig afgefloten wegens buitenspel. Dat én een schotje van Tim én een kopbal van Wesley was het beste dat Trappen Steels nog kon bieden in de tweede helft. Even voor tijd klaarde Stille Vrienden de klus door de definitieve 6-3 op het bord te brengen. Wedstrijd afgelopen, maar met de vechtlust en het spelbeeld van in de eerste helft in het achterhoofd staat Trappen Steels nog een mooie competitie te wachten.

- Stijn Van Buynder -

Terug