COMPETITIE - Speeldag 13

24/11/2007 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

5-5

Athletic rif

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Christopher • Jenny • Dirk • Steven R.   M.- Stijn • Steven • Wesley • Geert  A.- Landerik • Tim

Wissels

45' Dirk, Geert, Steven R. (→ Kris, Dieter, Joeri)

Scoreverloop

15' X (0-1),  25' X (0-2), 40' X (0-3),  50' Tim (1-3),  60' Tim (2-3),  70' X (2-4), 75' Wesley (3-4),  80' X (3-5),  85' Landerik (4-5),  93' Wesley (5-5)

 VERSLAG

Na de drie wedstrijden op verplaatsing, respectievelijk Zele, Buggenhout en Hamme,  stond er eindelijk nog eens een thuiswedstrijd geprogrammeerd. Athletic RIF, een technisch verfijnde tegenstander, moest de wei in tegen VK Trappen Steels. De thuisploeg moest proberen om de slechte uitwedstrijden tegen FC Briel en Vlierkouter weg te spelen. De wedstrijd tegen Real Heibos moest daardoor indachtig in het achterhoofd gepropt worden. Een verrassing in de opstelling bij VK Trappen Steels waar Christopher op de rechtsachter werd geplaatst. Doordat Steven Raes op de linksachter stond, zaten de twee vaste flankverdedigers, Joeri en Dieter, op de bank. Reeds in de openingsminuten kreeg Landerik een reuzekans door een foutje in de RIF verdediging. Het schot van de Trappen Steels spits ging echter hoog over doel. Even later schotelde Tim een mooie voorzet op het hoofd van Steven in de box. De RIF keeper lag echter op de goede plaats. Athletic RIF speelde heel vlot de bal in het rond waardoor VK Trappen Steels steeds het onderste uit de kan moest halen om de bal te veroveren. We zijn een tien minuten ver in de wedstrijd wanneer op hoekschop van RIF een bal in het pak verdwijnt. Een RIF speler was het attentst en knalde de bal onhoudbaar voorbij de Trappen Steels doelman; 1-0. VK Trappen Steels raakte hierdoor niet van slag en speelde zijn spelletje verder. De mogelijkheden voor de thuisploeg lagen in de onzekere RIF verdediging, die meer dan eens met vuur speelden in de achterhoede. Steven kon zo de bal eens veroveren om dan naar de vrijstaande Stijn te spelen aan de linkerflank. De afwerking van de flankspeler was te zwak om de keeper enigszins te verontrusten.

 Intussen kwam een gillende groep tienermeisjes zich langs de zijlijn posteren. Halfweg de eerste helft kreeg een RIF speler iets te veel ruimte in de zestien meter. Met een heel mooie beweging zette deze keeper Kristof in de wind, om zo de 0-2 op het bord te brengen. De thuisploeg was toch even van slag, niet van het spel van de bezoekers, maar eerder door al te moois dat zich achter de balustrade bevond. De thuisploeg deed zeker niet onder, maar miste de efficiëntie die de tegenstander tentoonspreidde. Christopher rukte zich als rechtsback volledig op naar voren. Eens in de zestien meter werd hij foutief afgestopt door een RIF verdediger, met als gevolg een penalty voor de thuisploeg. Doordat niemand zich geroepen voelt om deze te trappen, nam Wesley zijn verantwoordelijkheid als kapitein. De Trappen Steels middenvelder kon de aansluitingstreffer op het bord brengen, maar besloot hoog over doel. Voorlopig nog geen paniek want de thuisploeg wist dat er nog voldoende mogelijkheden lagen. Landerik kon de bal nog eens ontmeesteren van een RIF verdediger. Er ontstond een mooie driehoek tussen Landerik, Wesley en Tim. Die laatste kreeg echter de bal niet in een leeg doel. Aan de andere kant kon een RIF speler de buitenspelval omzeilen. Spelerscoach Dirk moest aan de noodrem duwen, met als gevolg een penalty voor de bezoekers. De RIF speler bleef heel rustig en besloot via de paal de zeer gevleide 0-3 ruststand op het bord te brengen. 

Christopher mocht door zijn goede prestatie een bank vooruit en kreeg de plaats op de rechtsmidden toebedeeld. Dieter mocht zo zijn vertrouwde positie op de rechtsachter terug innemen. Joeri kwam in de plaats van Steven Raes op de linksachterpositie. Als je als ploeg tijdens de rust tegen zo een grote achterstand aankijkt kan je ofwel blijven verder doen en blijven incasseren, óf je kan nog eens alles op alles zetten en het onderste uit de kan halen. De thuisploeg koos unaniem voor het laatste. Meteen aan het begin van de tweede helft was de remonte reeds ingezet. Landerik kwam alleen voor doel en bediende Tim die heel simpel zijn 7de van de competitie mocht scoren. Een vroeg doelpunt aan het begin van de tweede helft was hetgeen de thuisploeg nodig had. Het was natuurlijk steeds opletten voor de steeds infiltrerende RIF spelers. De achterhoede van de thuisploeg anticipeerde steeds sterk en de twee flankverdedigers, Joeri en Dieter, namen hun rechtstreekse opponenten in de tang. Jenny etaleerde zijn klasse met de rechtervoet door een verre bal te versturen richting de vrijstaande Tim. Deze bleef alweer heel rustig voor doel en bracht, weliswaar in twee tijden, de 2-3 aansluitingstreffer op het bord! De RIF spelers kregen hierdoor een mentale tik want zij konden niet meer de nodige dreiging brengen voor het Trappen Steels doel. Toch konden zij opnieuw heel makkelijk de voorsprong vergroten. Een voorzet/schot belandde vanuit de tweede lijn over doelman Kristof.

VK Trappen Steels werd zo weer bijna KO geslagen maar kroop opnieuw overeind. Tim kon vanop de rechterflank Stijn aanspelen die in de carambole de bal kon voorbrengen. Wesley stond goed opgesteld aan de tweede paal en knikte de aansluitingstreffer tegen de netten. 3-4! Wanneer tien minuten voor tijd een RIF speler de 3-5 op het scorebord bracht bleek dit toch wel de mokerslag te zijn voor de thuisploeg. Maar VK Trappen Steels speelde vandaag als collectief bijzonder sterk en weigerde zich neer te leggen bij de verliessituatie. Een vijf minuten voor tijd schilderde Christopher vanop 30 meter de bal op het hoofd van Landerik aan de tweede paal. De Trappen Steels topscorer vond het gaatje tussen doelpaal en doelman; 4-5. De thuisploeg ging nu voluit op zoek naar de gelijkmaker. We zitten ver in blessuretijd wanneer Trappen Steels een hoekschop krijgt. Tim trekt laag voor aan de eerste paal waar Stijn kan verlengen naar Wesley die van dichtbij op de doelman kopt. Deze leek in eerste instantie de bal klemvast te hebben, maar verslikte zich waardoor hij ietwat ongelukkig de bal over zijn eigen doellijn werkte. Het zal de thuisploeg worst wezen, want de meer dan verdiende gelijkmaker werd zo gescoord. Er werd vandaag een sterke collectieve prestatie op de mat gebracht, die hopelijk volgende week een verlengstuk krijgt op de verplaatsingswedstrijd naar FC Milano. Afspraak voor deze wedstrijd om 13h15 op de parking van café Oud Belsele. Allen present!

- Stijn Van Buynder -

Terug