COMPETITIE - Speeldag 5

29/09/2007 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

2-7

RED STAR 93

 

Opstelling

 K.- Joeri   V.- Dieter • Jenny • Dirk • Steven R.   M.- Stijn • Steven • Wesley • Christopher  A.- Landerik • Tim

Wissels

-

Scoreverloop

5' X (0-1),  10' X (0-2), 20' X (0-3),  30' X (0-4), 50' X (0-5),  60' X (0-6),  65' Wesley (1-6),  75' X (1-7),  85' Landerik (2-7)

 VERSLAG

Na het jammerlijke verlies op verplaatsing naar FC Bospark kwam Red Star 93 afgezakt naar het terrein in de Bergstraat. Red Star 93 is één van de vijf ploegen die mee de overstap maakten van derde naar de tweede afdeling. VK Trappen Steels moest voor de tweede week op rij alweer krabben om aan genoeg volk te geraken. Van de 19 aangesloten spelers tekenden er slechts 11 present. Kris is nog steeds niet volledig in orde, daardoor moest 4de keeper in rang Joeri zich opofferen om het Trappen Steels doel te verdedigen. Nieuwkomer Steven Raes nam de plaats in van Joeri op de linksachter positie. Christopher was ook weer van de partij en werd geposteerd op de rechterflank. Op een sompige grasmat mochten de bezoekers de aftrap geven. Zij schoten als een raket uit de startblokken en pinden de thuisploeg muurvast op eigen helft.

 Na een vijftal minuten kwamen zij via penalty op voorsprong na handspel van Dieter in de zestien meter. Red Star bleef na de vroege goal druk zetten op de Trappen Steels defensie. Een lage schuiver slierde onder de armen van de jonge interim doelman. 0-2, met nog meer dan 80 minuten op de spelklok. VK Trappen Steels probeerde vanonder de druk te komen die Red Star hoog opvoerde maar kon geen dreiging brengen voor het Red Star doel. Wesley was de enige die de bezoekende doelman een beetje kon verontrusten maar zijn poging miste efficiëntie. Het draaide compleet vierkant bij de thuisploeg en nog voor de rust stonden er harde 0-4 cijfers op het scorebord. De aanvallende impulsen die vorige week zo talrijk waren kwamen er nu over de hele lijn niet uit. Dit was ook wel de verdienste van Red Star die kort op de bal speelden en hard waren in de duels. Iets wat vandaag duidelijk ontbrak bij de thuisploeg.

Vooral de centrale middenvelder van Red Star 93 was de boeman voor Trappen Steels. Met zijn snelle en slimme acties was hij een geseling voor de Trappen Steels defensie. Na een mooie soloactie langs de rechterflank besloot hij koelbloedig in de verste hoek, 0-5. Even later kon hij zich opnieuw een weg naar Trappen Steels doel banen, maar de daklat bracht redding voor de thuisploeg. Toch kwam Trappen Steels een stuk beter voor de dag in de tweede helft. Nadat Red Star op vrijschop heel mooi de 0-6 tegen de netten prikte kon de thuisploeg alvast de eer redden via een doelpunt van Wesley. Nog was de honger van de bezoekers niet gestild. Een individuele actie van een Red Star middenvelder centraal door de Trappen Steels as werd succesvol afgerond. 1-7. De scheidsrechter beleefde een vrij rustige namiddag en had een groot aandeel in de sportiviteit tussen de twee ploegen.

 Naar het einde toe ontstond nog een mooie combinatie met Steven als aangever en Landerik als afwerker. Zo’n acties waren eerder uitzondering dan regel voor de thuisploeg. Kort voor het einde scoorde Christopher bijna nog de goal van het jaar door op hoekschop de bal met de hiel maar net over doel te deviëren. De thuisploeg heeft zo alvast zijn eerste verdiende nederlaag van het seizoen opgelopen. Zo’n pandoering lijkt zich ieder jaar ergens rond deze periode af te spelen. In 2004 was Karree de boosdoener van dienst (10-1), in 2005 tegen FC Kanaries (0-8) en vorig jaar nog thuis tegen FC Fortuna (1-8). Na zo’n debacle kwam meestal de kentering. Zo zal de ploeg volgende week zijn eer moeten herstellen in een altijd vurig duel tegen Eendracht Familia. Waarschijnlijk zal deze wedstrijd plaatsvinden op het kunstgrasplein, gelieve iedereen zich te voorzien van schoenen met plastieke noppen. Allen present!

- Stijn Van Buynder -

Terug