COMPETITIE - Speeldag 14

01/12/2007 - 14h30

FC milano

3-1

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter • Kris • Dirk • Pascal   M.- Geert • Steven • Wesley • Stijn  A.- Landerik ▪ Tim

Wissels

45' Geert, Kris, Dirk, Steven (→ Hans, Steven R., Christopher, Joeri)

Scoreverloop

10' X (0-1),  25' X (1-1),  60' X (2-1),  90' X (3-1)

 VERSLAG

Voor de verplaatsingswedstrijd naar FC Milano kon VK Trappen Steels niet rekenen op Jenny, Stefan, Luc en Kenny. Die laatste nam, bij afwezigheid van Ren้, de verantwoordelijk van terreinafgevaardigde op zich. Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar vertrok VK Trappen Steels met een niet al te jonge, daarom niet minder sterke, achterhoede. Kersvers papa Dieter was ook van de partij en begon op de positie van de rechtsachter. Kris stond, wegens de afwezigheid van Jenny, nog eens op de positie van laatste man. Doordat het de voorbije dagen flink had geregend lag de Milano grasmat er nogal sompig bij. VK Trappen Steels begon heel goed aan de wedstrijd en kon meteen dreiging brengen voor het Milano doel. Zo konden de bezoekers een aantal hoekschoppen afdwingen. Op zo'n hoekschop kon Wesley in de beginfase meteen de 0-1 voorsprong op het bord brengen. VK Trappen Steels nam een droomstart, maar kon geen vervolg breien aan de sterke openingsfase. FC Milano kwam geleidelijk beter en beter in de wedstrijd. Zo kreeg een Milano speler d้ kans om de gelijkmaker op het bord te brengen, maar de afwerking alleen voor doel was van een pover niveau.

Even later nam een Milano speler voorstopper Dirk op snelheid richting Trappen Steels doel. Dirk kon de speler niet meer bijbenen en trok aan de noodrem aan de rand van de zestien meter. De scheidsrechter gaf een gele kaart en legde de bal net buiten de zestien meter. Hier kwamen de bezoekers goed weg. VK Trappen Steels speelde goed mee in de eerste helft, maar kon geen levensgrote kansen afdwingen voor het Milano doel. De Milano keeper lag op de goede plaats op een afstandschot van Landerik. Iets voor het halfuur werd een Milano speler gehaakt in de zestien meter, met als gevolg een penalty voor de thuisploeg. De Milano speler bleef koelbloedig en schoot de bal in de rechterbenedenhoek in doel. VK Trappen Steels maakte goed gebruik van de ruimte op de flanken. Zo kreeg Tim in de zestien meter de bal met het hoofd niet voorbij de Milano goalie. Na een goed over en heengaande eerste helft stond het bij de rust 1-1. VK Trappen Steels kon deze week alweer gebruik maken van een ruime kern aan spelers. Zo was er de luxe om tijdens de rust maar liefst vier verse krachten in de arena te gooien.

FC Milano beschikte over geen enkele wisselspeler en was dus genoodzaakt om de fysiek zware wedstrijd met de resterende spelers te volmaken. De bezoekers gingen aan het begin van de tweede helft meteen op zoek naar de winnende treffer(s). Landerik kreeg op voorzet vanop de linkerflank een dot van een kans alleen voor de keeper. Maar die laatste behoedde zijn team met een supersave van een achterstand. Aan de andere kant ging doelman Kristof goed plat op een poging van Milano. VK Trappen Steels bleef nu wel constant dreiging brengen voor het Milano doel. Wesley kon in de zestien meter eens uithalen, maar zijn schot ging naast het doel. Aan de andere kant kreeg FC Milano een hoekschop. De bal verdween naar buiten de grote baklijn, waar een Milano speler met een prachtige knal zijn team op voorsprong bracht. Voor de thuisploeg een welgekomen treffer omdat het een aantal spelers zag wegvallen wegens fysieke ongemakken. De bezoekers gingen nu voluit op zoek naar nog minstens twee doelpunten. Landerik kon zijn rechtstreekse opponent nog eens de loef afsteken. Zijn schot naar de eerste paal werd echter alweer knap gepareerd door de thuisdoelman.

Even later kreeg Hans de bal aangespeeld in de zestien meter. De rechtsmidden kon laag voor doel trekken, maar niemand was goed gevolgd om de bal in de goal te tikken. FC Milano bleef achterin echter alles goed blok zetten en kwam er sporadisch nog eens uit. De achterhoede van Trappen Steels stond steeds scherp te anticiperen waar nodig was. Vooral Dieter en Pascal verdienen een grote pluim vandaag voor hun sterke verdedigende wedstrijd. Een fameus gehavend Milano speelde een sterk laatste kwartier en bleef de aanvalsgolven van de bezoekers weren. Het kon in de slotminuten zelfs de voorsprong vergroten. Een Milano speler kon door de verdediging van Trappen Steels glippen. Hij bleef koelbloedig voor doel en plaatste de bal in de verste hoek binnen. VK Trappen Steels laat hierdoor een gelegenheid liggen om nog eens de volle buit te pakken. Er kan niet gezegd worden dat er vandaag een slechte prestatie is geleverd. Alleen dat tikkeltje meer sluwheid ontbreekt nog in de Trappen Steels rangen. Onderstaand verslaggever is er van overtuigd dat er met deze spelers, coach en entourage nog veel punten zullen volgen...

- Stijn Van Buynder -

Terug