COMPETITIE - Speeldag 8

20/10/2007 - 14h30

katasvilla

3-1

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter • Jenny • Dirk • Joeri   M.- Stijn • Steven • Wesley • Hans  A.- Tim ▪ Landerik

Wissels

45' Hans, Steven, Dirk (→ Steven R., Christopher, Kris), 70' Dieter (→ Pascal D.H.)

Scoreverloop

55' Wesley (0-1),  65' X (1-1),  75' X (2-1),  85' X (3-1)

 VERSLAG

De ruime overwinning tegen FC Fortuna heeft de ploeg terug het nodige vertrouwen gegeven om een mooie zegereeks in gang te zetten. Daarvoor moest vandaag Katasvilla opzij worden gezet. Voor aanvang van het seizoen werd deze ploeg, samen met een aantal andere ploegen, vooruitgeschoven als titelkandidaat. Zij kenden een prima start door hun eerste drie wedstrijden winnend af te sluiten, maar kennen de laatste weken een ferme terugval. Voor de bezoekende ploeg de ideale gelegenheid om dit zinkende schip nog wat dieper te laten wegzakken. VK Trappen Steels tekende voor de derde week op rij present met een ruime kern aan spelers. Hans mocht starten in de basis als rechtsmidden. Wesley kreeg centraal op het middenveld het gezelschap van Steven. Op de bank begonnen Steven Raes, Christopher, Kris en Pascal. Katasvilla kon ook rekenen op een ruime spelerskern, waaronder een hele hoop ex-Coco Loco spelers werden opgemerkt. Onder een stralende herfstzon, met vele supporters langs de zijlijn geposteerd, mocht promovendus VK Trappen Steels de wedstrijd op gang schieten. Al in de eerste spelminuten werd duidelijk dat Katasvilla (nog steeds) een moeilijk te bespelen ploeg is. Zij brachten in de openingsfase de meeste dreiging, maar konden doelman Kristof niet verontrusten. VK Trappen Steels kwam na een moeilijke openingsfase beter en beter in de wedstrijd. Stijn kon zich eens doorzetten langs de linkerflank, plaatse voor doel waar de knal van Dirk werd gedevieerd door een Katasvilla verdediger. Een eerste grote waarschuwing voor de thuisploeg.

Bij VK Trappen Steels hielden Joeri en Dieter de Katasvilla spitsen in de tang. Achter de twee verdedigers stond laatste man Jenny steeds sterk te anticiperen waar nodig was. Op het kwartier kreeg de thuisploeg, na ongelukkig uitglijden van Jenny, een reuzekans om de voorsprong op het bord te brengen. De Katasvilla spits plaatste de bal naast doelman Kristof, maar ook naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant een even grote reuzekans voor de bezoekers. Stijn werd op assist van Jenny alleen voor de Katasvilla doelman afgezonderd, maar de linkerflankspeler faalde grandioos in de afwerking. Het tweede deel van de eerste helft was voornamelijk rood getint. VK Trappen Steels bracht heel wat dreiging voor het Katasvilla doel. Zo werd een pegel van Landerik met de vuisten weggebokst door de thuisdoelman. De herneming van de Trappen Steels spits zoefde een half metertje naast. Op het halfuur werd Landerik duidelijk foutief afgestopt in de zestien meter. De scheidsrechter blies voor de fout maar legde de bal, tot ieders verbazing, net buiten het zestien meter gebied. VK Trappen Steels liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef het Katasvilla doelgebeid opzoeken. Spelerscoach Dirk krulde vanop 18 meter een vrijschop mooi naar de linkerhoek, maar de Katasvilla doelman was bij de pinken. De thuisploeg kon nog weinig dreiging brengen voor het Trappen Steels doel. Op een voorzet vanop de linkerflank kon een Katasvilla speler met het hoofd doelman Kristof niet genoeg verontrusten.

Even voor de rust spatte een poging van spits Landerik op de buitenkant van de paal. Steven Raes, Christopher en Kris kwamen in de plaats van respectievelijk Hans, Steven en Dirk. Net na de rust trok VK Trappen Steels de lijn van in de eerste helft verder. Tim stuurde Wesley diep langs de linkerflank die er heel simpel drie Katasvilla verdedigers afliep om dan met links in de verste hoek te besluiten. 0-1, een mooi doelpunt van Wesley en een op dat moment verdiende voorsprong voor de bezoekers. Enkele minuten later een hoekschop voor Trappen Steels. De bal kwam bij de vrijstaande Stijn die er toch nog in slaagde om de bal op de keeper te trappen. De wederkerende bal kwam opnieuw in de voeten van Stijn die zijn tweede poging ook zag gestuit worden door de Katasvilla doelman. De bal kwam dan in de voeten van Steven Raes die met een krachtig schot de doelman klopte maar een Katasvilla speler weerde de bal voor de doellijn. Een heel belangrijk moment in de wedstrijd omdat Katasvilla zich langzaamaan beter manifesteerde in de match. Een aantal wissel bij de thuisploeg zorgden voor meer aansluiting en dreiging richting Trappen Steels doel. Een twintig minuten ver in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Op een hoge bal werd er achterin niet goed genoeg gecommuniceerd tussen verdediging en keeper waardoor een Katasvilla speler de bal in een leeg doel kon binnentikken. Deze goal bracht terug het nodige vuur bij de thuisspelers en supporters.

Vooral de twee aanvallende spelers dolden met hun rechtstreekse opponenten maar kwamen in de zone van de waarheid steeds een been, voet of hand tegen. Een kwartier voor tijd vond de thuisploeg dan toch de weg naar de zege. In de zestien meter werd de bal voor doel gebracht waar een Katasvilla speler in eerste instantie op de paal besloot maar goed gevolgd was en de 2-1 voorsprong op het bord bracht. VK Trappen Steels kwam er in het tweede deel van de tweede helft slechts sporadisch nog eens uit. Landerik kon eens volledig de rechterflank aflopen om dan op de doelman te besluiten. De thuisploeg bleef het Trappen Steels doel opzoeken. Tal van kansen werden in de zestien meter verkwanseld. VK Trappen Steels moest hopen dat het de aanvalsgolven doorstond om er dan op de counter eens uit te komen en trachten nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Een vijftal minuten voor het einde van de wedstrijd stelde de thuisploeg echter de zege veilig. Op vrijschop gingen een aantal Trappen Steels spelers onder de bal door, zodat aan de tweede paal een Katasvilla speler de bal vrij kon binnentikken. VK Trappen Steels heeft een uur de wedstrijd bepaald, maar miste op de belangrijke momenten de nodige sluwheid en efficiëntie om het af te maken. Ondanks de mislukte competitiestart was VK Trappen Steels in de meeste wedstrijden, Red Star 93 uitgezonderd, steeds de evenknie van de tegenstander. Volgende speeldag komt er met Excelsior De Kring opnieuw een ploeg uit kelder van de klassering afgezakt. Opnieuw eens het moment om nog eens drie broodnodige punten te nemen.

- Stijn Van Buynder -

Terug