COMPETITIE - Speeldag 3

15/09/2007 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

3-2

FC KANARIES

 

Opstelling

 K.- Kris   V.- Dieter • Jenny • Dirk • Joeri   M.- Stijn • Geert • Wesley • Kenny  A.- Landerik • Tim

Wissels

45 ' Dirk, Geert (Steven R., Steven V.H.)

Scoreverloop

10' X (0-1),  20' Wesley (1-1),  65' Stijn (2-1),  75' X (2-2),  85' Stijn (3-2)

 VERSLAG

Na het pijnlijke verlies op verplaatsing naar FC Stille Vrienden was de gretigheid, na een weekje rust, bij de spelers bijzonder groot om het één en ander recht te zetten. Op speeldag 3 ontving VK Trappen Steels huidig nummer vijf in het klassement: FC Kanaries. In het seizoen 2005-2006 werd deze ploeg vice-kampioen in de derde afdeling. VK Trappen Steels werd in dat seizoen 2x in het verlies gespeeld (0-8 thuis en 3-0 op verplaatsing) door de ploeg uit Sint-Gillis-Waas. Voor de wedstrijd van vandaag kon VK Trappen Steels niet rekenen op zijn vaste keeper Kristof die een schorsing van 3 weken uitzit. Bij afwezigheid van Luc werd Kris het sluitstuk van de ploeg. Op een zonnige zaterdagnamiddag werd de wedstrijd op gang geschoten. De wedstrijd kende een rustig inlooptempo, waar beide ploegen zochten naar mogelijkheden om elkaar te ontwrichten. FC Kanaries begon het sterkst en na een tiental minuten kwam het ook op voorsprong. Een voorzet naar een vrijstaande Kanarie werd met het hoofd verlengd over doelman Kris. 0-1.

 VK Trappen Steels kwam na het openingskwartier beter in de match en met een gelukje kwam het langszij. Op een hoge bal liet de Kanarie-goalie de bal uit de handen glippen, Wesley was het attentst en tikte binnen.1-1. Even later kreeg Landerik op hoekschop een reuzekans, maar de bal werd net voor de lijn geweerd door de Kanarie-goalie. Aan de overkant was het steeds opletten geblazen voor infiltraties van de 'nummer 11' van de Kanaries. Joeri stond echter sterk te verdedigen en weerde in de meeste gevallen het gevaar. Op het halfuur kon Landerik eens alleen op doel afstormen, maar zijn schot naar de verste hoek hobbelde nipt naast. FC Kanaries hield het spel goed in de breedte, en creëerde zo het meeste gevaar op voorzetten van de flanken richting Trappen Steels doel. Kris en de verdediging onder leiding van Jenny lieten zich niet in de luren leggen. In een goed over en weergaande eerste helft stond het bij de rust 1-1 gelijk. Aan de rust werden Geert en Dirk vervangen door respectievelijk Steven V.H. en Steven Raes, die vandaag zijn officiële debuut maakte in het Trappen Steels shirt.

In de tweede helft werd er iets agressiever gespeeld langs beide zijden, dit resulteerde in een aantal gele kaarten voor allebei de ploegen. VK Trappen Steels begon iets meer naar voren te drukken, maar de Trappen Steels spitsen zaten duidelijk in de tang van de Kanarie verdediging. Zo moest Trappen Steels het proberen vanuit de tweede lijn. Linkerflankspeler en onderstaand verslaggever Stijn demonstreerde hoe dit moest en krulde vanop 20 meter de bal mooi in de rechterbovenhoek. 2-1! Rechterflankspeler Kenny probeerde het even later ook eens van ver, deze maal kon de Kanarie goalie met zijn hand de bal nog net vanonder het doelkader ontzetten. FC Kanaries probeerde het evenwicht te herstellen en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Op een vrijschop vanop de rechterflank kon de nummer 11 van de Kanaries zijn tweede van de namiddag binnenknikken. 2-2, met nog een kwartier op de spelklok. VK Trappen Steels trok terug ten aanval op zoek naar de winnende treffer.

Kenny probeerde het nogmaals van buiten de grote rechthoek, maar de bezoekende doelman plukte de bal uit de lucht. Tim werd alleen voor doel geplaatst, maar de scheidsrechter zag hier echter buitenspel in. Een vijftal minuten voor tijd lukte het dan toch voor de thuisploeg. Stijn plaatste van buiten de baklijn alweer de bal over de doelman, deze keer bracht de onderkant van de daklat redding. Landerik kon de slecht ontzette bal op de rechterflank meegraaien, plaatste voor doel waar Tim slim doorliet zodat Stijn zijn tweede van de namiddag kon binnenduwen. 3-2! De buit was zo goed als binnen, toch werd het nog even bibberen voor Trappen Steels wanneer de levensgevaarlijke Kanarie spits in de slotseconden zijn poging naar doel op de buitenkant van de paal zag stranden. Zo neemt VK Trappen Steels verdiend zijn eerste 3 punten in de tweede afdeling. Met de komende wedstrijden in het vooruitzicht moet Trappen Steels in staat zijn om een mooie reeks neer te zetten. Volgende week kan dit al een vervolg kennen op verplaatsing naar FC Bospark. Allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug