COMPETITIE - Speeldag 10

03/11/2007 - 14h30

REAL HEIBOS

5-6

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter • Jenny • Kris • Joeri   M.- Geert • Steven • Wesley • Christopher  A.- Tim ▪ Landerik

Wissels

45' Christopher, Geert (→ Stijn, Hans),  55' Kris (→ Pascal D.H.)

Scoreverloop

5' X (1-0),  10' Landerik (1-1),  15' X (2-1), 25' Tim (2-2),  30' X (3-2),  35' Landerik (3-3),  50' Tim (3-4),  55' X (4-4),  65' Tim (4-5),  75' Wesley (4-6),  90' X (5-6)

 VERSLAG

Op speeldag 10 moest VK Trappen Steels de bijzonder bleke wedstrijd van de vorige speeldag, thuis tegen Excelsior De Kring, in de vergetelheid trachten te spelen. De tegenstander van vandaag was een oude bekende: Real Heibos. In het seizoen 2004-2005 werden de twee confrontaties tussen deze ploegen ruim winnend afgesloten door de Zelenaars. Doordat spelerscoach Dirk niet tijdig op de wedstrijd kon geraken werd de ploeg opgesteld door interim-coach Stijn. Kris begon op de positie van voorstopper. Geert en Christopher namen de flank voor hun rekening. Landerik vierde vandaag zijn 21ste verjaardag en beloofde, mits winst, traktatie van een bak godendrank. Dat Real Heibos nog steeds over een goede ploeg beschikte konden de bezoekers aanvoelen in de openingsminuten. Een eerste kleine schietkans voor de thuisploeg werd klemvast genomen door doelman Kristof. Een paar minuten later was het dan toch bingo voor de Zelenaars. Op een voorzet vanop de rechterflank kwam de bal met een beetje geluk op het hoofd van een vrijstaande Heibos speler. Deze kon van dichtbij de 1-0 voorsprong op het bord brengen. Na een sterk openingsbegin van de thuisploeg was de eerste kans voor VK Trappen Steels wel meteen efficiënt.

Op een hoekschop kwam de bal in de zestien meter in de voeten van Christopher. Deze verstuurde een kanonskogel richting Heibos doel waar de keeper en de daklat in eerste instantie redding brachten voor de thuisploeg. De wederkerende bal kwam echter in de voeten van topscorer Landerik die geen seconde twijfelde en de 1-1 van dichtbij binnenknalde. Real Heibos voetbalde vrij complexloos en klom na een kwartier al terug op voorsprong. Op een hoekschop klom een Heibos speler boven de rest uit en knikte zo de 2-1 voorsprong op het scorebord. Toch een kleine kanttekening, de hoekschop werd niet toegekend door de scheidsrechter maar door de eerlijkheid van een eigen Trappen Steler. Sportiviteit wordt zo nog steeds hoog in het vaandel gedragen. Na deze kleine opdoffer namen de bezoekers meer initiatief. Geert kon Tim in een warrige fase versturen richting Heibos doel. Tim bleef koelbloedig en plaatste heel mooi de bal in de rechterbovenhoek: 2-2! De tientallen supporters langs de zijlijn kregen, na nog geen halfuur spelen, maar liefst 4 doelpunten te zien. Doordat de beide ploegen nu volop het gaspedaal openduwden zouden er nog wel eens meer doelpunten kunnen vallen.

Op het halfuur was het Heibos dat voor de derde keer deze namiddag op voorsprong klom. Doelman Kristof werd in de zestien meter geklopt door een (alweer) een kopbaldoelpunt. Dan was het de beurt aan de jarige Landerik om zijn kunnen te demonstreren. Hij slalomde op zijn eentje rond een vijftal Heibos spelers, om dan met een laag schot de Heibos-goalie te kloppen. Alweer een fantastisch doelpunt, maar vooral een hele belangrijke. Stand bij de rust: 3-3. VK Trappen Steels ging de tweede helft in met maar één gedachte; de wedstrijd winnend afsluiten. We zijn nog geen vijf minuten ver in de tweede helft of de bezoekers namen de bovenhand. Landerik was vandaag niet alleen afwerker van dienst, maar strooide ook met assists. Hij omspeelde alweer een aantal Heibos spelers, om zo Tim alleen in stelling voor doel te brengen. Deze bleef alweer heel rustig, en klopte van dichtbij de Heibos doelman. VK Trappen Steels kon evenwel niet lang van deze voorsprong genieten. Een Heibos verdediger schoot prachtig vanop 25 meter de bal over doelman Kristof. De Heibos speler bracht zo de bordjes een halfuur voor tijd terug in evenwicht. De mentale weerbaarheid bij de Trappen Stelers zat vandaag bijzonder hoog.

Gelukkig voor de bezoekers was de honger van Landerik nog steeds niet gestild. Langs rechts kon hij zich alweer een weg naar doel banen om opnieuw Tim in stelling te brengen. Deze keer moest Tim enkel zijn voetje tegen de bal zetten om de 4-5 voorsprong op het bord te schieten. Real Heibos speelde een mindere tweede helft, maar zij creëerden het grootste gevaar op stilstaande fases. Zo kreeg de thuisploeg op een hoekschop een mooie kans aan de tweede paal, maar de deviatie van de Heibos speler ging een metertje naast. VK Trappen Steels ging naarstig op zoek naar een geruststellende voorsprong. Het was uiteindelijk Wesley die op assist van Steven de 4-6 voorsprong op het bord knikte. In de slotminuut kon de thuisploeg nog de aansluitingstreffer scoren via een lage vrijschop die aan de eerste paal in doel belandde. VK Trappen Steels kwam niet meer in gevaar en neemt vandaag drie heel belangrijke punten in de competitie. De beloofde godendrank na de wedstrijd smaakte dan ook bijzonder zoet. Volgende week is er de verplaatsingwedstrijd naar FC Briel-Potstampers in Buggenhout. Afspraak voor deze wedstrijd om 13h45 op de parking van café Oud Belsele.

- Stijn Van Buynder -

Terug